-
Poslednjih 5 pesama
- Sergej Ćetković - Dva minuta
- Azra - Lijepe Zene Prolaze Kroz Grad
- Hari Mata Hari - Ne lomi me
- Valentino - Ne mogu
- Zdravko Čolić - Krasiva
-
-
Propuštene emisijeOstale emisije
-
Preporučujemo
Krem torta sa bananama i malinama
Ova torta je lagana i sočna i savršeno će se uklopiti u prolećnu atmosferu i toplije dane koji nam stižu...
Aromatični rižoto sa škampima
Ovaj prefinjeni rižoto svojim bogatim ukusom dočaraće vam miris mora i probuditi osećaj letnjeg odmora.
-
Zdravlje
Pet znakova da unosite previše šećera
Teško je zamisliti život bez šećera. Ali koliko je previše? Američko udruženje za srce preporučuje da žene ne unose više od šest kašičica šećera dnevno, dok je za muškarce granica devet kašičica. To znači najviše 25–36 grama ili oko 100–150 kalorija šećera dnevno. Svetska zdravstvena organizacija (WHO) savetuje da se unos ograniči na 50 grama, a idealno ne više od 25 grama dnevno.
Oslobodite se dosadnog hrkanja uz ovih 7 saveta!
Možda ste među 45% odraslih koji povremeno hrču ili poznajete nekoga ko to radi. Iako se često šalimo na račun onih koji često hrču imajte na umu da je hrkanje često ozbiljna stvar.
-
Putovanja
Produženi vikend: Četiri mesta koja bi trebalo da posetite u Srbiji
U potrazi za avanturom često biramo destinacije van naše zemlje, dok mnoga mesta koja su nam blizu ostaju nedovoljno istražena... Savršen odmor moguće je organizovati samo ako se malo udaljite od grada ili posetite deo države u koji nikad niste kročili.
Najglamurozniji gradovi Evrope prema novoj studiji
Pilates studiji, spa centri i saloni lepote – ovi gradovi ih imaju u izobilju!
-
Preporučujemo
Kada je pravo vreme da zamenimo stare peškire?
Mnogi veruju da peškiri mogu da traju decenijama, jer se redovno peru na visokim temperaturama. Iako postoje načini da im produžite vek, četiri jasna znaka ukazuju na to da je vreme za zamenu.
Prirodni trikovi za mekšu i svežiju posteljinu
Nakon dužeg korišćenja ili skladištenja, posteljina i pokrivači mogu da izgube svoju mekoću i svežinu, da postanu grubi i manje prijatni na dodir. Umesto da posegnete za kupovnim omekšivačima punim hemikalija, postoji jednostavan i prirodan način da ih osvežite i omekšate koristeći sastojke koje verovatno već imate kod kuće.
-
Kursna lista
Kupovni Srednji Prodajni EUR 116.34 117.16 117.98 CHF 125.50 126.39 127.27 USD 102.74 103.46 104.19
-
Grašak na starinski način
Ako grašak pripremite na tradicionalan način, baš kao što su to radile naše bake, deca će ga obožavati.
08-03-2024 | 11:25 | Autor/Izvor: Naxi media
Foto: Bigstock, etorres69
Sastojci:
500 g graška
Crni luk
Koren celera
Dve srednje šargarepe
Brašno
Biber, suvi začin, so, mirođija, aleva paprika
Beli luk, dva tri čena
Ulje ili mastPriprema:
Iseckajte sitno luk, šargarepu i malo celera, pa pržite na malo više ulja ili masti na srednjoj temperaturi, uz povremeno mešanje. Dodajte grašak i malo vode, pa poklopite. Dinstajte 40 minuta uz povremeno mešanje, a možete i spustiti temperaturu. Pripremite zapršku sa strane, pa dodajte beli luk, malo vode i sve pomešajte. Dodajte i ostale začine, pa na najnižoj temperaturi dinstajte još deset minuta. Začinite dodatno po ukusu.
PRIJATNO! -
Pročitajte i...
Namaz od graška
Izuzetno zanimljiv namaz koji zaista može da bude "zvezda zakuske" jer se ne priprema tako često. Uz adekvatne začine postaje fenomenalan izbor za doručak ili večeru, a može a bude i zanimljiv prilog uz meso...
Bakin recept za grašak
Ako grašak pripremite na tradicionalan način, baš kao što su to radile naše bake, cela porodica će ga obožavati.
Grašak po receptu naših baka
Tradicionalno jelo koje lako može da ostane nedovoljno kuvano i bezukusno. Uzgred, ako grašak prekuvate i loše začinite, teško da ćete dobiti pohvale za kuliransko umeće. Zato pratite ove savete i grašak će ubrzo postati omiljeno jelo vaše porodice.
-
Komentari
Komentara: 0
Postavi komentar: