-
Poslednjih 5 pesama
- Oliver Dragojević - Kad mi dodješ ti
- Oktobar 1864 - Nadji me
- Aleksandra Radović - Čuvam te
- Eva Braun - Odvedi me iz ovog grada
- Time - Da li znaš da te volim
-
-
Propuštene emisijeOstale emisije
-
Preporučujemo
Salata sa kruškom, rukolom i sirom
Ova salata je odlična kao lagani obrok, prilog uz meso, ili kao predjelo.
-
Zdravlje
Najbolja hrana za lepu i negovanu kožu!
Ono što jedete može značajno uticati na izgled i osećaj vaše kože, kao i na učestalost određenih kožnih problema. Australijska istraživanja pokazala su da ishrana s niskim glikemijskim indeksom (GI) može da smanji simptome akni i poboljšati kvalitet kože. Savete o ishrani donosi dijetetičarka dr Džoana Mekmilan.
13 načina da se izborite sa žudnjom za šećerom
Da li često konzumirate slatka peciiva za doručak i primećujete li da baš ta navika može da vas natera da posegnete za još nečim slatkim dva sata kasnije? Da li uzmete čokoladicu kako biste prebrodili popodnevni pad energije – a zatim posegnete za kolom da biste se oporavili od tog „pada nakon pada“?
-
-
Putovanja
Najlepše lisabonske bašte ovog proleća otvorene za posetioce
U okviru festivala Jardins Abertos, najlepše zelene oaze Lisabona otvoriće svoja vrata svim ljubiteljima prirode tokom četiri vikenda u maju – i to bez ikakve ulaznice. Inicijativa ima za cilj da „podstakne snažnu i pozitivnu vezu s prirodom“, spajajući održivost sa urbanim načinom života.
Upoznajte čari Samosa: Savršena destinacija za proleće i leto u Grčkoj
Stigli su topli dani, a s njima i sve češće misli o putovanjima, begu iz svakodnevice i trenucima koje možemo provesti na suncu, negde uz more. Kako temperature rastu, raste i želja da otkrijemo nova mesta – ona koja još nisu preplavljena turistima, ali nude sve ono što tražimo od savršenog odmora. Jedna od takvih destinacija krije se u samom srcu Egejskog mora – ostrvo Samos. Iako ne spada u najpoznatije grčke hitove poput Santorinija ili Mikonosa, Samos važi za pravi skriveni dragulj.
-
Preporučujemo
Trik sa čašom koji može da nam pomogne da se rešimo vinskih mušica
Vinske, odnosno voćne mušice, uskoro će se pojaviti u našim domovima. Ako ih primetite kako lete oko kante za smeće ili posude s voćem i povrćem, isprobajte jednostavan trik sa čašom.
Da li ste znali da je aktivni ugalj jedno od najmoćnijih sredstava za čišćenje?
Iako možda deluje neobično, aktivni ugalj je izuzetno efikasan u uklanjanju prljavštine, vlage i neprijatnih mirisa. Za razliku od običnog uglja, njegova porozna struktura omogućava mu da apsorbuje toksine, ulja i vlagu, što ga čini odličnim prirodnim sredstvom za čišćenje.
-
Kursna lista
Kupovni Srednji Prodajni EUR 116.41 117.23 118.05 CHF 125.31 126.19 127.07 USD 102.45 103.17 103.89
-
Meksički čili
Meksički čili odličan je izbor za ručak ili večeru, a možete ga poslužiti uz pirinač, tortilje ili samo uz malo kiselog mleka i svežeg korijandera.
21-01-2025 | 13:51 | Autor/Izvor: Naxi media
Foto: Bigstock,lilechka75
Sastojci:
500 g mlevenog junećeg mesa
1 crveni luk, sitno seckan
2 čena belog luka, sitno seckana
1 crvena paprika, seckana
1 konzerva (400 g) pasiranog paradajza
1 konzerva (400 g) crvenog pasulja, oceđenog
1 konzerva (400 g) kukuruza, oceđenog (po želji)
1 kašika paradajz-pirea
1 kašičica čili praha
1 kašičica mlevenog kima
1 kašičica mlevene paprike
½ kašičice suvog origana
200 ml goveđe supe ili vode
So i biber po ukusu
Malo maslinovog ulja
Priprema:
U velikoj šerpi zagrejte maslinovo ulje i propržite crveni luk dok ne postane staklast. Dodajte beli luk i papriku, pa pržite još 2-3 minuta. Dodajte mleveno meso i dinstajte dok ne postane zlatnosmeđe. Umešajte paradajz-pire, čili prah, kim, papriku, origano i biber, pa sve dobro promešajte. Sipajte pasiran paradajz i goveđu supu (ili vodu), pa ostavite da se lagano krčka 20 minuta. Dodajte crveni pasulj i kukuruz (ako koristite), začinite solju i biberom, pa kuvajte još 10 minuta dok se svi ukusi ne sjedine. Poslužite toplo uz sveži korijander, rendani sir, kiselo mleko ili tortilje.
PRIJATNO! -
Pročitajte i...
Salata sa kruškom, rukolom i sirom
Ova salata je odlična kao lagani obrok, prilog uz meso, ili kao predjelo.
Posni pire od pasulja
Pire od pasulja savršen je dodatak i jelima od mesa, ali i povrća. Takođe se odlično uklapa uz ribu i idealna je opcija za dane posta...
Salata sa junetinom i cveklom
Lagano, zdravo i ukusno – ova salata kombinuje svežinu, pun ukus junetine i blagu slatkoću cvekle u jednom izbalansiranom jelu.
-
Komentari
Komentara: 0
Postavi komentar: