-
Poslednjih 5 pesama
- Oliver Dragojević - Tko sam ja da ti sudim
- Tose I Antonija - Volim Osmjeh Tvoj
- Galija - Još uvek sanjam
- Sergej Ćetković - Ko Li Te Sad Miluje
- Tony Cetinski - Vjera Nevjera
-
Propuštene emisijeOstale emisije
-
PreporučujemoAromatični pire od celera
Možda pire od celera nije prva stvar koju ćete poželeti da pripremite kao dodatak uz vaše glavno jelo, a li ipak imajte dve stvari na umu pre nego što odustanete. Pire od celera se služi u mnogim poznatim i visoko rangiranim restoranima i savršeno se uklapa uz meso. Takođe pire od celera je definitivno zdravija verzija.
-
ZdravljeUbrzajte metabolizam uz dva začina koja možete da dodate u kafu
Uz dva začina ne samo da možete da obogatite ukus kafe, već možete i da ubrzate vaš metabolizam.
Naučnici otkrivaju: Posebna ishrana može da uspori starenje mozgaIako za sada ne postoji način da se proces starenja mozga zaustavi, moguće je usporiti njegov pad, a nova studija ukazuje na ključnu ulogu nivoa šećera u krvi u brzini starenja mozga.
-
PutovanjaNajbolje zimske destinacije u Evropi ove sezone!
Magazin TimeOut kreirao je listu najboljih destinacija za zimski period. Navodi se da moežete da birate mesta od severa Finske do fantastičnih ulica Španije, pa evo gde biste sve mogli da otputujete ove zime!
Firenca najavljuje desetogodišnji plan borbe protiv prekomernog turizmaGradonačelnica Firence, Sara Funaro, predstavila je deset tačaka plana za suzbijanje problema prekomernog turizma.
-
PreporučujemoPet prirodnih načina da održite svež miris u vašem domu
Ako želite da vaš dom uvek miriše sveže i prijatno, ali želite da izbegnete sintetičke osveživače vazduha, mnogobrojna su rešenja koja možete da isprobate. Evo pet efikasnih metoda za postizanje svežeg mirisa u vašem domu...
Cimet nije samo ukusan začin – isprobajte ga i kao sredstvo za čišćenjeCimet je verovatno jedan od najpopularnijih začina na svetu, cenjen zbog svog bogatog ukusa i mirisa. Dodajemo ga raznim jelima, od slanih do slatkih, ali mnogi ne znaju da ovaj začin ima i primenu u domaćinstvu – može biti vrlo koristan za čišćenje i osvežavanje prostora.
-
Kursna lista
Kupovni Srednji Prodajni EUR 116.18 117.00 117.81 CHF 124.68 125.56 126.44 USD 110.15 110.93 111.70
-
Lazanje kao iz restorana
Gotovo da nema osobe koja ne voli lazanje, ali je zato mnogo onih koji veruju da je priprema ovog jela komplikovana.
23-01-2024 | 11:39 | Autor/Izvor: Naxi media
Foto: Bigstock, Julie208
Donosimo vam jednostavan recept za ovo tradicionalno italijansko jelo, koje će oduševiti i početnike u kuhinji.Sastojci:
400 g kora za lazanje
0,5 kg junećeg mlevenog mesa
0,5 l pasiranog paradajza
0,5 l crnog vina
veća glavica crnog luka
beli luk (tri čena)
ruzmarin
biber
so
origano
bosiljak
1 vrećica parmezana
25 g maslaca
3 kašike brašna
0,5 l mleka
Priprema:
Sos: Prvo, u velikom loncu, na zagrejanom ulju propržite naseckani luk dok ne postane staklast. Dodajte meso i kratko pržite dok ne promeni boju. Zatim, ubacite paradajz, vino, so, biber, ruzmarin, seckani beli luk i ostale začine po vašem ukusu. Sve zajedno kuvajte oko pola sata ili dok veći deo tečnosti ne ispari.
Bešamel sos: U drugoj posudi, na rastopljenom maslacu, prepržite 3 kašike brašna. Postepeno dodajte toplo mleko uz neprestano mešanje. Kuvajte dok se sos malo ne zgusne. Ako postane previše gust, jednostavno dodajte još malo mleka kako biste postigli željenu konzistenciju.
Priprema testenine: Skuhajte lazanje (testeninu) tako da je kratko kuvate u ključaloj vodi 2-3 minuta, a zatim ih prebacite u hladnu vodu kako biste zaustavili kuvanje.
Složenje: Premažite dublju tepsiju ili staklenu vatrostalnu posudu maslacem, zatim prelijte jednim slojem bešamela na dnu. Stavite prvi red kuvane testenine preko bešamela. Na testeninu stavite sloj bešamela, a zatim sloj pripremljenog sosa. Ponavljajte ovaj postupak dok ne potrošite sve sastojke. Važno je da poslednji sloj bude od testenine i prelijte ga bešamelom. Obezbedite da imate dovoljno sosa i bešamela kako bi testo imalo dovoljno tečnosti za kuvanje.
Pečenje: Stavite tepsiju sa složenim lazanjama u prethodno zagrejanu rernu na 180 stepeni Celzijusa. Pecite lazanje oko 45-50 minuta ili dok ne postanu lepo zlatno smeđe boje. Zatim pospite parmezanom preko lazanja i vratite ih u rernu na još 10 minuta ili dok se parmezan ne rastopi i lagano zapeče.Nakon što izvadite iz rerne, ostavite da se malo ohladi pre nego što poslužite i uživate u ovom ukusnom jelu.
PRIJATNO! -
Pročitajte i...Aromatični pire od celera
Možda pire od celera nije prva stvar koju ćete poželeti da pripremite kao dodatak uz vaše glavno jelo, a li ipak imajte dve stvari na umu pre nego što odustanete. Pire od celera se služi u mnogim poznatim i visoko rangiranim restoranima i savršeno se uklapa uz meso. Takođe pire od celera je definitivno zdravija verzija.
Najukusnije faširane šnicleFaširane šnicle su klasično jelo koje je jednostavno za pripremu i savršeno za porodične obroke. Naravno veoma je važno da ih pravilno začinite...
Pljeskavice od ćuretine i povrćaMlevenu ćuretinu možete da pronađete u mnogim marketima, a ako niste ranije pripremali pljeskavice od ovog mesa možda se iznenadite... Evo jednog sjajnog recepta...
Bakin recept za grašakAko grašak pripremite na tradicionalan način, baš kao što su to radile naše bake, cela porodica će ga obožavati.
-
Komentari
Komentara: 0
Postavi komentar: