Slušate: Noć uz Naxi

Pesma: Parni Valjak - Dodji

Noć uz Naxi
Naxi Radio
  • Poslednjih 5 pesama
    1. Parni Valjak - Dodji
    2. Kerber - Bolje da sam druge ljubio
    3. Toše Proeski - Još i danas zamiriše trešnja
    4. Stijene - Sve Je Neobicno
    5. Tap 011 - Zbog tebe
  • Beograd Uzivo
  • Propuštene emisije
    Ostale emisije
    1. 1. april - 1 - Dodir noći
    2. 1. april - 2 - Dodir noći
    3. 1. april - 3 - Dodir noći
    4. Zdenko Kolar - Utorak - Mojih 50
    5. 31. mart - 1 - Dodir noći
  • Preporučujemo
    Domaća supa od junetine i piletine! Domaća supa od junetine i piletine!

    Sigurni smo da svi volite pileću i juneću domaću supu, ali da li ste probali da kombinujete ove dve vrsta mesa?

    Rižoto sa pečurkama Rižoto sa pečurkama

    Odličan i lagan obrok koji uvek prija. Idealna jer opcija za zdraviji ručak ili večeru, a ako baš vodite računa o zdravlju i težini samo izbacite sir...

  • Zdravlje
    Šta naša stopala mogu da nam Šta naša stopala mogu da nam "kažu" o našem zdravlju?

    Bol i otok u stopalima obično nisu razlog za ozbiljnu zabrinutost, posebno ako su prolazni i rezultat naporne fizičke aktivnosti, ali postoje ipak postoje stvari na koje treba da obratite pažnju.

    Kako najlakše da prepoznamo manjak magnezijuma u organizmu? Kako najlakše da prepoznamo manjak magnezijuma u organizmu?

    Manjak magnezijuma može da ima veliki uticaj na naše zdravlje.

  • Naxi aplikacija radio 2
  • Putovanja
    Najlepša mesta u Južnoj Americi prema izboru Time Out-a Najlepša mesta u Južnoj Americi prema izboru Time Out-a

    Izgubljeni grad Inka u Peruu, prostrane slane ravnice i impozantan glečer predstavljaju ovaj kontinent na našem nedavno ažuriranom spisku.

    Najskuplje zemlje za putovanje u 2025. godini! Najskuplje zemlje za putovanje u 2025. godini!

    Novo istraživanje rangiralo je prosečne dnevne budžete u 131 zemlji sveta, a ove destinacije su se našle na samom vrhu liste.

  • Preporučujemo
    Kada bi trebalo da bacite kuhinjski sunđer? Kada bi trebalo da bacite kuhinjski sunđer?

    Nakon što kuhinjskim sunđerom operete lonce, šerpe i druge sudove koje svakodnevno koristite, verovatno samo odložite sunđer i više ne razmišljate o tome. Međutim, da li ste se ikada pitali kada je zaista krajnje vreme da ih bacite?

    Da li znate zašto bi trebalo da ubacite nekoliko kockica leda u sušilicu? Da li znate zašto bi trebalo da ubacite nekoliko kockica leda u sušilicu?

    Mnogima je poznata situacija kada oprana garderoba danima stoji zgužvana u nekom ćošku, čekajući peglanje. Ako ste i vi među onima koji ne vole da peglaju, ovaj jednostavan trik sa ledom mogao bi da vam olakša posao. Sve što vam je potrebno su sušilica, nekoliko kockica leda i izgužvani komad odeće.

  • Kursna lista
    Kupovni Srednji Prodajni
    EUR 116.37 117.19 118.01
    CHF 121.99 122.85 123.71
    USD 107.86 108.62 109.38
  • Povezani članci
  • Tiganji: Koje vrste postoje i šta sve možete da spremate u njima?

    Tiganji su danas neizostavni deo svačije kuhinje bez obzira na to koliko smo vešti u kuvanju. Prosto, čak se i početnici lako snalaze sa tiganjima i bez mnogo muke pripremaju najrazličitija brza, a ukusna jela. Dakle, bez tiganja kuvanje ne može da bude potpuno, bez obzira na to da li želite da pripremate meso, povrće ili pak svima omiljene palačinke.




    22-09-2021 | 13:43 | Autor/Izvor: Naxi media-Okov PR

    Foto: Naxi media, Željka Dimić

     

    I dok smo nekada koristili jedan tiganj srednje veličine i dubine za sve što smo pripremali, danas se tiganji uglavnom razlikuju prema nameni, prema dubini i prema materijalu od kog su napravljeni. Tu su i neke druge karakteristike u vidu dodatnih pogodnosti kao što su nelepljiv premaz, uklanjanje drški i slično. O da, tiganji su toliko uznapredovali!

    U nastavku teksta predstavićemo vam osnovnu podelu ovog kuhinjskog posuđa i posavetovati vas šta u njima možete da pripremite kako biste iskoristili njihov pun potencijal.

    Gril tiganji

    Gril tiganji su poznati i kao tiganji za roštilj iz jednostavnog razloga - ova vrsta tiganja je savršena zamena za roštilj koji, recimo, ne možete da organizujete kod kuće. Zato, bez obzira na to da li želite da grilujete povrće ili stare dobre ćevape, ovaj tiganj se mora naći u vašoj kuhinji. Gril tiganji su prepoznatljivi po svom izgledu - teški, masivni, obično kockastog oblika, imaju debelo dno da bi se obezbedilo brzo i dugotrajno zagrevanje. S tim u vezi, pre korišćenja obavezno dobro zagrejte tiganj, a kada kažemo “dobro” mislimo da počne da se puši - samo tako ćete postići taj efekat roštilja i dima. Gril tiganje nije neophodno uljiti, bolje je da nauljite meso koje pečete, a ne sam tiganj kako opet ne biste pokvarili efekat koji tiganj treba da izazove. Zato, marinirajte meso, a potom ga ispecite. Ukoliko grilujete i povrće, isecite ga na deblje parčiće i grilujte ga nakon mesa, kako meso ne bi upilo njegove arome. Dobro osušite ubrusom sve što pečete, a u slučaju povrća, začinite ga nakon, a ne pre pečenja.


    (Foto: Naxi media, Željka Dimić)

    Duboki tiganji

    Dubok tiganj je poznat i kao voks i iako još uvek nije toliko zastupljen u našim domaćinstvima (čast izuzecima) neopisivo je koliko su ovi tiganji zapravo praktični! U njima možete spremiti skoro pa svaki ručak, a naročito su pogodni za spremanje paste, rižota, raznih obilnijih jela sa mesom i povrćem, raznih soseva i drugih jela koja nisu ni za šerpu, ali nisu ni za klasičan, plići tiganj. Sbog svoje široke primene, a lakog korišćenja, garantujemo da ćete obožavati ovaj tiganj!

    Tiganji za palačinke

    Među najpoznatijim modelima tiganja, tu su i tiganji za palačinke. Palačinke - svima omiljen dezert! Upravo zato vam je i potreban tiganj sa palačinke koji nećete koristiti ni za šta drugo. Tako, diganji za palačinke su ultra plitki, sa dugom, udobnom drškom, tanki da bi se lako i ravnomerno zagrejali i jako je važno da se ne lepe, bez obzira na to da li ćete praviti klasične ili američke palačinke. Kao i u slučaju gril tiganja, tiganji za palačinke ne bi trebalo mnogo da se ulje (dovoljno je da se malo ulja sipa na ubrus i njime se “prebriše” tiganj) i potrebno je dobro ga zagrejati pre korišćenja. Uz ovako dobar tiganj, palačinke će vam svaki put uspeti!

  • Pročitajte i...
    Okov slavi 5 godina Okov slavi 5 godina u Srbiji: Ne propustite veliku rođendansku akciju!

    Ove subote i nedelje, 16. i 17. marta, kompanija Okov obeležava pet godina uspešnog poslovanja u Srbiji specijalnom rođendanskom akcijom. Kupci su pozvani da se pridruže proslavi i iskoriste najmanje 15% popusta na celokupan asortiman, uz dodatne popuste na preko 200 proizvoda.

    Dolazak lepog vremena je znak za početak radova u vrtu Dolazak lepog vremena je znak za početak radova u vrtu

    Ako imate nekoliko stabala voća u dvorištu ili posedujete voćnjak, potrebno je pružiti im adekvatnu negu za rast. Stabla voća zahtevaju oblikovanje tokom svih godina u kojima voće raste, zbog čega je potrebno redovno odstranjivanje bolesnih i sasušenih grana.

    Za urednu radnu površinu kuhinje Za urednu radnu površinu kuhinje

    Radnu ploču u vašoj kuhinji poželjno je uvek održavati čistom i dezinfikovanom, a prilikom njenog uređenja, možete uvesti neke od dekorativnih elemanata koji će je učiniti preglednom, praktičnom i lepog izgleda.

    Operite svoj auto kao profesionalac Operite svoj auto kao profesionalac

    Svesni ste toga da morate da brinete o mnogim stvarima koje imate, kako bi vas što duže služile. Sigurno se sećate da ste kao deca brižljivo čuvali svoje igračke i pazili da se ne oštete. Isto se dešava i kad odrastete, kada, na primer imate svoj automobil.

  • Komentari

    Komentara: 0

    Postavi komentar: