-
Poslednjih 5 pesama
- Toše Proeski - Još i danas zamiriše trešnja
- Riblja čorba - Kada padne noć
- Knez - Mia bella signorina
- Djavoli - Ona nikog nema
- Boris Rezak - Andjeo
-
Propuštene emisijeOstale emisije
-
PreporučujemoRolat sa džemom od šljiva
Ako ste ljubitelj džema od šljiva veruje nam na reč kada kažemo da će vas ovaj kolač oduševiti. Pored toga što je izuzetno ukusan, ovaj rolat se izuzetno jednostavno priprema, pa je to još jedan razlog više da zapišete ovaj recept i pripremite ga za vikend.
Ruska salata sa piletinom i kukuruzomIsprobajte različite varijante ove fenomenalne salate, uključujući i ovu sa piletinom i kukuruzom, koja nas je sve oduševila.
-
ZdravljeUbrzajte metabolizam uz dva začina koja možete da dodate u kafu
Uz dva začina ne samo da možete da obogatite ukus kafe, već možete i da ubrzate vaš metabolizam.
Naučnici otkrivaju: Posebna ishrana može da uspori starenje mozgaIako za sada ne postoji način da se proces starenja mozga zaustavi, moguće je usporiti njegov pad, a nova studija ukazuje na ključnu ulogu nivoa šećera u krvi u brzini starenja mozga.
-
PutovanjaNajbolje destinacije za putovanja u 2025. godini!
Dvadeset članova redakcije magazina Travel + Leisure odabralo je 50 najboljih destinacija za 2025. godinu, a mi smo sa liste izdvojili deset destinacija koje će vam sigurno biti interesantne i privlačne. I dok su neke prilično udaljene i potrebna vam je ozbiljna organizacija da ih dobro upoznate, još uvek su na listi i one koje se nalaze u Evropi i koje su idealne za produženi vikend.
Najbolje zimske destinacije u Evropi ove sezone!Magazin TimeOut kreirao je listu najboljih destinacija za zimski period. Navodi se da moežete da birate mesta od severa Finske do fantastičnih ulica Španije, pa evo gde biste sve mogli da otputujete ove zime!
-
PreporučujemoEfikasni trikovi koji nam pomažu da vratimo mekoću starim džemperima!
Nakon dužeg nošenja, džemperi često postaju grubi na koži, gube mekoću, a ponekad se i skupljaju. Međutim, to ne znači da je vreme da ih bacite. Postoji nekoliko jednostavnih trikova koji će vaš omiljeni džemper vratiti u prvobitno stanje, čineći ga ponovo mekanim i prijatnim za nošenje.
Pet prirodnih načina da održite svež miris u vašem domuAko želite da vaš dom uvek miriše sveže i prijatno, ali želite da izbegnete sintetičke osveživače vazduha, mnogobrojna su rešenja koja možete da isprobate. Evo pet efikasnih metoda za postizanje svežeg mirisa u vašem domu...
-
Kursna lista
Kupovni Srednji Prodajni EUR 116.18 117.00 117.82 CHF 125.10 125.98 126.86 USD 110.96 111.75 112.53
-
Da li je dobro da na prazan stomak pojedemo med i beli luk?
Beli luk i med se smatraju prirodnim antibioticima. Ove dve namirnice u kombinaciji čine odličan prirodni lek u borbi protiv stanja poput prehlade, gripa i drugih bolesti.
15-01-2024 | 10:56 | Autor/Izvor: Naxi media, ecocolmena
Foto: Bigstock, KMNPhoto
Jedinjenja sumpora u belom luku i hranljive materije u medu deluju antikoagulantno na vene, sprečavajući trombozu i proširene vene. Alicin u belom luku uklanja višak holesterola i reguliše trigliceride.
Najbolja stvar je što ovu mešavinu možete spakovati i čuvati duže vreme tako da vam uvek bude pri ruci. Preporučuje se da ovo isprobate 7 dana zaredom da biste proverili da li vam ovo prija.
Takođe, beli luk ima malo kalorija, ali je veoma bogat hranljivim materijama. Sadrži mangan, vitamin B6, selen i vlakna. To je prirodni pojačivač imunog sistema koji pomaže u borbi protiv infekcija.
Jedna studija je pokazala da dnevna doza belog luka smanjuje broj prehlada za 63%.
Organski ili sirovi med je prepun antioksidanata, enzima i minerala, uključujući gvožđe, cink, kalijum, kalcijum, fosfor, magnezijum i selen. Takođe je pun vitamina B6, tiamina, riboflavina i niacina. Organski med je takođe odličan za varenje. Vitamini i minerali prisutni u medu pomažu u snižavanju nivoa holesterola i odličan su izvor energije za telo i um. Takođe pomaže u održavanju zdrave težine jer ga možete koristiti kao zamenu za šećer. Njegova antioksidativna svojstva čine ga odličnim saveznikom imunog sistema.Recept za beli luk i med
Uzmite nekoliko čena belog luka, ali ih nemojte guliti do kraja, samo uklonite prvi sloj. Zatim ih stavite u praznu staklenu posudu. Za džem možete koristiti prethodno dezinfikovanu teglu. Na kraju prelijte teglu punu belog luka organskim medom. Uklonite mehuriće kašikom. Sada ga samo treba ostaviti u frižideru ili u ormaru, na sobnoj temperaturi, nekoliko dana pre konzumiranja.
Ako je tegla dobro zatvorena svaki put kada dodate malo mešavine, može da traje do 2 godine.
Saveti i upozorenja
Savet: Da biste izvukli najveću korist od belog luka, uvek ga koristite sirovog. Kuvanje belog luka smanjuje njegova hranljiva svojstva.
Upozorenje: Američka klinika Majo identifikovala je konzumaciju meda tokom prve godine života kao faktor rizika za botulizam kod beba. Botulizam odojčadi nastaje kada beba proguta žive bakterije i one rastu u gastrointestinalnom traktu. Ne zaboravite da se konsultujete sa lekarom pre uzimanja smeše, donosi ecocolmena. -
Pročitajte i...Ubrzajte metabolizam uz dva začina koja možete da dodate u kafu
Uz dva začina ne samo da možete da obogatite ukus kafe, već možete i da ubrzate vaš metabolizam.
Naučnici otkrivaju: Posebna ishrana može da uspori starenje mozgaIako za sada ne postoji način da se proces starenja mozga zaustavi, moguće je usporiti njegov pad, a nova studija ukazuje na ključnu ulogu nivoa šećera u krvi u brzini starenja mozga.
Da li je sok od celera zaista zdrav? Evo šta sve treba da znate!Sok od celera sadrži brojne hranljive materije koje donose zdravstvene beneficije, uključujući antioksidanse i protivupalne spojeve. Bogat je hranljivim materijama, a konzumacija ovog napitka može da ima mnoge koristi za zdravlje.
Hrana koja štiti vaše srce: Najbolji izbor za doručakNaučnici su otkrili da zamena omiljenog doručka hranljivijom alternativom može značajno da smanji rizik od razvoja kardiovaskularnih bolesti.
-
Komentari
Komentara: 0
Postavi komentar: