-
Poslednjih 5 pesama
- Petar Grašo - Ko nam brani
- Boris Novković - Tamara
- Neverne Bebe - Da ima nas
- Tap 011 - Reka
- Viktorija - Daj, ne pitaj
-
Propuštene emisijeOstale emisije
-
PreporučujemoRolat sa džemom od šljiva
Ako ste ljubitelj džema od šljiva veruje nam na reč kada kažemo da će vas ovaj kolač oduševiti. Pored toga što je izuzetno ukusan, ovaj rolat se izuzetno jednostavno priprema, pa je to još jedan razlog više da zapišete ovaj recept i pripremite ga za vikend.
Ruska salata sa piletinom i kukuruzomIsprobajte različite varijante ove fenomenalne salate, uključujući i ovu sa piletinom i kukuruzom, koja nas je sve oduševila.
-
ZdravljeKonzumacija orašastih plodova povezana je sa manjim rizikom od demencije
Demencija se pokazuje veoma otpornom na lečenje medikamentima, ali možda se tajni sastojci koji podstiču zdravlje mozga već kriju u našoj ishrani.
Ubrzajte metabolizam uz dva začina koja možete da dodate u kafuUz dva začina ne samo da možete da obogatite ukus kafe, već možete i da ubrzate vaš metabolizam.
-
PutovanjaNajbolje destinacije za putovanja u 2025. godini!
Dvadeset članova redakcije magazina Travel + Leisure odabralo je 50 najboljih destinacija za 2025. godinu, a mi smo sa liste izdvojili deset destinacija koje će vam sigurno biti interesantne i privlačne. I dok su neke prilično udaljene i potrebna vam je ozbiljna organizacija da ih dobro upoznate, još uvek su na listi i one koje se nalaze u Evropi i koje su idealne za produženi vikend.
Najbolje zimske destinacije u Evropi ove sezone!Magazin TimeOut kreirao je listu najboljih destinacija za zimski period. Navodi se da moežete da birate mesta od severa Finske do fantastičnih ulica Španije, pa evo gde biste sve mogli da otputujete ove zime!
-
PreporučujemoEfikasni trikovi koji nam pomažu da vratimo mekoću starim džemperima!
Nakon dužeg nošenja, džemperi često postaju grubi na koži, gube mekoću, a ponekad se i skupljaju. Međutim, to ne znači da je vreme da ih bacite. Postoji nekoliko jednostavnih trikova koji će vaš omiljeni džemper vratiti u prvobitno stanje, čineći ga ponovo mekanim i prijatnim za nošenje.
Pet prirodnih načina da održite svež miris u vašem domuAko želite da vaš dom uvek miriše sveže i prijatno, ali želite da izbegnete sintetičke osveživače vazduha, mnogobrojna su rešenja koja možete da isprobate. Evo pet efikasnih metoda za postizanje svežeg mirisa u vašem domu...
-
Kursna lista
Kupovni Srednji Prodajni EUR 116.18 117.00 117.82 CHF 125.10 125.98 126.86 USD 110.96 111.75 112.53
-
Najjednostavniji recept za slavski kolač
Sigurni smo da i najneiskusnija domaćica uz adekvatne trikove i uputstva može da pripremi savršen slavski kolač.
18-01-2024 | 10:21 | Autor/Izvor: Naxi media
Foto: Bigstock, superivana
Sastojci:800 g mekog brašna TIP-400
400 ml mlake vode
120 ml ulja
1 kašičica soli
2 kašičice šećera
20 g svežeg kvasca
1/2 kašičice praška za pecivoPriprema:
Aktivirajte kvasac dodajući ga u šećer i mlaku vodu, izmešajte. U drugoj posudi, pomešajte brašno i prašak za pecivo. U većoj posudi, kombinujte kvasac, ulje i vodu, pa dobro umutite žicom. Postepeno dodajte brašno i mešajte dok se sastojci ne sjedine. Kada postane gusto, mesite rukama dodajući so. Pokrijte testo providnom folijom i ostavite na toplom da naraste. Podelite testo na tri dela - veliki, srednji i mali komad. Koristite dublju šerpu s pek papirom, premažite uljem i pospite brašnom. Stavite veći deo testa u šerpu i poravnajte rukama. Srednji deo testa podelite na tri dela, razvucite i sačekajte 2 minuta. Svaki deo ponovno podelite na tri dela, napravite pletenice i postavite ih preko većeg testa u šerpi. Premažite uljem i ponovite postupak s preostala dva dela testa. Sklonite krpu i formirajte krst od pletenica, premažite svaku uljem. Sada razvijte treći, najmanji deo testa, napravite ružu i stavite je u sredinu. Ponovno premažite uljem i pokrijte folijom i ostavite da odstoji. Pecite kolač na 200°C prvih 20 minuta, a zatim smanjite temperaturu na 180°C i pecite još oko 25 minuta.
Dok je kolač još topao, premažite ga uljem za dodatni sjaj i ostavite da se ohladi. Prijatno! -
Pročitajte i...Domaći slavski kolač
Period je obeležavanja slava, a jedan od neizostavnih delova slavske trpeze je kolač. Napravite slavski kolač sami, lako i brzo.
Posna kesten tortaKesten je jedna od namirnica koja se može pripremati u nekoliko varijanti, a ukoliko volite kesten pire, tortu ćete obožavati.
-
Komentari
Komentara: 0
Postavi komentar: