-
Poslednjih 5 pesama
- Nina Badrić - Cipele
- Aleksandra Radović - Cuvaj moje srce
- Jelena Tomašević - Okeani
- Vlado Georgiev - Žena bez imena
- Jinx - Tamo gdje je sve po mom
-
Propuštene emisijeOstale emisije
-
PreporučujemoFenomenalno novogodišnje pečenje!
Stižu nam praznici i pravi je trenutak da pripremite ukusno pečenje. Ako ispratite sve korake i naravno ako imate dovoljno strpljenja vaša praznična trpeza će biti fenomenalna...
Neobičan humus sa cveklom i paprikomOvaj humus je savršena kombinacija slatkoće cvekle i pikantnosti ljute paprike, a idealna je opcija ako želite zdravu užinu. Takođe je savršen dodatak jelima od mesa i krompira.
-
ZdravljeVreme za fermentisanu hranu: Kiseli kupus je više od salate i priloga!
Kiseli krastavčići i kiseli kupus možda nisu prva stvar koja vam pada na pamet kada pomislite na zdravu ishranu. Međutim, sve veći broj istraživanja pokazuje da redovno konzumiranje fermentisane hrane može doneti brojne zdravstvene benefite. Ne propustite da u ovom periodu konzumirate zimnicu što više možete...
Kako da prepoznate da unosite previše šećera? Ne ignorišite ovih pet signala!Mnogi ne mogu da zamisle život bez slatkiša, pa često ne razmišljaju o tome da li na taj način unose previše šećera. Šećer je takođe često skriven i u nekim proizvodima za koje vam nikada ne bi palo na pamet da mogu da ga sadrže... Zato je važno obratiti pažnju na signale koje vam šalje vaše telo.
-
PutovanjaOvo su najbolje „zimske bajke“ na svetu!
Ako tražite inspiraciju za putovanje, The Telegraph je upravo objavio listu najboljih „zimskih bajki“ na svetu. Lista je rezultat sve većeg trenda putovanja u hladnije destinacije, što potvrđuju i podaci Google Trends-a, gde je pretraga za „hladnim odmorima“ porasla za čak 300% ove godine.
Najbolji saveti za posmatranje polarne svetlosti na Islandu!Nordijska zemlja je san za ljubitelje polarne svetlosti. Island je jedno od najboljih mesta na svetu za posmatranje aurora borealis (poznate i kao severna svetlost). Na 65° N, na južnoj ivici Arktičkog kruga, možete videti aure gotovo svake noći — i to u toplijim uslovima nego na mnogim drugim lokacijama za posmatranje širom sveta.
-
PreporučujemoPet boja koje nikada ne bi trebalo da koristimo u spavaćoj sobi prema dizajnerima
Vaša spavaća soba je mesto gde se opuštate i odmarate, zbog čega izbor boje zidova igra ključnu ulogu. Iako se u njoj možda ne provodi toliko vremena kao u dnevnoj sobi ili kuhinji, spavaća soba je prostor koji treba da odiše smirenošću i udobnošću.
Kako pravilno da negujemo sobne biljke tokom zime?Sobne biljke nisu imune na izazove koji mogu da ugroze njihov opstanak tokom zime, čak i ako se nalaze u kontrolisanim temperaturnim uslovima. Biljke koje su stalno u zatvorenom prostoru ili one koje unosite unutra da prezime mogu biti pogođene raznim zimskim stres faktorima, uključujući promene temperature između dnevne toplote i večernje hladnoće, suv vazduh i kraće dane koji smanjuju količinu svetlosti koju dobijaju. Da bi vaše biljke uspešno prebrodile hladnije mesece, potrebno je prilagoditi način njihove nege.
-
Kursna lista
Kupovni Srednji Prodajni EUR 116.15 116.97 117.79 CHF 124.88 125.76 126.64 USD 112.15 112.94 113.73
-
6. Festival gastronomije Ukusi Vojvodine
U Limanskom parku u Novom Sadu, 10. i 11. septembra 2022. godine, biće održan 6. Festival gastronomije „Ukusi Vojvodine“.
08-09-2022 | 13:29 | Autor/Izvor: Naxi media-Interfest PR
Foto: Interfest promo
Novosađani, kao i svi drugi ljubitelji dobrih ukusa i posetioci Novog Sada, sa nestrpljenjem iščekuju festival na kojem se uvek nešto lepo pojede i uživa u dobrom društvu uz celodnevne sadržaje. Kao i prethodnih godina, na jednom mestu ih očekuju kvalitetni domaći proizvodi, omiljena vojvođanska jela, ali i dobra zabava za celu porodicu.
Organizatori najavljuju više od 120 izlagača, koji će se predstaviti svojom raznovrsnom ponudom. Posetioci će imati priliku da kupe kravlje i kozje sireve, prave vojvođanske slaninice, kulene i kobasice različitih receptura, domaće zimnice, meda, proizvode od leblebije, bundeve, različite namaze i ulja i još mnogo iznenađenja. Naravno, ni ovog puta neće izostati domaći voćni sokovi i likeri, kvalitetna vina i zanimljiva ponuda kraft piva.
Sladokusce očekuje i dobra domaća kuhinja, prvenstveno gulaši, paprikaši, pečene kobasice, škembići, pasulj, jela od kupusa, jela od testa, kao veliki broj poslastica iz brižljivo čuvanih recepata. Kao i do sada, predstaviće se pojedinačna poljoprivredna gazdinstava i male preduzetničke radnje, restorani, udruženja žena iz cele Vojvodine, lokalne akcione grupe i turistička udruženja. Turističke organizacije Bačke Palanke, Sremskih Karlovaca i Žablja predstaviće svoju gastro i vinsku ponudu, a Novi Sad će nastupiti sa proizvođačima poznate begečke šargarepe, organskom proizvodnjom i fruškogorskim medom, ali i sa vinima Novosadskog vinskog puta.
U okviru kulinarskih radionica, kojih će i ove godine biti šest, predstaviće se Aktiv žena Vojvodine „Vojvođanka“ sa jelima od testa, proizvođači udruženja Organski Novi Sad sa satarašom i pričom o novosadskoj organskoj sceni, nastavnici i učenici Srednje stručne škole „Borivoj Mihajlović Mihiz“ iz Iriga pripremiće neki od vojvođanskih specijaliteta. Poslednjih desetak godina intenzivno se razvila proizvodnja kraft piva u Vojvodini, pa će na jednoj od radionica biti govora i o tome kako nastaju piva iz domaće proizvodnje. Takođe, kvalitetna vina naših krajeva biće predstavljena uz kombinaciju sa nekim od tradicionalnih specijaliteta.
U Dečjem sokaku najmlađe posetioce očekuje i ove godine mnogo lepih tadicionalnih igara, takmičenja, a radionice su ove godine u plavoj boji, jer su šljive glavna tema u oba dana. Sve programe sa decom vode strukovni vaspitači.
Na dve pozornice u parku, biće i dobre muzike. Festival počinje prepoznatljivim džez zvucima Aleksandar Dujin Orkestra, a zatim nas očekuju i tamburice. Selekcija mladih tamburaša orkestra Vila će ovogodišnjem izdanju „Ukusa Vojvodine“ dodati još jednu muzičku sliku sačinjenu od odabranih pesama tradicionalne muzike Vojvodine i okruženja. Očekuju nas još u dva festivalska dana i Ceca Palada, vokalna solistkinja Bojana Lazić, gudački orkestar Danube, Banda Drvena, Nevena Reljin, Vanja Manić Matić i Zoran Šandorov, Trio Positano.
Festival je prepoznat i podržan od Grada Novog Sada, kao manifestacija koja doprinosi privrednom, turističkom i kulturnom imidžu Novog Sada i Vojvodine.
Radno vreme Festivala gastronomije „Ukusi Vojvodine“ je od 12 do 20 časova, ulaz je besplatan. Čaše se mogu kupiti na štandu organizatora. Očekuje se prijatna temperatura sa prolaznom oblačnošću i kratkim padavinama, tako da ponesite džemperak i kišobran i prepustite se ukusima i lepoj atmosferi jednog od omiljenih novosadskih festivala.
Detaljnije o programu možete pronaći na zvaničnom sajtu festivala.
-
Pročitajte i...Lisabon je osvojio titulu najbolje kulinarske destinacije Evrope!
Lisabon je poznat po svojoj bogatoj kulturi, zadivljujućoj arhitekturi, brdovitom pejzažu i, naravno, hrani. Ako ste ikada posetili portugalsku prestonicu, znate da njene ulice počinju da mirišu na slatku vanilu rano ujutru, dok pekari pripremaju serije peciva, uključujući čuveni pastel da nata.
19. međunarodni festival vina Interfest pred novosadskom publikomNajveći vinski događaj u regionu i jedna od najvažnijih manifestacija u Novom Sadu, međunarodni festival vina Interfest biće održan u svom starom terminu, od 16. do 18. juna na Trgu slobode.
Punoletni Festival vina Interfest pred novosadskom publikomNajveći vinski događaj u regionu, i jedna od najvažnijih manifestacija u Novom Sadu pre i posle korone, Međunarodni festival vina Interfest održaće se od 1. do 3. jula na Trgu slobode. U godini punoletstva Festivala, izuzetno teške za sve nas, život se polako vraća u svoje tokove, a proizvođači vina izvesno će nam ukazati na najkvalitetnija vina koja su uprkos svemu, brižno odnegovali.
Novogodišnji Ukus fest ovog vikendaNovogodišnji ukus fest, festival domaće hrane i pića, biće održan u subotu 7. decembra 2019. godine u Beogradu u hotelu Metropol Palace (Bulevar kralja Aleksandra 69) od 11-20 časova.
-
Komentari
Komentara: 0
Postavi komentar: