-
Poslednjih 5 pesama
- Plavi orkestar - Bolje Biti Pijan, Nego Star
- Delca i Sklekovi - Hajde lagano
- Denis & Denis - Program tvog kompjutera
- Massimo i Nina - Stranac u noci
- Crvena jabuka - Svidja Mi Se Ova Stvar
-
Propuštene emisijeOstale emisije
-
PreporučujemoRecept za banana hleb
Ovaj recept je danas ubedljivo najtraženiji na internetu. Ako niste imali priliku da probate čuveni banana hleb, obavezno ga sačuvajte i spremite već danas.
-
ZdravljeTrešnje su izuzetno zdrave: Jedite ih što ih više
Sezona trešanja je počela, ali imajte na umu da neće trajati dugo. Iskoristite ceo period i jedite ih što više jer ovo voće je izuzetno dobro za naš organizam.
Ako brinete o zdravlju smanjite unos soli: Ova količina je dozvoljena na dnevnom nivouPrema Svetskoj zdravstvenoj organizaciji, hipertenzija je vodeći faktor rizika za kardiovaskularne bolesti i smrtnost.
-
PutovanjaSpektakularni Novi Zeland
Novi Zeland, ostrvo smešteno u jugozapadnom delu Tihi okean, udaljeno je oko 2.000 kilometara od Australije. Ovo prekrasno odredište sastoji se od dva glavna ostrva, Južnog i Severnog, ali i nekoliko manjih ostrva koja doprinose njegovoj raznolikosti
Idealno vreme da posetimo SolunSolun, drugi po veličini grad u Grčkoj, ima bogatu istoriju, slikovite pejzaže i dinamičnu atmosferu koja ga čini neodoljivom destinacijom za putnike željne avanture i kulture. Ako već planirate negde da putujete a ne biste da idete daleko Solun može da bude savršena destinacija.
-
PreporučujemoSezona mrava: Evo kako da ih se rešite
Poznato je da se mravi redovno javljaju čim krene toplije vreme i znaju da budu baš iritantni. Ako i vi imate problem sa mravima sigurno tražite adekvatna rešenja u ovom periodu.
Najlakši način da očistite fuge i pločice u kuhinjiNapravite samo sredstvo koje će vam pomoći da se lako otarasite naslaga masnoće i prljavštine na pločicama.
-
Kursna lista
Kupovni Srednji Prodajni EUR 116.30 117.12 117.94 CHF 119.04 119.88 120.72 USD 108.26 109.02 109.78
-
Tart od višanja
Uživajte u ovom ukusnom desertu i osvežavajućoj slatko kiseloj kombinaciji.
24-11-2015 | 14:25 | Autor/Izvor: Naxi media
Foto: Bigstockphoto-oysy
Sastojci:
za koru:
- 300 g brašna
- 1/2 ravne kašičice soli
- 150 g hladnog putera
- 100 g prah šećera
- 1 malo jaje
za krem
- 250 ml mleka
- 2 žumanca
- 40 g gustina (ili jedna kesica puding praha od vanile, ako vam je lakše)
- 3 kesice vanilin šećera
- 100 g šećera
- 50 g omekšalog putera
za voćni sloj
- 300 g očišćenih višanja (jedno pakovanje Frikom smrznutih višanja)
- 100 g šećera
- 5 g želatina (pola kesice)Priprema: Prvo pripremiti višnje. 300 g zamrznutih ili svežih očišćenih višanja pomešati sa 100 g šećera. Ako su sveže i jedre malo ih varjačom zgnjeckati. Zagrejati do vrenja, i ostaviti da puštaju sok. Pripremiti testo. U posudi za mešenje pomešati brašno i so, dodati hladan puter isečen na kockice, pa prstima utrljati brašno u puter, da kockice nestanu i cela smesa postane mrvičasta. Dodati prah šećer i jaje blago razmućeno viljuškom, formirati kompaktno testo bez mnogo mešenja, prvo varjačom, pa rukama. Testo oblikovati u kuglu, staviti u kesu i spljoštiti, da se dobije deblji disk. Ostaviti u frižideru jedan sat.
Pripremiti fil. U jednoj šerpi žicom razmutiti 2 žumanca, 50 ml mleka i gustin. U drugoj zagrejati 200 ml mleka sa 100 g šećera i 3 kesice vanilin šećera, do vrenja. Sipati preko smese u prvoj šerpi, vratiti na tihu vatru, kuvati uz neprestano mešanje žicom dok ne počne stezanje, pa još minut ili dva. Površinu fila obložiti plastičnom folijom, da se ne bi stvorila korica. Ostaviti da se ohladi. Dovršiti koru. Ohlađeno testo iz frižidera prebaciti na komad papira za pečenje i razvaljati u krug prečnika dovoljnog da pokrije dno i ivice kalupa od 25 cm. Uz pomoć papira preneti testo na pleh, utisnuti ga lepo uz ivice i polako skinuti papir. Eventualne viškove koji prelaze ivice kalupa odseći nožem. Testo izbockati viljuškom, i peći oko 20-25 minuta na 180°C.
Dovršiti fil. Smesu koja se ohladila na sobnu temperaturu, ili je tek malo mlaka, prvo razmutiti mikserom, pa dodati omekšali puter i zajedno dobro umutiti, da se sve fino sjedini i krem postane gladak. Pečenu koru prebaciti na tacnu. Nafilovati koru, poravnati fil koliko god je moguće. Želatin (5 g) sipati u manje lonče, preliti sa dve supene kašike hladne vode i ostaviti par minuta da nabubri. Zatim ga zagrevati na tihoj vatri da postane tečan i da se sva zrnca želatina istope. Uliti otopljen želatin u višnje, koje su do sada već dobro pustile sok.
-
Pročitajte i...Tart sa čokoladom i malinama
Sočan, mekan i osvežavajući tart sa malinama savršeno će se uklopiti uz popodnevnu limunadu i kafu. Imajte na umu da recept ne iziskuje da budete profesionalac, a neće vam ni oduzeti mnogo vremena.
Omiljeni kolač: TrilećeZa ljubitelje sočnih i starinskih kolača donosimo recept koji će vas oduševiti.
Recept za domaće proteinske čokoladiceProteinske čokoladice predstavljaju savršenu užinu, a posebno se savetuju osobama koje su fizičke aktivne. Nutritivno su bogate, lako će vas zasititi i dati vam energiju. Kako su kupovne čokoladice prilično skupe, možete ih napraviti u kućnoj varijanti. Evo jednog jednostavnog recepta...
Domaći sladoled od jagode i avokadaUopšte nije teško napraviti domaći sladoled, a prednosti ovakvog deserta su višestruke. Dobićete savršen slatkiš za vašu porodicu, bez veštačkih aroma, prirodnog ukusa koji će vas kupiti za sva vremena...
-
Komentari
Komentara: 0
Postavi komentar: