Slušate: Jutro uz Svetu Stefanovića

Pesma: Oliver Mandić - Ljuljaj me nežno

Jutro uz Svetu Stefanovića
Naxi Radio
  • Poslednjih 5 pesama
    1. Oliver Mandić - Ljuljaj me nežno
    2. Tijana Bogicevic - Krila Od Dima
    3. Djavoli - Vino noći
    4. Zana - Mladicu moj
    5. Petar Grašo - Voli Me
  • Beograd Uzivo
  • Propuštene emisije
    Ostale emisije
    1. Jana Bjelica - Petak - Mojih 50
    2. Jana Bjelica - Četvrtak - Mojih 50
    3. Jana Bjelica - Sreda - Mojih 50
    4. Jana Bjelica - Utorak - Mojih 50
    5. 29. april - 1 - Dodir noći
  • Preporučujemo
    Ruska salata sa pršutom Ruska salata sa pršutom

    Ruska salata tradicionalno se priprema za praznike, a nekada nije loše eksperimentisati sa ukusima i probati malo drugačije varijante jela koja su nam poznata. Ako volite eksperimente u kuhinji, slobodno dodajte pršutu u poznatu salatu.

    Posni riblji paprikaš Posni riblji paprikaš

    Isprobajte ovaj recept i sigurno nećete pogrešiti.

  • Zdravlje
    Nova studija otkriva da svakodnevna konzumacija jagoda može da ublaži depresiju Nova studija otkriva da svakodnevna konzumacija jagoda može da ublaži depresiju

    Istraživači sa Univerziteta u Sinsinatiju tvrde da bi svakodnevna konzumacija jagoda kod ljudi srednjih godina mogla da pomogne u smanjenju rizika od demencije, ali i da ublaži depresiju.

    Patite od migrene? Izbegavajte ovu hranu i pića Patite od migrene? Izbegavajte ovu hranu i pića

    U zavisnosti od vaših jedinstvenih pokretača, moguće je da vaša ishrana može da doprinese vašim glavoboljama. Različite vrste hrane su povezane sa tupim, oštrim bolom, mučninom i problemima sa vidom zbog migrene.

  • Putovanja
    Sejšeli: Oaza prirodnih čuda u Indijskom okeanu Sejšeli: Oaza prirodnih čuda u Indijskom okeanu

    Mnogobrojni ljubitelji prirode, egzotike, predivnih plaža i tirkiznog mora sigurno su već posetili Sejšele. Oni koji još uvek nisu imali priliku da vide ovo čarobno mesto u ovom tekstu će samo pronaći dodatne razloge da ga posete.

    Izletnički vodič za Prvi Maj; Beograd i okolina Beograda Izletnički vodič za Prvi Maj; Beograd i okolina Beograda

    Ako živite u Beogradu, a nemate nikakav plan za praznik koji se bliži, ovaj vodič sigurno može da vam pomogne pri izboru savršene lokacije. S druge strane Beograd, ali i okolina Beograda mogu dosta toga da ponude ako dolazite iz drugog kraja zemlje.

  • Preporučujemo
    Sačuvajte svežinu i hrskavost zelene salate Sačuvajte svežinu i hrskavost zelene salate

    Da li se i vama desilo da vam zelena salata istruli posle samo dva dana? To će se verovatno desiti ako je ne skladištite pravilno. Uz trik koji vam predstavljamo, a za koji su vam potrebni samo papirni ubrusi salata može da ostane sveža i do pet dana.

    Vratite nakitu sjaj: Srebro se najlakše čisti baš ovako Vratite nakitu sjaj: Srebro se najlakše čisti baš ovako

    Mnogi od nas nakit nose svakodnevno, a čini se da je zaista mali procenat onih koji nakit redovno čiste I održavaju.

  • Kursna lista
    Kupovni Srednji Prodajni
    EUR 116.29 117.11 117.93
    CHF 119.14 119.98 120.82
    USD 108.60 109.37 110.13
  • Povezani članci
  • Fantastičan domaći ajvar

    Pravljenje domaćeg ajvara može da bude izazovan zadatak, ali uz pravi recept i malo strpljenja, svako može da napravi ukusan ajvar kod kuće.




    04-10-2023 | 10:04 | Autor/Izvor: Naxi media

    Foto: Bigstock, Towfiqu99

     

    Ajvar je omiljeni balkanski specijalitet, a mi ćemo vam korak po korak pokazati kako da  napravite ovaj ukusan i autentičan namaz koji će vas oduševiti.

     

     Sastojci: 

     

    - 2 kg crvene paprike
    - 2 srednje velike patlidžane
    - 1 glavica belog luka
    - 100 ml ulja
    - 2 kašičice soli
    - 1 kašičica šećera
    - 1/2 kašičice bibera
    - 1/2 kašičice suvog začina


    Uputstvo:

     

    Korak 1: Priprema paprike i patlidžana

    Operite i očistite paprike i patlidžane. Narežite ih na manje komade kako biste olakšali proces kuvanja.

     

    Korak 2: Pečenje paprika i patlidžana

    Stavite paprike i patlidžane u pleh i prelijte ih malo uljem. Pecite ih u prethodno zagrejanoj rerni na 200°C dok ne postanu mekani i koža počne da se odvaja (oko 30-40 minuta).

     

    Korak 3: Ljuštenje paprika i patlidžana

    Kada su paprike i patlidžani gotovi, izvadite ih iz rerne i ostavite da se ohlade. Nakon što su se ohladili dovoljno, skinite im kožu i uklonite semenke.

     

    Korak 4: Priprema ajvara

    Stavite povrće u blender, dodajte beli luk, so, šećer, biber i suvi začin. Neophodno je da mešate sve sastojke dok ne dobijete glatku smesu.

     

    Korak 5: Kuvanje ajvara


    U velikoj šerpi, zagrijte preostalo ulje. Dodajte smesu iz blendera i kuvajte na srednjoj vatri, često mešajući, dok ajvar ne postane gušći i ulje se odvoji od mase (oko 30-40 minuta).

     

    Korak 6: Napunite tegle


    Vrući ajvar prelijte u sterilisane tegle i dobro ih zatvorite. To će će produžiti rok trajanja ajvaru.

     

     

  • Pročitajte i...
    Domaći ajvar Domaći ajvar

    Mnoga domaćinstva pripremu zimnice ne mogu zamisliti bez ajvara.

    Napravite domaći ajvar Napravite domaći ajvar

    Priprema zimnice je u toku, pa mnoga domaćinstva ovaj period godine ne mogu ni zamisliti bez pripreme ajvara.

    bioskop naxi Ajvar, Otac i Realna priča među nagrađenim filmovima

    večana dodela nagrada 49. izdanja Filmskog festivala u Sopotu održana je završne festivalske večeri.

    bioskop naxi Ostvarenje Ajvar videlo 50 000 gledalaca

    Ostvarenje Ajvar rediteljke Ana Marie Rossi, obeležio je uspešan festivalski život, nakon čega je usledio i zapažen bioskopski. Sinoć je u bioskopu Cineplexx Ušće Shopping Center nagrađen 50 000. gledalac ove drame, koja je naišla na pozitivne kritike publike.

  • Komentari

    Komentara: 0

    Postavi komentar: