Slušate: Jutro uz Svetu Stefanovića

Pesma: Oktobar 1864 - Nadji me

Jutro uz Svetu Stefanovića
Naxi Radio
  • Poslednjih 5 pesama
    1. Oktobar 1864 - Nadji me
    2. Tony Cetinski - Cuvam Ljubav
    3. Atomsko Sklonište - Treba Imat Dusu
    4. Regina - Ljubav Nije Za Nas
    5. Oliver i Gibonni - U ljubav vjere nemam
  • Beograd Uzivo
  • Propuštene emisije
    Ostale emisije
    1. Neša Galija - Četvrtak - Mojih 50
    2. 20. novembar - 1 - Dodir noći
    3. 20. novembar - 2 - Dodir noći
    4. 20. novembar - 3 - Dodir noći
    5. Neša Galija - Sreda - Mojih 50
  • Preporučujemo
    Ruska salata sa piletinom i kukuruzom Ruska salata sa piletinom i kukuruzom

    Isprobajte različite varijante ove fenomenalne salate, uključujući i ovu sa piletinom i kukuruzom, koja nas je sve oduševila.

    Aromatični pire od celera Aromatični pire od celera

    Možda pire od celera nije prva stvar koju ćete poželeti da pripremite kao dodatak uz vaše glavno jelo, a li ipak imajte dve stvari na umu pre nego što odustanete. Pire od celera se služi u mnogim poznatim i visoko rangiranim restoranima i savršeno se uklapa uz meso. Takođe pire od celera je definitivno zdravija verzija.

  • Zdravlje
    Ubrzajte metabolizam uz dva začina koja možete da dodate u kafu Ubrzajte metabolizam uz dva začina koja možete da dodate u kafu

    Uz dva začina ne samo da možete da obogatite ukus kafe, već možete i da ubrzate vaš metabolizam.

    Naučnici otkrivaju: Posebna ishrana može da uspori starenje mozga Naučnici otkrivaju: Posebna ishrana može da uspori starenje mozga

    Iako za sada ne postoji način da se proces starenja mozga zaustavi, moguće je usporiti njegov pad, a nova studija ukazuje na ključnu ulogu nivoa šećera u krvi u brzini starenja mozga.

  • Naxi aplikacija radio 2
  • Putovanja
    Najbolje destinacije za putovanja u 2025. godini! Najbolje destinacije za putovanja u 2025. godini!

    Dvadeset članova redakcije magazina Travel + Leisure odabralo je 50 najboljih destinacija za 2025. godinu, a mi smo sa liste izdvojili deset destinacija koje će vam sigurno biti interesantne i privlačne. I dok su neke prilično udaljene i potrebna vam je ozbiljna organizacija da ih dobro upoznate, još uvek su na listi i one koje se nalaze u Evropi i koje su idealne za produženi vikend.

    Najbolje zimske destinacije u Evropi ove sezone! Najbolje zimske destinacije u Evropi ove sezone!

    Magazin TimeOut kreirao je listu najboljih destinacija za zimski period. Navodi se da moežete da birate mesta od severa Finske do fantastičnih ulica Španije, pa evo gde biste sve mogli da otputujete ove zime!

  • Preporučujemo
    Pet prirodnih načina da održite svež miris u vašem domu Pet prirodnih načina da održite svež miris u vašem domu

    Ako želite da vaš dom uvek miriše sveže i prijatno, ali želite da izbegnete sintetičke osveživače vazduha, mnogobrojna su rešenja koja možete da isprobate. Evo pet efikasnih metoda za postizanje svežeg mirisa u vašem domu...

    Cimet nije samo ukusan začin – isprobajte ga i kao sredstvo za čišćenje Cimet nije samo ukusan začin – isprobajte ga i kao sredstvo za čišćenje

    Cimet je verovatno jedan od najpopularnijih začina na svetu, cenjen zbog svog bogatog ukusa i mirisa. Dodajemo ga raznim jelima, od slanih do slatkih, ali mnogi ne znaju da ovaj začin ima i primenu u domaćinstvu – može biti vrlo koristan za čišćenje i osvežavanje prostora.

  • Kursna lista
    Kupovni Srednji Prodajni
    EUR 116.18 117.00 117.81
    CHF 124.68 125.56 126.44
    USD 110.15 110.93 111.70
  • Povezani članci
  • Neprevaziđene domaće tufahije

    Ovo tradicionalna poslastica nikada neće izaći iz mode.




    02-11-2023 | 11:44 | Autor/Izvor: Naxi media

    Foto: Bigstock, Creative Family

     

    Sastojci:

    12 sitnijih jabuka
    500g šećera
    500ml vode
    150g mlevenih oraha
    sok od isceđenog limuna
    slatka pavlaka za šlag
    50ml mleka
    kesica vanil šećera


    Priprema:

    Oljuštite jabuke i lagano nožem izvadite središnji deo sa košticama, ukoliko nemate spravicu u kuhinji kojom se to lagano radi.

     

    U posudu za kuvanje sipajte vodu, šećer i sok od limuna kako biste napravili šećerni sirup, poznat i kao agda.


    Kada agda proključa, lagano spustite jabuke u sirup.


    Kuvajte jabuke 15 minuta, vodeći računa da se ne raspadnu. Prvo kuvajte jednu stranu jabuke, a zatim rešetkastom kašikom lagano okrenite i kuvajte drugu stranu jabuke, ukoliko se same ne okrenu.


    Limun će pomoći da jabuke zadrže svetlu boju prilikom kuvanja, dok će velika količina šećera u sirupu pomoći da se jabuke očuvaju i ne raspadnu.


    Nakon kuvanja, izvadite jabuke iz sirupa.


    Ostavite jabuke da se ohlade, prvo na sobnoj temperaturi, a zatim ih stavite u frižider na sat vremena.


    Sada ste spremili ukusne jabuke u sirupu koje možete poslužiti kao desert ili koristiti kao dodatak raznim jelima. 


    PRIJATNO!




  • Pročitajte i...
    Domaće tufahije Domaće tufahije

    Ukoliko ste ljubitelj ovog istočnjačkog deserta, oprobajte se u njegovom pravljenju i kod svoje kuće.

    Tufahije Neodoljive tufahije

    Iako je mnogi smatraju izvornom bosanskom poslasticom, pečena jabuka punjena orasima je prešla ogroman put još iz Persije preko Otomanskog carstva sve do Balkana gde se odomaćila. Ali, pošto se na arapskom jabuka kaže tuffáh, jasno je odakle je tufahija stigla…

  • Komentari

    Komentara: 0

    Postavi komentar: