-
Poslednjih 5 pesama
- Jelena Tomašević - Za Divno Cudo
- Djavoli - Dotakni me usnama
- Bombaj Štampa - Cesto pozelim
- Željko Joksimović - Mozda Je To Ljubav
- Azra - A Sta Da Radim
-
-
Propuštene emisijeOstale emisije
-
Preporučujemo
Salata sa kruškom, rukolom i sirom
Ova salata je odlična kao lagani obrok, prilog uz meso, ili kao predjelo.
-
Zdravlje
13 načina da se izborite sa žudnjom za šećerom
Da li često konzumirate slatka peciiva za doručak i primećujete li da baš ta navika može da vas natera da posegnete za još nečim slatkim dva sata kasnije? Da li uzmete čokoladicu kako biste prebrodili popodnevni pad energije – a zatim posegnete za kolom da biste se oporavili od tog „pada nakon pada“?
Moć prirode: Ovo voće je sjajan saveznik zdravog srca!
Unošenje više voća i povrća može pomoći u snižavanju krvnog pritiska, ali jedno voće se posebno izdvaja po svojim hranljivim svojstvima.
-
-
Putovanja
Najlepše lisabonske bašte ovog proleća otvorene za posetioce
U okviru festivala Jardins Abertos, najlepše zelene oaze Lisabona otvoriće svoja vrata svim ljubiteljima prirode tokom četiri vikenda u maju – i to bez ikakve ulaznice. Inicijativa ima za cilj da „podstakne snažnu i pozitivnu vezu s prirodom“, spajajući održivost sa urbanim načinom života.
Upoznajte čari Samosa: Savršena destinacija za proleće i leto u Grčkoj
Stigli su topli dani, a s njima i sve češće misli o putovanjima, begu iz svakodnevice i trenucima koje možemo provesti na suncu, negde uz more. Kako temperature rastu, raste i želja da otkrijemo nova mesta – ona koja još nisu preplavljena turistima, ali nude sve ono što tražimo od savršenog odmora. Jedna od takvih destinacija krije se u samom srcu Egejskog mora – ostrvo Samos. Iako ne spada u najpoznatije grčke hitove poput Santorinija ili Mikonosa, Samos važi za pravi skriveni dragulj.
-
Preporučujemo
Trik sa čašom koji može da nam pomogne da se rešimo vinskih mušica
Vinske, odnosno voćne mušice, uskoro će se pojaviti u našim domovima. Ako ih primetite kako lete oko kante za smeće ili posude s voćem i povrćem, isprobajte jednostavan trik sa čašom.
Da li ste znali da je aktivni ugalj jedno od najmoćnijih sredstava za čišćenje?
Iako možda deluje neobično, aktivni ugalj je izuzetno efikasan u uklanjanju prljavštine, vlage i neprijatnih mirisa. Za razliku od običnog uglja, njegova porozna struktura omogućava mu da apsorbuje toksine, ulja i vlagu, što ga čini odličnim prirodnim sredstvom za čišćenje.
-
Kursna lista
Kupovni Srednji Prodajni EUR 116.41 117.23 118.05 CHF 125.31 126.19 127.07 USD 102.45 103.17 103.89
-
Baklava sa pistaćima!
Uživajte u ovoj luksuznoj verziji baklave sa bogatim ukusom pistaća!
23-01-2025 | 10:48 | Autor/Izvor: Naxi media
Foto: Bigstock, Esin Deniz
Sastojci:
500 g tankih kora za pitu
250 g neslanih pistaća (sitno mlevenih)
200 g putera (istopljenog)
100 g šećera
Za sirup:250 g šećera
200 ml vode
100 ml meda
Sok od ½ limuna
1 kašičica ružine vode (po želji)
Priprema:
Sameljite pistaće i pomešajte ih sa šećerom. Premažite pleh puterom i ređajte tri kore premazujući svaku puterom. Pospite pistaćima i ponavljajte postupak dok ne utrošite materijal, završavajući korama. Isecite baklavu na rombove i pecite u zagrejanoj rerni na 180°C oko 40 minuta dok ne postane zlatno-smeđa. Prokuvajte vodu i šećer, dodajte med i limunov sok, kuvajte još nekoliko minuta i ostavite da se prohladi. Vrelu baklavu prelijte mlakim sirupom i ostavite da upije nekoliko sati ili preko noći.
PRIPREMA! -
Pročitajte i...
Krem torta sa bananama i malinama
Ova torta je lagana i sočna i savršeno će se uklopiti u prolećnu atmosferu i toplije dane koji nam stižu...
Fenomenalna baklava sa orasima
Neodoljiva poslastica bogatog ukusa i raskošne arome, koja vraća uspomene na detinjstvo
Domaća pita sa višnjama
Kišni dani nas prosto mame da popodne provedemo uz knjigu, čaj i naravno uz neki poseban desert, a trenutno ništa lepše ne možemo da zamislimo od domaće pite sa višnjama.
Proteinske palačinke sa bananom!
Zamenite poznatu poslasticu zdravijom verzijom čiji će vam se ukus sigurno svideti.
-
Komentari
Komentara: 0
Postavi komentar: