-
Poslednjih 5 pesama
- Sergej Ćetković - Dva minuta
- Doris Dragović - Jedini
- Josipa Lisac - Noćna ptica
- Željko Joksimović - Michelle
- Film - Sjećam se prvog poljupca
-
-
Propuštene emisijeOstale emisije
-
Preporučujemo
Salata sa kruškom, rukolom i sirom
Ova salata je odlična kao lagani obrok, prilog uz meso, ili kao predjelo.
-
Zdravlje
Najbolja hrana za lepu i negovanu kožu!
Ono što jedete može značajno uticati na izgled i osećaj vaše kože, kao i na učestalost određenih kožnih problema. Australijska istraživanja pokazala su da ishrana s niskim glikemijskim indeksom (GI) može da smanji simptome akni i poboljšati kvalitet kože. Savete o ishrani donosi dijetetičarka dr Džoana Mekmilan.
13 načina da se izborite sa žudnjom za šećerom
Da li često konzumirate slatka peciiva za doručak i primećujete li da baš ta navika može da vas natera da posegnete za još nečim slatkim dva sata kasnije? Da li uzmete čokoladicu kako biste prebrodili popodnevni pad energije – a zatim posegnete za kolom da biste se oporavili od tog „pada nakon pada“?
-
-
Putovanja
Najlepše lisabonske bašte ovog proleća otvorene za posetioce
U okviru festivala Jardins Abertos, najlepše zelene oaze Lisabona otvoriće svoja vrata svim ljubiteljima prirode tokom četiri vikenda u maju – i to bez ikakve ulaznice. Inicijativa ima za cilj da „podstakne snažnu i pozitivnu vezu s prirodom“, spajajući održivost sa urbanim načinom života.
Upoznajte čari Samosa: Savršena destinacija za proleće i leto u Grčkoj
Stigli su topli dani, a s njima i sve češće misli o putovanjima, begu iz svakodnevice i trenucima koje možemo provesti na suncu, negde uz more. Kako temperature rastu, raste i želja da otkrijemo nova mesta – ona koja još nisu preplavljena turistima, ali nude sve ono što tražimo od savršenog odmora. Jedna od takvih destinacija krije se u samom srcu Egejskog mora – ostrvo Samos. Iako ne spada u najpoznatije grčke hitove poput Santorinija ili Mikonosa, Samos važi za pravi skriveni dragulj.
-
Preporučujemo
Trik sa čašom koji može da nam pomogne da se rešimo vinskih mušica
Vinske, odnosno voćne mušice, uskoro će se pojaviti u našim domovima. Ako ih primetite kako lete oko kante za smeće ili posude s voćem i povrćem, isprobajte jednostavan trik sa čašom.
Da li ste znali da je aktivni ugalj jedno od najmoćnijih sredstava za čišćenje?
Iako možda deluje neobično, aktivni ugalj je izuzetno efikasan u uklanjanju prljavštine, vlage i neprijatnih mirisa. Za razliku od običnog uglja, njegova porozna struktura omogućava mu da apsorbuje toksine, ulja i vlagu, što ga čini odličnim prirodnim sredstvom za čišćenje.
-
Kursna lista
Kupovni Srednji Prodajni EUR 116.41 117.23 118.05 CHF 125.31 126.19 127.07 USD 102.45 103.17 103.89
-
Juneća čorba sa povrćem
Juneća čorba sa povrćem može da bude kompletan i zdrav obrok.
03-03-2025 | 11:37 | Autor/Izvor: Naxi media
Foto: Bigstock, difenbahia
Sastojci
500 g junetine (plećka, vrat)
1 glavica crnog luk
Dve šargarepe
Pola manjeg korena celera
Tri čena belog luka
1 krompira
1 kašika paradajz pirea
1 kašika zamrznutog graškka
So, biber, suvi začin
Kašika brašna
Začinska, mlevena paprika
Dva žumanceta
Kašika pavlake
Priprema:
Na ulju propržiti iseckan crni luk, a kada postane staklast, dodati iseckan beli luk. Dodati šargarepu i pola korena celera, pa pržiti još pet minuta. Meso isečeno na kockice malo posoliti i dodati u šerpu, sjediniti sa povrćem i još malo posoliti. Krčkati nas rednjoj temperaturi 20 minuta uz mešanje, zatim dodati krompir i kašiku paradajz pirea, poklopiti i krčkati 25 minuta uz malo vode takođe na srednjoj temperaturi, povremeno mešajući.
Zatim preliti litrom vode i kuvati najmanje sat vremena na laganoj vatri. Po potrebi doliti još vode. Dodati zamrznuti grašak. U čaši odvojeno pomešati hladnu vodu, brašno i začinsku, mlevenu papriku pa dodati u čorbu. Kuvati na niskoj temperaturi još 20 minuta. Pomešati dva žumanceta i kašiku pavlake pa i to dodati i kuvati još pet minuta. Poslužiti toplo.
PRIJATNO! -
Pročitajte i...
Salata sa kruškom, rukolom i sirom
Ova salata je odlična kao lagani obrok, prilog uz meso, ili kao predjelo.
Posni pire od pasulja
Pire od pasulja savršen je dodatak i jelima od mesa, ali i povrća. Takođe se odlično uklapa uz ribu i idealna je opcija za dane posta...
-
Komentari
Komentara: 0
Postavi komentar: