-
Poslednjih 5 pesama
- Aleksandra Radović - Ne Zaklinjem Se Na Ljubav
- Kiki Lesendrić - Te noci smo se potukli zbog nje
- Nina Badrić - Carobno Jutro
- Riblja čorba - Gde si u ovom glupom hotelu
- Kaliopi - Vucica
-
Propuštene emisijeOstale emisije
-
PreporučujemoRolat sa džemom od šljiva
Ako ste ljubitelj džema od šljiva veruje nam na reč kada kažemo da će vas ovaj kolač oduševiti. Pored toga što je izuzetno ukusan, ovaj rolat se izuzetno jednostavno priprema, pa je to još jedan razlog više da zapišete ovaj recept i pripremite ga za vikend.
Ruska salata sa piletinom i kukuruzomIsprobajte različite varijante ove fenomenalne salate, uključujući i ovu sa piletinom i kukuruzom, koja nas je sve oduševila.
-
ZdravljeKonzumacija orašastih plodova povezana je sa manjim rizikom od demencije
Demencija se pokazuje veoma otpornom na lečenje medikamentima, ali možda se tajni sastojci koji podstiču zdravlje mozga već kriju u našoj ishrani.
Ubrzajte metabolizam uz dva začina koja možete da dodate u kafuUz dva začina ne samo da možete da obogatite ukus kafe, već možete i da ubrzate vaš metabolizam.
-
PutovanjaNajbolje destinacije za putovanja u 2025. godini!
Dvadeset članova redakcije magazina Travel + Leisure odabralo je 50 najboljih destinacija za 2025. godinu, a mi smo sa liste izdvojili deset destinacija koje će vam sigurno biti interesantne i privlačne. I dok su neke prilično udaljene i potrebna vam je ozbiljna organizacija da ih dobro upoznate, još uvek su na listi i one koje se nalaze u Evropi i koje su idealne za produženi vikend.
Najbolje zimske destinacije u Evropi ove sezone!Magazin TimeOut kreirao je listu najboljih destinacija za zimski period. Navodi se da moežete da birate mesta od severa Finske do fantastičnih ulica Španije, pa evo gde biste sve mogli da otputujete ove zime!
-
PreporučujemoEfikasni trikovi koji nam pomažu da vratimo mekoću starim džemperima!
Nakon dužeg nošenja, džemperi često postaju grubi na koži, gube mekoću, a ponekad se i skupljaju. Međutim, to ne znači da je vreme da ih bacite. Postoji nekoliko jednostavnih trikova koji će vaš omiljeni džemper vratiti u prvobitno stanje, čineći ga ponovo mekanim i prijatnim za nošenje.
Pet prirodnih načina da održite svež miris u vašem domuAko želite da vaš dom uvek miriše sveže i prijatno, ali želite da izbegnete sintetičke osveživače vazduha, mnogobrojna su rešenja koja možete da isprobate. Evo pet efikasnih metoda za postizanje svežeg mirisa u vašem domu...
-
Kursna lista
Kupovni Srednji Prodajni EUR 116.18 117.00 117.82 CHF 125.10 125.98 126.86 USD 110.96 111.75 112.53
Al' Se Nekad Dobro Jelo - Djordje Balašević
Naš kum Pera, dipl. agronom, reč o ovom, reč o onom,
sve uz vino, porto-gizer, di gutljaji sami klize.
Taman smo bili gladni kada se začu:
"Sido! Večeru, bog te vid o!"
Odjedared - astal šaren, sos paradajz, krompir baren,
suve šnicle, ko promincle, kara-batak svakom.
Na podvarku ćurka, zna se. Gdi je ćurka, tu je prase.
Onda torte, razne sorte i rezanci s makom.
Ej, kad se samo setim, al se nekad dobro jelo, baš!
Vejao je sneg po šoru, sedeli smo do pred zoru.
Baba reče: "Deder kaput! Radni dan je, ajmo na put!"
Al kum Pera odma skoči: "Šta to vide moje oči?
Sido, ne daj nikom kaput! Prvo fruštuk, e, ondak na put!"
Ne drema vredna kuma, ne sluša prve petle,
brža je od raketle.
Nosi vruće leba kriške, fafarone, čvarke friške,
začas sprema šunke, rena, i pihtije svakom.
Pitamo ih: "Ljudi, dokle?!", "čekaj", kažu, "još šnenokle,
i šufnudle i griz-štrudle i rezance s makom!"
Hej, kad se samo setim, al se nekad dobro jelo, baš!
I ondak, sat i frtalj, kol ko je iš o šinobus, nismo ništa jeli,
i kad smo stigli na stanicu odma kupimo burek, lep, frišak,
mastan, sve nam, onako, mast curila niz bradu.
Pa ondak opalimo preko toga jednu tepsiju šampita i gajbu piva.