-
Poslednjih 5 pesama
- Valentino - Ne mogu
- Doris Dragović - Sto je od mene ostalo
- Natasa - Stranac
- Aleksandra Radović - Mali Peh
- Oktobar 1864 - Nadji me
-
-
Propuštene emisijeOstale emisije
-
Preporučujemo
Fenomenalna baklava sa orasima
Neodoljiva poslastica bogatog ukusa i raskošne arome, koja vraća uspomene na detinjstvo
Domaća pita sa višnjama
Kišni dani nas prosto mame da popodne provedemo uz knjigu, čaj i naravno uz neki poseban desert, a trenutno ništa lepše ne možemo da zamislimo od domaće pite sa višnjama.
-
Zdravlje
Nutricionistički saveti za smanjenje nadutosti i ubrzano sagorevanje masti
Mnogi ljudi tvrde da se zdravo hrane i vežbaju, ali da nisu zadovoljni rezultatima. Ovo može biti posledica nekoliko faktora, uključujući nedoslednost u primeni zdravih navika, nerealna očekivanja, loše prilagođene dijete i treninge ili čak genetske predispozicije.
Sezona tikvica: Razlozi zbog kojih bi trebalo češće ih jedemo
Tikvice pružaju mnoge zdravstvene prednosti. Bogate su antioksidansima, promovišu zdravlje probave i očiju.
-
Putovanja
Najbolje destinacije za 2025: Priroda, istorija i potpuni odmor
Booking je kroz 13. izdanje nagrade Traveller Review Awards izdvojio najbolje destinacije za 2025. godinu, zasnovane na više od 360 miliona recenzija korisnika. Ove lokacije oduševljavaju prirodnim lepotama, istorijskim znamenitostima i gostoljubivošću.
Najjeftiniji i najskuplji gradovi u Evropi za hranu i piće
Troškovi prevoza i smeštaja nisu jedini izdaci na putovanju – evo gde možete jesti i piti po povoljnim cenama.
-
Preporučujemo
Prirodno i efikasno: Ovo je čaj koji će vam pomoći da uvek imate čiste prozore
Ako ne možete da pronađete odgovarajuće sredstvo za čišćenje prozora koje ne ostavlja tragove, jedna vrsta čaja može da bude sjajno rešenje.
Kako da pripremite savršen pirinač koji se ne lepi za šerpu?
Pirinač je jedna od najpopularnijih namirnica na svetu. Svoju popularnost duguje činjenici da je odličan dodatak jelima, a ujedno i sastavni deo mnogih neobičnih jela. Međutim, neki izbegavaju da ga prave jer se često lepi za tiganj, dok drugi imaju problem jer ostane raskuvan i loše strukture.
-
Kursna lista
Kupovni Srednji Prodajni EUR 116.33 117.15 117.97 CHF 124.08 124.96 125.83 USD 105.89 106.63 107.38
-
Testenina sa čeri paradajzom
Ukus ovog jednostavnog jela će vas odvesti direktno u Italiju.
01-11-2024 | 12:40 | Autor/Izvor: Naxi media
Foto: Bigstock, Anna_Shepulova
Sastojci:
200 g testenine (špagete, fuzili ili penne)
300 g čeri paradajza, prepolovljenih
3-4 čena belog luka, iseckana
3 kašike maslinovog ulja
1 kašičica suvog origana
So i biber po ukusu
Svež bosiljak
Parmezan (po želji)
Priprema:U velikom loncu prokuvajte vodu sa malo soli.Dodajte testeninu i kuvajte prema uputstvu na pakovanju dok ne bude al dente (obično oko 8-10 minuta). Dok se testenina kuva, zagrejte maslinovo ulje u velikoj tiganju na srednje jakoj vatri. Dodajte iseckan beli luk i pržite ga dok ne postane zlatno smeđ, oko 1-2 minuta. Pazite da ne pregori jer će postati gorak. Dodajte čeri paradajz i kuvajte ih dok ne omekšaju i puste sok, oko 5-7 minuta. Povremeno promešajte. Dodajte suvi origano, so i biber po ukusu. Dinstajte još 2 minuta. Kada je testenina skuvana, sačuvajte šolju vode u kojoj se kuvala, a zatim je procedite. Dodajte skuvanu testeninu u tiganj sa sosom. Dobro izmešajte, dodajući malo sačuvane vode od kuvanja testenine ako je potrebno da se sos bolje poveže sa testeninom. Pospite svežim bosiljkom i parmezanom po želji i poslužite.
PRIJATNO! -
Pročitajte i...
Pet kulinarskih trikova za savršenu testeninu!
Iako deluje da je priprema testenine jednostavan posao, sigurno vam se bar nekad desilo da vam je ona ispala prekuvana, bljutava ili skoro nejestiva. Uz ovih pet saveta to se sigurno neće desiti, samo je bitno da ispratite sve korake.
Hladna pasta sa povrćem
Za ovaj zdrav obrok vam je potrebno najviše 15 minuta, što je idealno ako mrzite da kuvate kada je napolju veoma toplo. Ako ste skeptični jer je reč o hladnoj pasti, nemojte da brinete, jer će vas ukus oduševiti i baš ovakav obrok će vas osvežiti.
Pasta zube kao sredstvo za čišćenje: Par jednostavnih saveta kako da je koristite
Mnogi nisu upoznati sa činjenicom da pastu za zube možemo da iskoristimo na više različitih načina.
-
Komentari
Komentara: 0
Postavi komentar: