Slušate: Popodne sa Milošem Lazićem

Pesma: Djavoli - Ostani uz mene

Popodne sa Milošem Lazićem
Naxi Radio
  • Poslednjih 5 pesama
    1. Djavoli - Ostani uz mene
    2. Parni Valjak - Lutka za bal
    3. Marko Vukes - Ti, Samo Ti
    4. Piloti - Neverna si
    5. Idoli - Cokolada
  • Beograd Uzivo
  • Propuštene emisije
    Ostale emisije
    1. 7. maj - 1 - Dodir noći
    2. 7. maj - 2 - Dodir noći
    3. 7. maj - 3 - Dodir noći
    4. Jelena Đoković - Utorak - Mojih 50
    5. 6. maj - 1 - Dodir noći
  • Preporučujemo
    Recept za banana hleb Recept za banana hleb

    Ovaj recept je danas ubedljivo najtraženiji na internetu. Ako niste imali priliku da probate čuveni banana hleb, obavezno ga sačuvajte i spremite već danas.

    Pečena piletina u pivu Pečena piletina u pivu

    Fantastična ideja za ručak...

  • Zdravlje
    Trešnje su izuzetno zdrave: Jedite ih što ih više Trešnje su izuzetno zdrave: Jedite ih što ih više

    Sezona trešanja je počela, ali imajte na umu da neće trajati dugo. Iskoristite ceo period i jedite ih što više jer ovo voće je izuzetno dobro za naš organizam.

    Ako brinete o zdravlju smanjite unos soli: Ova količina je dozvoljena na dnevnom nivou Ako brinete o zdravlju smanjite unos soli: Ova količina je dozvoljena na dnevnom nivou

    Prema Svetskoj zdravstvenoj organizaciji, hipertenzija je vodeći faktor rizika za kardiovaskularne bolesti i smrtnost.

  • Naxi aplikacija radio 2
  • Putovanja
    Idealno vreme da posetimo Solun Idealno vreme da posetimo Solun

    Solun, drugi po veličini grad u Grčkoj, ima bogatu istoriju, slikovite pejzaže i dinamičnu atmosferu koja ga čini neodoljivom destinacijom za putnike željne avanture i kulture. Ako već planirate negde da putujete a ne biste da idete daleko Solun može da bude savršena destinacija.

    Neobičan hotel u Londonu: Ljudi plaćaju lošu uslugu, a osoblje ih vređa! Neobičan hotel u Londonu: Ljudi plaćaju lošu uslugu, a osoblje ih vređa!

    Noćenje u hotelu Karen košta 220 evra, ali ovde osoblje nije ljubazno. Upravo suprotno, jer koncept u kome se gost vređa i dobija minimalnu uslugu funkcioniše savršeno.

  • Preporučujemo
    Sezona mrava: Evo kako da ih se rešite Sezona mrava: Evo kako da ih se rešite

    Poznato je da se mravi redovno javljaju čim krene toplije vreme i znaju da budu baš iritantni. Ako i vi imate problem sa mravima sigurno tražite adekvatna rešenja u ovom periodu.

    Najlakši način da očistite fuge i pločice u kuhinji Najlakši način da očistite fuge i pločice u kuhinji

    Napravite samo sredstvo koje će vam pomoći da se lako otarasite naslaga masnoće i prljavštine na pločicama.

  • Kursna lista
    Kupovni Srednji Prodajni
    EUR 116.30 117.12 117.94
    CHF 119.04 119.88 120.72
    USD 108.26 109.02 109.78
  • Povezani članci
  • Kineska ljuto-kisela supa

    Ukoliko ste ljubitelj kineske kuhinje, ova jače začinjena supa biće idealno rešenje za ručak.




    08-12-2016 | 12:40 | Autor/Izvor: Naxi media

    Foto: Bigstockphoto-svry



    Sastojci:
    Meso
     - 100-200g ostaci pecene svinjetine, govedine ili kokice
    Povrće
     - 1 šoljica kineske gljive
     - 1/2 šargerepe
     - 1/2 šolje bambusa
     - 1/2 luka
     - 1/4 paprike
     - 1/2 čili papricica
     - 1 kom mladog luka
    Ostalo
     - 1/2 šoljica tofua
     - 1 jaje
     - 4 kašičice tamnog soja sosa
     - 1-2 kašičice čili smjesa
     - 600ml kokošije ili goveđe supe
     - 1 puna kašika skrobnog brasna
     - 6 kašika sirćeta
     - 2 kašičice smeđeg šećera
     - 1 kašičica belog bibera
     - 1/2 - 1 kašičice soli
     - 2 kašičice susamovog ulja
     - nekoliko kašičica običnog ulja
     - 1 kašičica kačapa
    Za marinadu svezeg mesa
     - 3 kašičice tamnog soja sosa
     - 5 kašičice sirćeta
     - 1 kašičica šecera
     - malo ulja

    Priprema: Naseckati povrće i meso. U manju posudu dodati suve gljive i preliti ih prokuvalom vodom ( oko 200ml). Ostaviti da nabubre oko 10 minuta. Na ulju poprziti luk, šargarepu, bambus ( ili drugo korjenasto povrce), đumbir, blagu čili smesu ( ako koristite) i papriku. Dovoljno je pržiti oko 2-3 minuta. Ako koristite kineski kupus, dodajte sitno naseckani tvrdi deo listova zajedno sa šargarepom i bambusom i paprikom ( dakle tvrdo povrce se prvo malo poprzi). Kasnije se dodaju sitno naseckani listovi, ili ako koristite tikvice one se isto dodaju kasnije da se ne prekuvaju. Gljive ocediti i naseckati na trake ili sitno. Dodati supu, sojin sos, sirće, šećer, naseckani čili, tofu, so, biber, ulje, kečap i sve dobro promesati. Kuvati oko 2 minuta. Pomešati skrobno brašno sa vodom i dodati u supu uz stalno mešanje. Obavezno dodavati pomalo, nemojte sve odjedanput istresti, da ne bi bilo pregusto. Ostaviti da kuva 4-5 minuta uz stalno mešanje. Sada dodati sitno naseckano meso i listove kupusa. Mladi luk možete dodati da malo prokuva  i ostaviti još 2 minuta. Na kraju umutiti jedno jaje sa 1 kašikom vode. Polako dodavati u supu uz stalno mešanje sa viljuškom. Trebalo bi dobiti izuzetno tanke komadiće zakuvanog jajeta, ne sme biti u većim komadima. Probajte da li je dovoljno slano i kiselo. Za ekstra kiselost dodati još malo sirćeta.

  • Pročitajte i...
    Potaž od cvekle Potaž od cvekle

    Napravite potaž u domaćoj radinosti.

    Pire od spanaća Pire od spanaća

    Napravite ukusan pire od spanaća i služite ga kao prilog glavnom jelu.

    Krem čorba od pečuraka Krem čorba od pečuraka

    Ukusna krem čorba od pečuraka, uvek je odličan izbor.

    Domaća povrtna supa Domaća povrtna supa

    Ukusna povrtna supa, odličan je izbor prolećnog jelovnika.

  • Komentari

    Komentara: 0

    Postavi komentar: