-
Poslednjih 5 pesama
- Moby Dick - Ljubomoran
- Marija Šerifović - Dolazi Ljubav
- Zdravko Čolić - Pisaću joj pisma duga
- Van Gogh - Za Godine Tvoje
- Hari Mata Hari - Sjeti se ljeta
-
Propuštene emisijeOstale emisije
-
PreporučujemoChia puding sa borovnicama
Stiže toplije i sunčanije vreme, a sa njim i potreba svakog od nas da jedemo zdraviju i laganiju hranu. Evo jedne odlične ideje za zdravu užinu koja će vam prijati tokom radnog dana...
Salata sa celerom i indijskim orahomIntenzivan i interesantan ukus ove salate će vas iznenaditi, a možete da je koristite i kao namaz.
-
ZdravljeZdravstvene prednosti crne čokolade
Umereno konzumiranje tamne čokolade sa visokim sadržajem kakaa može da obezbedi antioksidante i minerale i može da vam pomogne u zaštiti od srčanih bolesti. Ali može da sadrži i velike količine šećera i kalorija.
Vitamin B12: Zdravstvene prednosti za koje možda niste čuliVitamin B12 je važan za zdravlje vašeg nervnog sistema i crvenih krvnih zrnaca. Može se naći u mnogim životinjskim proizvodima i obogaćenoj hrani.
-
PutovanjaDeset najboljih gradova koji su pozicionirani na plaži: Dva su u Turskoj
Guardian je objavio listu 10 najboljih obalskih gradova u Evropi. Proverite da li se usaglašavate sa njihovim izborom.
Sedam stvari koje morate da vidite u BerlinuBerlin je definitvno još jedan evropski grad koji nikada ne spava, a nosi specifičnu energiju koju bi svako trebalo da doživi.
-
PreporučujemoSezona mrava: Evo kako da ih se rešite
Poznato je da se mravi redovno javljaju čim krene toplije vreme i znaju da budu baš iritantni. Ako i vi imate problem sa mravima sigurno tražite adekvatna rešenja u ovom periodu.
Najlakši način da očistite fuge i pločice u kuhinjiNapravite samo sredstvo koje će vam pomoći da se lako otarasite naslaga masnoće i prljavštine na pločicama.
-
Kursna lista
Kupovni Srednji Prodajni EUR 116.30 117.12 117.94 CHF 119.05 119.89 120.73 USD 107.95 108.72 109.48
-
Đuveč
Ukusan ručak za celu porodicu.
30-08-2018 | 15:13 | Autor/Izvor: Naxi media
Foto: BIgstockphoto- svry
Sastojci:
- 600 g krompira
- 100-150 g pirinča
- 3 paradajza
- 2 paprike
- 100 g šargarepe
- 1 glavica crnog luka
- 2 čena belog luka
- 1 supena kašika peršunovog lista
- so, biljni začin, biber,
- 1 dl ulja
- 1 povrtna kocka
- 6-7 dl vodePriprema: Povrće očistiti i oprati. Krompir i paradajz iseći na šnite, šargarepu na kolutove, paprike na sitnije komade. Crni luk iseći na rebarca, a beli luk protisnuti kroz presu. Peršunov list iseckati sitno. Pirinač dobro oprati. U vodu staviti povrtnu kocku i pustiti da provri, da se kocka istopi. U većoj posudi povrće, pirinač, peršunov list i začine izmešati, pa izručiti u podmazanu vatrostalnu posudu, tepsiju ili šerpu, koja može u rernu. Preliti uljem i sa 2/3 povrtnog temeljca. Poklopiti i peći 35 minuta na 200-220 C. Nakon toga skinuti poklopac ili foliju, proveriti da li su pirinač i povrće omekšali i ako treba, doliti još tečnosti, da đuveč ne bude suv, smanjiti temperaturu na 180 C, pa ga zapeći oko 10 minuta.
-
Pročitajte i...Salata sa celerom i indijskim orahom
Intenzivan i interesantan ukus ove salate će vas iznenaditi, a možete da je koristite i kao namaz.
Ruska salata sa pršutomRuska salata tradicionalno se priprema za praznike, a nekada nije loše eksperimentisati sa ukusima i probati malo drugačije varijante jela koja su nam poznata. Ako volite eksperimente u kuhinji, slobodno dodajte pršutu u poznatu salatu.
Gvakamole sosOvaj sos se izuzetno lako pravi a savršeno ide uz pivo, čips, tortilje i gazirane sokove. Poslužite ga pre glavnog jela uz grickalice ili ga jednostavno pripremite kao posni doručak.
-
Komentari
Komentara: 0
Postavi komentar: