Slušate: Jutro uz Svetu Stefanovića

Pesma: Massimo - Jugo

Jutro uz Svetu Stefanovića
Naxi Radio
  • Poslednjih 5 pesama
    1. Massimo - Jugo
    2. Djordje Balašević - Ljudmila (Noc kad je Tisa nadosla)
    3. Sergej Ćetković - Dva minuta
    4. Azra - Lijepe Zene Prolaze Kroz Grad
    5. Hari Mata Hari - Ne lomi me
  • Beograd Uzivo
  • Propuštene emisije
    Ostale emisije
    1. 9. april - 1 - Dodir noći
    2. 9. april - 2 - Dodir noći
    3. 9. april - 3 - Dodir noći
    4. Tatjana Kecman - Sreda - Mojih 50
    5. 8. april - 1 - Dodir noći
  • Preporučujemo
    Krem torta sa bananama i malinama Krem torta sa bananama i malinama

    Ova torta je lagana i sočna i savršeno će se uklopiti u prolećnu atmosferu i toplije dane koji nam stižu...

    Aromatični rižoto sa škampima Aromatični rižoto sa škampima

    Ovaj prefinjeni rižoto svojim bogatim ukusom dočaraće vam miris mora i probuditi osećaj letnjeg odmora.

  • Zdravlje
    Pet znakova da unosite previše šećera Pet znakova da unosite previše šećera

    Teško je zamisliti život bez šećera. Ali koliko je previše? Američko udruženje za srce preporučuje da žene ne unose više od šest kašičica šećera dnevno, dok je za muškarce granica devet kašičica. To znači najviše 25–36 grama ili oko 100–150 kalorija šećera dnevno. Svetska zdravstvena organizacija (WHO) savetuje da se unos ograniči na 50 grama, a idealno ne više od 25 grama dnevno.

    Oslobodite se dosadnog hrkanja uz ovih 7 saveta! Oslobodite se dosadnog hrkanja uz ovih 7 saveta!

    Možda ste među 45% odraslih koji povremeno hrču ili poznajete nekoga ko to radi. Iako se često šalimo na račun onih koji često hrču imajte na umu da je hrkanje često ozbiljna stvar.

  • Putovanja
    Produženi vikend: Četiri mesta koja bi trebalo da posetite u Srbiji Produženi vikend: Četiri mesta koja bi trebalo da posetite u Srbiji

    U potrazi za avanturom često biramo destinacije van naše zemlje, dok mnoga mesta koja su nam blizu ostaju nedovoljno istražena... Savršen odmor moguće je organizovati samo ako se malo udaljite od grada ili posetite deo države u koji nikad niste kročili.

    Najglamurozniji gradovi Evrope prema novoj studiji Najglamurozniji gradovi Evrope prema novoj studiji

    Pilates studiji, spa centri i saloni lepote – ovi gradovi ih imaju u izobilju!

  • Preporučujemo
    Kada je pravo vreme da zamenimo stare peškire? Kada je pravo vreme da zamenimo stare peškire?

    Mnogi veruju da peškiri mogu da traju decenijama, jer se redovno peru na visokim temperaturama. Iako postoje načini da im produžite vek, četiri jasna znaka ukazuju na to da je vreme za zamenu.

    Prirodni trikovi za mekšu i svežiju posteljinu Prirodni trikovi za mekšu i svežiju posteljinu

    Nakon dužeg korišćenja ili skladištenja, posteljina i pokrivači mogu da izgube svoju mekoću i svežinu, da postanu grubi i manje prijatni na dodir. Umesto da posegnete za kupovnim omekšivačima punim hemikalija, postoji jednostavan i prirodan način da ih osvežite i omekšate koristeći sastojke koje verovatno već imate kod kuće.

  • Kursna lista
    Kupovni Srednji Prodajni
    EUR 116.34 117.16 117.98
    CHF 125.50 126.39 127.27
    USD 102.74 103.46 104.19
  • Povezani članci
  • Lazanje kao iz restorana

    Gotovo da nema osobe koja ne voli lazanje, ali je zato mnogo onih koji veruju da je priprema ovog jela komplikovana.




    23-01-2024 | 11:39 | Autor/Izvor: Naxi media

    Foto: Bigstock, Julie208


    Donosimo vam jednostavan recept za ovo tradicionalno italijansko jelo, koje će oduševiti i početnike u kuhinji.

     

    Sastojci:

     

    400 g kora za lazanje

    0,5 kg junećeg mlevenog mesa

    0,5 l pasiranog paradajza

    0,5 l crnog vina

    veća glavica crnog luka

    beli luk (tri čena)

    ruzmarin

    biber

    so

    origano

    bosiljak

    1 vrećica parmezana

    25 g maslaca

    3 kašike brašna

    0,5 l mleka

    Priprema:

     

    Sos: Prvo, u velikom loncu, na zagrejanom ulju propržite naseckani luk dok ne postane staklast. Dodajte meso i kratko pržite dok ne promeni boju. Zatim, ubacite paradajz, vino, so, biber, ruzmarin, seckani beli luk i ostale začine po vašem ukusu. Sve zajedno kuvajte oko pola sata ili dok veći deo tečnosti ne ispari.

     

    Bešamel sos: U drugoj posudi, na rastopljenom maslacu, prepržite 3 kašike brašna. Postepeno dodajte toplo mleko uz neprestano mešanje. Kuvajte dok se sos malo ne zgusne. Ako postane previše gust, jednostavno dodajte još malo mleka kako biste postigli željenu konzistenciju.

     

    Priprema testenine: Skuhajte lazanje (testeninu) tako da je kratko kuvate u ključaloj vodi 2-3 minuta, a zatim ih prebacite u hladnu vodu kako biste zaustavili kuvanje.

    Složenje: Premažite dublju tepsiju ili staklenu vatrostalnu posudu maslacem, zatim prelijte jednim slojem bešamela na dnu. Stavite prvi red kuvane testenine preko bešamela. Na testeninu stavite sloj bešamela, a zatim sloj pripremljenog sosa. Ponavljajte ovaj postupak dok ne potrošite sve sastojke. Važno je da poslednji sloj bude od testenine i prelijte ga bešamelom. Obezbedite da imate dovoljno sosa i bešamela kako bi testo imalo dovoljno tečnosti za kuvanje.


    Pečenje: Stavite tepsiju sa složenim lazanjama u prethodno zagrejanu rernu na 180 stepeni Celzijusa. Pecite lazanje oko 45-50 minuta ili dok ne postanu lepo zlatno smeđe boje. Zatim pospite parmezanom preko lazanja i vratite ih u rernu na još 10 minuta ili dok se parmezan ne rastopi i lagano zapeče.

     

    Nakon što izvadite iz rerne, ostavite da se malo ohladi pre nego što poslužite i uživate u ovom ukusnom jelu.

    PRIJATNO!

  • Pročitajte i...
    Domaća supa od junetine i piletine! Domaća supa od junetine i piletine!

    Sigurni smo da svi volite pileću i juneću domaću supu, ali da li ste probali da kombinujete ove dve vrsta mesa?

    Musaka od batata Musaka od batata

    Ljubitelji ove vrste krompira obožavaće ovu musaku. Oni koji preferiraju tradicionalni način pripreme možda će biti sumnjičavi kada je ovaj recept u pitanju, ali ipak savetujemo da probaju ovo fantastično jelo.

    Bulgur pljeskavice Bulgur pljeskavice

    Ove zdrave i ukusne pljeskavice od bulgura savršena su alternativa varijantama sa mesom. Lako se pripremaju, bogate su vlaknima i idealne za lagani obrok.

    Ćufte Pileće ćufte u belom sosu!

    Pileće ćufte u belom sosu, sjajna su alternativa klasičnim ćuftama, ali se spremaju mnogo brže i svakako predstavljaju malo laganiji obrok...

  • Komentari

    Komentara: 0

    Postavi komentar: