-
Poslednjih 5 pesama
- Kerber - Jos Samo Ovu Noc Mi Daj
- Gibonni - Tajna vještina
- Toše Proeski - Još i danas zamiriše trešnja
- Moby Dick - Nema nas više
- Zana - Sto ne znam gde si sad
-
Propuštene emisijeOstale emisije
-
PreporučujemoPečeni spanać sa sirom i orasima
Ako niste ljubitelj standardne pripreme ovog jela obavezno isprobajte ovaj recept.
-
ZdravljeSve što treba da znate o nedostatku kalcijuma: Simptomi, uzroci i lečenje
Hipokalcemija, odnosno nizak nivo kalcijuma u krvi, može izazvati simptome nedostatka kalcijuma kao što su bolovi u mišićima i umor. Da bi se povećali nivoi kalcijuma, lekar može da preporuči konzumiranje više namirnica bogatih kalcijumom ili uzimanje suplemenata.
Pripremite mikrobiom za najlakši gubitak kilogramaNaša telesna težina ne zavisi samo od genetike i metabolizma – ključnu ulogu igraju i bakterije u crevima. Evo kako možete hraniti svoj mikrobiom na način koji podstiče mršavljenje.
-
PutovanjaDva evropska grada konačno će biti povezana direktnim vozom!
Nakon dvogodišnjeg čekanja, Pariz i Milano će ponovo biti povezani direktnom linijom od 1. aprila.
Rotorua – grad nestvarne lepote, jedinstvenog pejzaža i čudnog mirisa!Iako ovaj grad doslovno miriše na trula jaja, on je ujedno i jedno od najlepših mesta na svetu. Rotorua, smeštena u srcu Severnog ostrva Novog Zelanda, izgleda gotovo nestvarno
-
PreporučujemoSaveti profesionalca: Kako očistiti kupatilo bez izbeljivača?
Iako mnogi koriste izbeljivač za čišćenje kupatila, posebno WC šolje, ekspertkinja iz kompanije The Big Clean Co. tvrdi da on više šteti nego što koristi i da bi trebalo posegnuti za njim samo u krajnjoj nuždi.
Ne bacajte kesice čaja: Pametni trikovi za ponovnu upotrebu!Umesto da iskorišćene kese čaja odmah bacite, možete ih iskoristiti na praktične i iznenađujuće načine. Bilo da želite da omekšate meso, osvežite prostor ili pronađete prirodnu alternativu za čišćenje, čajne kese mogu biti korisne u domaćinstvu. Sledeći put kada uživate u omiljenom čaju, isprobajte ove trikove i maksimalno iskoristite svaku kesicu!
-
Kursna lista
Kupovni Srednji Prodajni EUR 116.31 117.13 117.95 CHF 123.25 124.11 124.98 USD 111.73 112.51 113.30
-
Baklava sa pistaćima!
Uživajte u ovoj luksuznoj verziji baklave sa bogatim ukusom pistaća!
23-01-2025 | 10:48 | Autor/Izvor: Naxi media
Foto: Bigstock, Esin Deniz
Sastojci:
500 g tankih kora za pitu
250 g neslanih pistaća (sitno mlevenih)
200 g putera (istopljenog)
100 g šećera
Za sirup:250 g šećera
200 ml vode
100 ml meda
Sok od ½ limuna
1 kašičica ružine vode (po želji)
Priprema:
Sameljite pistaće i pomešajte ih sa šećerom. Premažite pleh puterom i ređajte tri kore premazujući svaku puterom. Pospite pistaćima i ponavljajte postupak dok ne utrošite materijal, završavajući korama. Isecite baklavu na rombove i pecite u zagrejanoj rerni na 180°C oko 40 minuta dok ne postane zlatno-smeđa. Prokuvajte vodu i šećer, dodajte med i limunov sok, kuvajte još nekoliko minuta i ostavite da se prohladi. Vrelu baklavu prelijte mlakim sirupom i ostavite da upije nekoliko sati ili preko noći.
PRIPREMA! -
Pročitajte i...Fenomenalna čokoladna torta
Ko još može da odoli savršenoj čokoladnoj torti koja se topi u ustima... Pripremite je na najjednostavniji način, ušuškajte se dok je hladno vreme i uživajte...
Zimska torta sa pomorandžamaDivna, kremasta torta, čiji ukus posebno dolazi do izražaja u hladnim, zimskim danima...
Novogodišnji mafiniOvo su verovatno najjednostavniji mafini. Ipak, istovremeno su toliko ukusni da slobodno možete da ih poslužite ove praznične večeri.
Markiza: Savršena poslastica!Markiza je savršena poslastica za hladnije dane. Parče ove torte, šolja toplog čaja i dobra knjiiga će vam posebno prijati u ovom periodu... Takođe, ovo je desert koji nijednog gosta neće ostaviti ravnodušnim...
-
Komentari
Komentara: 0
Postavi komentar: