-
Poslednjih 5 pesama
- Aleksandra Radović - Dok Disem
- Nina Badrić - Ti ne znaš kako je
- Galija - Na tvojim usnama
- Crvena jabuka - Ni zadnji ni prvi
- Idoli - Ona To Zna
-
-
Propuštene emisijeOstale emisije
-
Preporučujemo
Irski krompir pire
Tradicionalno, svima poznato jelo može da dobije potpuno novu notu ako ga obogatite posebnim sastojcima.
-
Zdravlje
Nova istraživanja: Kako maslinovo ulje štiti mozak?
Veliko istraživanje, predstavljeno na sastanku Američkog društva za ishranu u Bostonu, otkrilo je da su učesnici koji su konzumirali više od pola kašike maslinovog ulja dnevno smanjili rizik od smrti usled demencije za 28 procenata u poređenju sa onima koji nikada ili retko koriste maslinovo ulje.
Kako odrediti najbolje vreme za spavanje?
Idealno vreme za spavanje u zavisnosti od vašeg ustaljenog buđenja Količina sna koja vam je potrebna menja se tokom života. Zato vaš uzrast može pomoći u određivanju tačnog vremena odlaska na spavanje, kako biste se probudili odmorni i spremni za dnevne obaveze.
-
-
Putovanja
Ova zemlja je destinacija broj jedan za solo putovanja u 2025. godini
Novo istraživanje kompanije Kensington, luksuznog servisa za privatna vođena putovanja, rangiralo je najbolje zemlje za solo putovanja u 2025. godini. Rang lista je zasnovana na podacima iz 2024. godine i rezultatima dve eksterne ankete sprovedene u saradnji sa Opinium Research i Dig Insight.
Ova udaljena italijanska regija biće domaćin „najčarobnije žurke na svetu“ ove godine
Detour Discotheque je do sada organizovao spektakularne žurke na vrhovima planina i udaljenim ostrvima, a sada stiže u Apuliju!
-
Preporučujemo
Kako da očistimo tapacirani nameštaj, a da ga ne uništimo?
Tapacirani nameštaj nije lako očistiti, pa mnogi od nas u pomoć zovu profesionalce. Međutim, važno je znati da postoji način da to uradimo i sami i to bez mnogo muke, a uz priličnu uštedu novca.
Tri načina za lako čišćenje mikrotalasne pećnice
Čišćenje mikrotalasne pećnice može biti brzo i jednostavno uz prave trikove – bez upotrebe jakih hemikalija i napornog ribanja. Donosimo tri efikasna metoda koja koriste sastojke koje već imate kod kuće.
-
Kursna lista
Kupovni Srednji Prodajni EUR 116.33 117.15 117.97 CHF 123.83 124.70 125.57 USD 111.68 112.47 113.25
-
Juneća čorba sa povrćem
Juneća čorba sa povrćem može da bude kompletan i zdrav obrok.
03-03-2025 | 11:37 | Autor/Izvor: Naxi media
Foto: Bigstock, difenbahia
Sastojci
500 g junetine (plećka, vrat)
1 glavica crnog luk
Dve šargarepe
Pola manjeg korena celera
Tri čena belog luka
1 krompira
1 kašika paradajz pirea
1 kašika zamrznutog graškka
So, biber, suvi začin
Kašika brašna
Začinska, mlevena paprika
Dva žumanceta
Kašika pavlake
Priprema:
Na ulju propržiti iseckan crni luk, a kada postane staklast, dodati iseckan beli luk. Dodati šargarepu i pola korena celera, pa pržiti još pet minuta. Meso isečeno na kockice malo posoliti i dodati u šerpu, sjediniti sa povrćem i još malo posoliti. Krčkati nas rednjoj temperaturi 20 minuta uz mešanje, zatim dodati krompir i kašiku paradajz pirea, poklopiti i krčkati 25 minuta uz malo vode takođe na srednjoj temperaturi, povremeno mešajući.
Zatim preliti litrom vode i kuvati najmanje sat vremena na laganoj vatri. Po potrebi doliti još vode. Dodati zamrznuti grašak. U čaši odvojeno pomešati hladnu vodu, brašno i začinsku, mlevenu papriku pa dodati u čorbu. Kuvati na niskoj temperaturi još 20 minuta. Pomešati dva žumanceta i kašiku pavlake pa i to dodati i kuvati još pet minuta. Poslužiti toplo.
PRIJATNO! -
Pročitajte i...
Torta sa indijskim orahom
Torta sa indijskom orahom odlična je zamena za tradicionalne kolače, a njen neobičan ukus će sasvim sigurno oduševiti vaše goste...
Piletina u kari sosu
Aromatično i egzotično jelo koje se priprema lako, a prijaće vam ako su vam dosadila standardna zimska jela...
Pileće ćufte u belom sosu!
Pileće ćufte u belom sosu, sjajna su alternativa klasičnim ćuftama, ali se spremaju mnogo brže i svakako predstavljaju malo laganiji obrok...
Rolat sa tikvicama i pršutom
Ako volite slane rolate, kombinacija pršute, sira i tikvica će vas sigurno oduševiti.
-
Komentari
Komentara: 0
Postavi komentar: