-
Poslednjih 5 pesama
- Željko Samardžić - U ime ljubavi
- Oktobar 1864 - Nadji me
- Tony Cetinski - Cuvam Ljubav
- Atomsko Sklonište - Treba Imat Dusu
- Regina - Ljubav Nije Za Nas
-
Propuštene emisijeOstale emisije
-
PreporučujemoRuska salata sa piletinom i kukuruzom
Isprobajte različite varijante ove fenomenalne salate, uključujući i ovu sa piletinom i kukuruzom, koja nas je sve oduševila.
Aromatični pire od celeraMožda pire od celera nije prva stvar koju ćete poželeti da pripremite kao dodatak uz vaše glavno jelo, a li ipak imajte dve stvari na umu pre nego što odustanete. Pire od celera se služi u mnogim poznatim i visoko rangiranim restoranima i savršeno se uklapa uz meso. Takođe pire od celera je definitivno zdravija verzija.
-
ZdravljeUbrzajte metabolizam uz dva začina koja možete da dodate u kafu
Uz dva začina ne samo da možete da obogatite ukus kafe, već možete i da ubrzate vaš metabolizam.
Naučnici otkrivaju: Posebna ishrana može da uspori starenje mozgaIako za sada ne postoji način da se proces starenja mozga zaustavi, moguće je usporiti njegov pad, a nova studija ukazuje na ključnu ulogu nivoa šećera u krvi u brzini starenja mozga.
-
PutovanjaNajbolje destinacije za putovanja u 2025. godini!
Dvadeset članova redakcije magazina Travel + Leisure odabralo je 50 najboljih destinacija za 2025. godinu, a mi smo sa liste izdvojili deset destinacija koje će vam sigurno biti interesantne i privlačne. I dok su neke prilično udaljene i potrebna vam je ozbiljna organizacija da ih dobro upoznate, još uvek su na listi i one koje se nalaze u Evropi i koje su idealne za produženi vikend.
Najbolje zimske destinacije u Evropi ove sezone!Magazin TimeOut kreirao je listu najboljih destinacija za zimski period. Navodi se da moežete da birate mesta od severa Finske do fantastičnih ulica Španije, pa evo gde biste sve mogli da otputujete ove zime!
-
PreporučujemoPet prirodnih načina da održite svež miris u vašem domu
Ako želite da vaš dom uvek miriše sveže i prijatno, ali želite da izbegnete sintetičke osveživače vazduha, mnogobrojna su rešenja koja možete da isprobate. Evo pet efikasnih metoda za postizanje svežeg mirisa u vašem domu...
Cimet nije samo ukusan začin – isprobajte ga i kao sredstvo za čišćenjeCimet je verovatno jedan od najpopularnijih začina na svetu, cenjen zbog svog bogatog ukusa i mirisa. Dodajemo ga raznim jelima, od slanih do slatkih, ali mnogi ne znaju da ovaj začin ima i primenu u domaćinstvu – može biti vrlo koristan za čišćenje i osvežavanje prostora.
-
Kursna lista
Kupovni Srednji Prodajni EUR 116.18 117.00 117.81 CHF 124.68 125.56 126.44 USD 110.15 110.93 111.70
-
Vinski bonton: Uživajte u nektaru bogova bez greške
Ispijanje vina predstavlja ritual i sinonim je za opuštanje, a njegova primena duboko je ukorenjena u različitim kulturama i tradicijama. Ukoliko ste među onima koji najradije piju vino, saznajte na koji način i uz koju hranu možete kombinovati različite sorte vina. Postanite vinski mag!
30-12-2015 | 13:21 | Autor/Izvor: Naxi media
Foto: Bigstockphoto- pilipphoto
Kako se služe?
Penušava vina se služe se u uskim i visokim čašama.Belo vino se služi u čašama koje su uže sa uspravnijim zidovima. Uvek se sipa do pola čaše, nikako preko.
Bordo (Bordeaux) je najbolje poslužiti u visokim čašama sa širokim balonom. Poželjno je da vino ne prelazi 6 centimetara od odna čaše.
Crveno vino čaša za burgundac veća je od čaše za bordo.Koja temperatura je idealna?
Idealna temperatura određuje se na osnovu kvaliteta i vrste vina, i to osigurava punoću ukusa. Penušava vina treba da se služe dobro ohlađena od šest do osam stepeni, dok je bela preporučljivo rashladiti u zavisnosti od vrste na temperaturi od sedam do 15 stepeni. Teško crno vino služi se na temperaturi od 16 do 19 stepeni, roze ili lakše crno vino 12 do 16 stepeni.
Pravila za kombinovanje vina i hrane
Aperitiv - belo suvo ili suvo penušavo
Predjelo - od ribe belo suvo
Predjelo od pršute - roze ili lako crvenoČorbe - belo suvo, mladi roze ili lako crveno
Riba - belo vino
Riblja čorba - roze ili crveno
Kuvano meso - crveno stono
Pečeno meso ili divljač - crveno
Sirevi - vino koje ste prethodno pili ili crveno
Sladoled, slatkiši, voće - slatko ili penušavo
Kako se pravilo ispija vino? -
Pročitajte i...Novosadski salon vina: Dolazi Rod Smit
Novi Sad je domaćin velike međunarodne vinske manifestacije 20. i 21. aprila u hotelu Park na kojoj će se predstaviti osamdeset izlagača iz Srbije, Italije, Francuske, Turske, Crne Gore, Makedonije, Hrvatske i drugih zemalja
Za ljubitelje Francuske i francuskog vinaNa redovnom bioskopskom repertoaru trenutno je novi film Sedrika Klapiša - Vetar i vino.
Najbolja vinska zabava na PalićuSvi zaljubljenici u trčanje, vino, muziku, gastronomiju, prirodu i pre svega dobru zabavu imaće priliku da provedu predivan vikend na Paliću, gde će se od 22. do 24. septembra održati manifestacija Vinski maraton, koja se prvi put organizuje u Srbiji.
-
Komentari
Komentara: 0
Postavi komentar: