Slušate: Dodir noći

Pesma: Aleksandra Radović - S Tobom Zauvek

Dodir noći
Naxi Radio
  • Poslednjih 5 pesama
    1. Aleksandra Radović - S Tobom Zauvek
    2. Dejan Cukić - Kao Ti
    3. Zdravko Čolić - Tvoje oči
    4. Novi Fosili - Jos Te Volim
    5. Moby Dick - Pričaj mi o ljubavi
  • Beograd Uzivo
  • Propuštene emisije
    Ostale emisije
    1. Jelena Đoković - Utorak - Mojih 50
    2. 6. maj - 1 - Dodir noći
    3. 6. maj - 2 - Dodir noći
    4. 6. maj - 3 - Dodir noći
    5. Jelena Đoković - Ponedeljak - Mojih 50
  • Preporučujemo
    Pečena piletina u pivu Pečena piletina u pivu

    Fantastična ideja za ručak...

    Ruska salata sa pršutom Ruska salata sa pršutom

    Ruska salata tradicionalno se priprema za praznike, a nekada nije loše eksperimentisati sa ukusima i probati malo drugačije varijante jela koja su nam poznata. Ako volite eksperimente u kuhinji, slobodno dodajte pršutu u poznatu salatu.

  • Zdravlje
    Ako brinete o zdravlju smanjite unos soli: Ova količina je dozvoljena na dnevnom nivou Ako brinete o zdravlju smanjite unos soli: Ova količina je dozvoljena na dnevnom nivou

    Prema Svetskoj zdravstvenoj organizaciji, hipertenzija je vodeći faktor rizika za kardiovaskularne bolesti i smrtnost.

    Ubrzajte metabolizam uz dva začina koja možete da dodate u kafu Ubrzajte metabolizam uz dva začina koja možete da dodate u kafu

    Najveći broj ljudi započinje dan uz ovaj popularan napitak. Uz dva začina ne samo što možete da obogatite ukus kafe, već možete i da ubrzate vaš metabolizam.

  • Putovanja
    Idealno vreme da posetimo Solun Idealno vreme da posetimo Solun

    Solun, drugi po veličini grad u Grčkoj, ima bogatu istoriju, slikovite pejzaže i dinamičnu atmosferu koja ga čini neodoljivom destinacijom za putnike željne avanture i kulture. Ako već planirate negde da putujete a ne biste da idete daleko Solun može da bude savršena destinacija.

    Neobičan hotel u Londonu: Ljudi plaćaju lošu uslugu, a osoblje ih vređa! Neobičan hotel u Londonu: Ljudi plaćaju lošu uslugu, a osoblje ih vređa!

    Noćenje u hotelu Karen košta 220 evra, ali ovde osoblje nije ljubazno. Upravo suprotno, jer koncept u kome se gost vređa i dobija minimalnu uslugu funkcioniše savršeno.

  • Preporučujemo
    Najlakši način da očistite fuge i pločice u kuhinji Najlakši način da očistite fuge i pločice u kuhinji

    Napravite samo sredstvo koje će vam pomoći da se lako otarasite naslaga masnoće i prljavštine na pločicama.

    Sačuvajte svežinu i hrskavost zelene salate Sačuvajte svežinu i hrskavost zelene salate

    Da li se i vama desilo da vam zelena salata istruli posle samo dva dana? To će se verovatno desiti ako je ne skladištite pravilno. Uz trik koji vam predstavljamo, a za koji su vam potrebni samo papirni ubrusi salata može da ostane sveža i do pet dana.

  • Kursna lista
    Kupovni Srednji Prodajni
    EUR 116.29 117.11 117.93
    CHF 119.02 119.86 120.70
    USD 107.99 108.75 109.51
  • Povezani članci
  • Naparavite sushi kod kuće

    Japanska kuhinja je sve popularnija i u našoj zemlji, pa zašto ne biste isprobali pravljenje sushi-ja u sopstevnoj kući.




    24-02-2017 | 13:59 | Autor/Izvor: Naxi media

    Foto: Bigstockphoto-svry

     

    Sastojci:

    - 1 list nori alge
    - 100 g krastavca
    - 1 mladi luk
    - 100 g šargarepe
    - 2 kašičice šećera
    - 30 ml pirinačnog sirćeta
    - ½ kašičice morske soli
    - 120 g pirinča
    - 1/8 kašičice wasabi paste
    Za sos:
    - 60 ml japanskog soja sosa
    - 1 kašičica narendanog đumbira

    Priprema: Na laganoj vatri popecite nori algu nekoliko minuta dok ne pozeleni. Nakon toga je stavite na bambusovu podlogu za spravljanje sushi-ja. Pirinač skuvajte u vodi s morskom soli, sirćem i šećerom, te ohladite. Nanesite podjednako na nori algu. Šargarepu isecite na dugačke štapiće debljine 0, 5 cm i kuvajte u posoljenoj vodi 2-3 minuta, procedite i ostavite da se ohladi. Zeleni deo mladog luka isecite na komade duge 20 cm i kuvajte nekoliko sekundi u provreloj vodi. Izvadite ih i ocedite. Krastavce secite na dugačke štapiće debljine 0, 5 cm. Šargarepu, krastavac, daikon i mladi luk nanesite dužinom nori alge, 1-2, 5 cm od dna lista nori alge. Wasabi pastom namažite celu dužinu povrća. Smotajte podlogu za sushi, čvrsto pritiskajući pirinač. Povrće bi trebalo da bude u sredini rola. Za rezanje navlažite nož i režite sushi na komade debljine 1-2, 5 cm. Nož morate navlažiti prije svakog rezanja. Pripremite sos. Sos servirajte u posebnoj posudici i umačite sushi pre svakog zalogaja.

  • Pročitajte i...
    Piletina u pivu Pečena piletina u pivu

    Fantastična ideja za ručak...

    Ruska salata Ruska salata sa pršutom

    Ruska salata tradicionalno se priprema za praznike, a nekada nije loše eksperimentisati sa ukusima i probati malo drugačije varijante jela koja su nam poznata. Ako volite eksperimente u kuhinji, slobodno dodajte pršutu u poznatu salatu.

    Gvakamole Gvakamole sos

    Ovaj sos se izuzetno lako pravi a savršeno ide uz pivo, čips, tortilje i gazirane sokove. Poslužite ga pre glavnog jela uz grickalice ili ga jednostavno pripremite kao posni doručak.

    testenine Testenina sa tikvicama i slaninom

    Ako nemate danas ideju za pripremu ručka, nemate previše vremena i sve vam je dosadilo, probajte ovaj jednostavni recept koji će vas oduševiti.

  • Komentari

    Komentara: 0

    Postavi komentar: