Slušate: Noć uz Naxi

Pesma: Riblja čorba - U dva ce cistaci odneti djubre

Noć uz Naxi
Naxi Radio
  • Poslednjih 5 pesama
    1. Riblja čorba - U dva ce cistaci odneti djubre
    2. Bajaga - Vesela Pesma
    3. Kerber - Jos Samo Ovu Noc Mi Daj
    4. Milan Bujakovic - Bezbrizno
    5. Kiki Lesendrić - Noc Kao Iz Sna
  • Beograd Uzivo
  • Propuštene emisije
    Ostale emisije
    1. Tatjana Kecman - Petak - Mojih 50
    2. 10. april - 1 - Dodir noći
    3. 10. april - 2 - Dodir noći
    4. 10. april - 3 - Dodir noći
    5. Tatjana Kecman - Četvrtak - Mojih 50
  • Preporučujemo
    Burger sos! Burger sos!

    Obradujte sebe hranom za dušu, ali ipak birajte zdraviju kućnu varijantu...

    Krem torta sa bananama i malinama Krem torta sa bananama i malinama

    Ova torta je lagana i sočna i savršeno će se uklopiti u prolećnu atmosferu i toplije dane koji nam stižu...

  • Zdravlje
    Šta se dešava s vašim telom kada ne unosite dovoljno vode? Šta se dešava s vašim telom kada ne unosite dovoljno vode?

    Ako vas ovo što ćete pročitati ne natera da posegnete za čašom vode, ne znamo šta hoće. Ispostavilo se da gotovo dve trećine ljudi ne pije dovoljno vode, a sve one šoljice čaja i piva koje konzumiramo zapravo čine više štete nego koristi.

    Pet znakova da unosite previše šećera Pet znakova da unosite previše šećera

    Teško je zamisliti život bez šećera. Ali koliko je previše? Američko udruženje za srce preporučuje da žene ne unose više od šest kašičica šećera dnevno, dok je za muškarce granica devet kašičica. To znači najviše 25–36 grama ili oko 100–150 kalorija šećera dnevno. Svetska zdravstvena organizacija (WHO) savetuje da se unos ograniči na 50 grama, a idealno ne više od 25 grama dnevno.

  • Putovanja
    Produženi vikend: Četiri mesta koja bi trebalo da posetite u Srbiji Produženi vikend: Četiri mesta koja bi trebalo da posetite u Srbiji

    U potrazi za avanturom često biramo destinacije van naše zemlje, dok mnoga mesta koja su nam blizu ostaju nedovoljno istražena... Savršen odmor moguće je organizovati samo ako se malo udaljite od grada ili posetite deo države u koji nikad niste kročili.

    Najglamurozniji gradovi Evrope prema novoj studiji Najglamurozniji gradovi Evrope prema novoj studiji

    Pilates studiji, spa centri i saloni lepote – ovi gradovi ih imaju u izobilju!

  • Preporučujemo
    Brzo i efikasno: Očistite tepih za deset minuta uz ove savete Brzo i efikasno: Očistite tepih za deset minuta uz ove savete

    Mnogi ljudi angažuju stručnjake za čišćenje kako bi se rešili mrlja na tepihu, čak i onda kada to mogu da urade sami za samo nekoliko minuta, ne shvatajući da postoji niz jednostavnih, efikasnih rešenja koja su lako dostupna. Umesto da troše vreme i novac na profesionalne usluge, često se zanemaruju praktični kućni trikovi i sredstva koja mogu jednako uspešno ukloniti čak i najtvrdokornije mrlje.

    Kada je pravo vreme da zamenimo stare peškire? Kada je pravo vreme da zamenimo stare peškire?

    Mnogi veruju da peškiri mogu da traju decenijama, jer se redovno peru na visokim temperaturama. Iako postoje načini da im produžite vek, četiri jasna znaka ukazuju na to da je vreme za zamenu.

  • Kursna lista
    Kupovni Srednji Prodajni
    EUR 116.34 117.16 117.98
    CHF 125.50 126.39 127.27
    USD 102.74 103.46 104.19
  • Povezani članci
  • Najjednostavniji recept za slavski kolač

    Sigurni smo da i najneiskusnija domaćica uz adekvatne trikove i uputstva može da pripremi savršen slavski kolač.




    18-01-2024 | 10:21 | Autor/Izvor: Naxi media

    Foto: Bigstock, superivana


    Sastojci:

    800 g mekog brašna TIP-400
    400 ml mlake vode
    120 ml ulja
    1 kašičica soli
    2 kašičice šećera
    20 g svežeg kvasca
    1/2 kašičice praška za pecivo

    Priprema:


    Aktivirajte kvasac dodajući ga u šećer i mlaku vodu, izmešajte. U drugoj posudi, pomešajte brašno i prašak za pecivo. U većoj posudi, kombinujte kvasac, ulje i vodu, pa dobro umutite žicom. Postepeno dodajte brašno i mešajte dok se sastojci ne sjedine. Kada postane gusto, mesite rukama dodajući so. Pokrijte testo providnom folijom i ostavite na toplom da naraste. Podelite testo na tri dela - veliki, srednji i mali komad. Koristite dublju šerpu s pek papirom, premažite uljem i pospite brašnom. Stavite veći deo testa u šerpu i poravnajte rukama. Srednji deo testa podelite na tri dela, razvucite i sačekajte 2 minuta. Svaki deo ponovno podelite na tri dela, napravite pletenice i postavite ih preko većeg testa u šerpi. Premažite uljem i ponovite postupak s preostala dva dela testa. Sklonite krpu i formirajte krst od pletenica, premažite svaku uljem. Sada razvijte treći, najmanji deo testa, napravite ružu i stavite je u sredinu. Ponovno premažite uljem i pokrijte folijom i ostavite da odstoji. Pecite kolač na 200°C prvih 20 minuta, a zatim smanjite temperaturu na 180°C i pecite još oko 25 minuta.


    Dok je kolač još topao, premažite ga uljem za dodatni sjaj i ostavite da se ohladi. Prijatno!

  • Pročitajte i...
    Slavski kolač Slavski kolač

    Sezona je obeležavanja slava, a slavski kolač je centralni deo svake trpeze.

    Domaći slavski kolač Domaći slavski kolač

    Period je obeležavanja slava, a jedan od neizostavnih delova slavske trpeze je kolač. Napravite slavski kolač sami, lako i brzo.

    Posna kesten torta Posna kesten torta

    Kesten je jedna od namirnica koja se može pripremati u nekoliko varijanti, a ukoliko volite kesten pire, tortu ćete obožavati.

  • Komentari

    Komentara: 0

    Postavi komentar: