-
Poslednjih 5 pesama
- Sergej Ćetković - Nisu mi dali da te volim
- Hari Mata Hari - Reci sreco
- Van Gogh - Brod od papira
- Oliver Mandić - Govor tvoga tela
- Sara Jo - Mahovina
-
-
Propuštene emisijeOstale emisije
-
Preporučujemo
Namaz od crnih maslina
Ako želite jednostavan i zdrav namaz, a još uvek niste probali ovaj od crnih maslina iznendićete se koliko ga je lako napraviti, ali i koliko je ukusan.
Proteinske palačinke sa bananom!
Zamenite poznatu poslasticu zdravijom verzijom čiji će vam se ukus sigurno svideti.
-
Zdravlje
Kako najlakše da prepoznamo manjak magnezijuma u organizmu?
Manjak magnezijuma može da ima veliki uticaj na naše zdravlje.
Izbegnite karijes: Osam namirnica koje oštećuju zube
Briga o zubima zahteva pažnju i negu, a određene namirnice mogu značajno doprineti njihovom oštećenju. U nastavku saznajte koje su to namirnice i kako mogu uticati na zdravlje vaših zuba.
-
Putovanja
Najskuplje zemlje za putovanje u 2025. godini!
Novo istraživanje rangiralo je prosečne dnevne budžete u 131 zemlji sveta, a ove destinacije su se našle na samom vrhu liste.
Ne volite gužvu na putovanjima? Ove destinacije su pravi izbor za vas
Ako želite da izbegnete gužve na putovanjima, možda bi trebalo da razmislite o poseti manje poznatim, ali jednako zanimljivim evropskim destinacijama koje pružaju priliku za pravi relaksirajući odmor.
-
Preporučujemo
Da li znate zašto bi trebalo da ubacite nekoliko kockica leda u sušilicu?
Mnogima je poznata situacija kada oprana garderoba danima stoji zgužvana u nekom ćošku, čekajući peglanje. Ako ste i vi među onima koji ne vole da peglaju, ovaj jednostavan trik sa ledom mogao bi da vam olakša posao. Sve što vam je potrebno su sušilica, nekoliko kockica leda i izgužvani komad odeće.
Oživite sjaj starog srebrnog nakita!
Srebrni nakit s vremenom može da izgubi svoj prepoznatljiv sjaj i završi zaboravljen u kutiji, čuvan samo kao uspomena. Ipak, uz jednostavno čišćenje, ovaj nakit lako možete vratiti u upotrebu i ponovo nositi kao omiljeni modni detalj. Dobra vest je da je ceo postupak lakši nego što mislite.
-
Kursna lista
Kupovni Srednji Prodajni EUR 116.41 117.24 118.06 CHF 122.27 123.13 124.00 USD 107.89 108.65 109.41
-
Ojačajte imunitet već od jutra: Čen belog luka kao saveznik zdravlja
Čen belog luka na početku dana pruža odličan doprinos zdravlju, a poznato je da ova biljka ima niz blagotvornih svojstava.
26-03-2025 | 12:37 | Autor/Izvor: Naxi media, The Health.Site.com
Foto: Bigstock, B-D-S
Beli luk je moćna biljka za koju je dokazano da ima brojne zdravstvene prednosti, ali često nismo sigurni kako da ga najbolje dodamo u ishranu da bismo maksimalno iskoristili njegove prednosti. Zato vam predstavljamo pregled dobrobiti koje jedan čen belog luka može da pruži vašem telu, ako ga svakodnevno konzumirate na pravi način – ujutru, na prazan stomak, piše The Health.Site.com.
Beli luk pripada porodici Allium (luk), odnosno lukovičastom povrću koje se koristi širom sveta kao dodatak hrani za dodavanje ukusa. To je možda i najčešće korišćeni dodatak na svetu.Šta se dešava kada dan započnete belim lukom?
Beli luk ima oštar ukus i može biti težak zadatak da ga pojedete ujutru. Međutim, gledajući koje koristi od toga može proizaći, nije loše pokušati da ovu naviku sprovedete u delo.
Veoma je koristan, posebno ako se konzumira na prazan stomak, za one sa slabim imunitetom. Jača otpornost organizma na viruse koji izazivaju prehladu i kašalj. Ako ga jedete na prazan stomak, može podržati zdravlje creva i ublažiti bolove u stomaku i probleme sa opstipacijom.
Generalno doprinosi većoj otpornosti organizma.Moćan antioksidans
Beli luk je pun antioksidativnih svojstava, pa pomaže u lečenju upala u telu. Prema Ayurvedi, beli luk sadrži prirodne antioksidante koji pomažu protiv oksidacije ćelija, smanjuju lipid perokside i oksidaciju lipoproteina male gustine, ili pozitivno utiču na nivo lošeg holesterola u organizmu.
Zbog toga se osobama koje pate od infekcija grla, prehlade i drugih bolesti izazvanih upalom u organizmu preporučuje upotreba belog luka.
Pomaže u borbi protiv holesterola
Ako patite od visokog holesterola, beli luk je dobro rešenje. Dodajte ga svojoj svakodnevnoj ishrani i naći ćete mnogo bola. Naime, dokazano je da njegova svojstva mogu smanjiti ukupan i LDL (loš) holesterol.Pomaže u kontroli visokog krvnog pritiska
Još jedna prednost dodavanja belog luka vašoj ishrani je da može pomoći da vaš krvni pritisak bude pod kontrolom. U jednoj studiji pokazalo se da je ekstrakt belog luka efikasan kao i lek Atenolol, koji se koristi za snižavanje visokog krvnog pritiska.
Pomaže u prevenciji prehlade
Beli luk je odličan lek za prehladu i kašalj. Poznato je dA jača funkciju imunog sistema, što poboljšava borbu organizma protiv komplikacija izazvanih prehladom.
-
Pročitajte i...
HRANA BOGATA CINKOM: Obratite u ovom periodu pažnju na unos ovog minerala!
Cink je neophodan mineral za niz važnih funkcija u organizmu, uključujući podršku imunološkom sistemu, pravilnu regeneraciju tkiva i razvoj ćelija. Iako se često lako unosi putem hrane, pojedine grupe ljudi, poput vegetarijanaca, trudnica ili osoba s probavnim poremećajima, mogu imati nedostatak ovog minerala. Ipak, u sezoni prehlada, kada postaje sve hladnije i hladnije, svima nam je neophodno da unosimo hranu bogatu cinkom.
Za bolji imunitet: Uzmite čen belog luka na početku dana
Početak dana sa čenom belog luka sjajan je način da poboljšate svoje zdravlje, a mnogi su upoznati sa brojnim dokazanim zdravstvenim koristima ove biljke.
Med i beli Luk na prazan stomak? Da li je ovo zdrav Izbor?
Beli luk i med važe za prirodne antibiotike, a njihova kombinacija predstavlja izvanredan prirodni lek u borbi protiv prehlade, gripa i drugih oboljenja. Ipak, koliko je pametno konzumirati ih na prazan stomak?
Skladištenje belog luka: Kako da ga održate svežim i sprečite kvarenje
Beli luk je nezaobilazni sastojak u mnogim kuhinjama širom sveta, obogaćujući ukus najrazličitijih jela – od supa i testenina, do sočnih sosova i preliva. Međutim, način na koji ga čuvate može značajno uticati ne samo na njegov ukus, već i na njegovu svežinu.
-
Komentari
Komentara: 0
Postavi komentar: