Slušate: Vikend uz Naxi

Pesma: Bijelo dugme - Ružica si bila

Vikend uz Naxi
Naxi Radio
  • Poslednjih 5 pesama
    1. Bijelo dugme - Ružica si bila
    2. Tap 011 - Sto dana u mesecu
    3. Zdravko Čolić - Niceg Nije Bilo Izmedju Nas
    4. Denis & Denis - Soba 23
    5. Parni Valjak - Kada me dotakne
  • Beograd Uzivo
  • Propuštene emisije
    Ostale emisije
    1. Neša Galija - Petak - Mojih 50
    2. 21. novembar - 1 - Dodir noći
    3. 21. novembar - 2 - Dodir noći
    4. 21. novembar - 3 - Dodir noći
    5. Neša Galija - Četvrtak - Mojih 50
  • Preporučujemo
    Rolat sa džemom od šljiva Rolat sa džemom od šljiva

    Ako ste ljubitelj džema od šljiva veruje nam na reč kada kažemo da će vas ovaj kolač oduševiti. Pored toga što je izuzetno ukusan, ovaj rolat se izuzetno jednostavno priprema, pa je to još jedan razlog više da zapišete ovaj recept i pripremite ga za vikend.

    Ruska salata sa piletinom i kukuruzom Ruska salata sa piletinom i kukuruzom

    Isprobajte različite varijante ove fenomenalne salate, uključujući i ovu sa piletinom i kukuruzom, koja nas je sve oduševila.

  • Zdravlje
    Konzumacija orašastih plodova povezana je sa manjim rizikom od demencije Konzumacija orašastih plodova povezana je sa manjim rizikom od demencije

    Demencija se pokazuje veoma otpornom na lečenje medikamentima, ali možda se tajni sastojci koji podstiču zdravlje mozga već kriju u našoj ishrani.

    Ubrzajte metabolizam uz dva začina koja možete da dodate u kafu Ubrzajte metabolizam uz dva začina koja možete da dodate u kafu

    Uz dva začina ne samo da možete da obogatite ukus kafe, već možete i da ubrzate vaš metabolizam.

  • Putovanja
    Najbolje destinacije za putovanja u 2025. godini! Najbolje destinacije za putovanja u 2025. godini!

    Dvadeset članova redakcije magazina Travel + Leisure odabralo je 50 najboljih destinacija za 2025. godinu, a mi smo sa liste izdvojili deset destinacija koje će vam sigurno biti interesantne i privlačne. I dok su neke prilično udaljene i potrebna vam je ozbiljna organizacija da ih dobro upoznate, još uvek su na listi i one koje se nalaze u Evropi i koje su idealne za produženi vikend.

    Najbolje zimske destinacije u Evropi ove sezone! Najbolje zimske destinacije u Evropi ove sezone!

    Magazin TimeOut kreirao je listu najboljih destinacija za zimski period. Navodi se da moežete da birate mesta od severa Finske do fantastičnih ulica Španije, pa evo gde biste sve mogli da otputujete ove zime!

  • Preporučujemo
    Efikasni trikovi koji nam pomažu da vratimo mekoću starim džemperima! Efikasni trikovi koji nam pomažu da vratimo mekoću starim džemperima!

    Nakon dužeg nošenja, džemperi često postaju grubi na koži, gube mekoću, a ponekad se i skupljaju. Međutim, to ne znači da je vreme da ih bacite. Postoji nekoliko jednostavnih trikova koji će vaš omiljeni džemper vratiti u prvobitno stanje, čineći ga ponovo mekanim i prijatnim za nošenje.

    Pet prirodnih načina da održite svež miris u vašem domu Pet prirodnih načina da održite svež miris u vašem domu

    Ako želite da vaš dom uvek miriše sveže i prijatno, ali želite da izbegnete sintetičke osveživače vazduha, mnogobrojna su rešenja koja možete da isprobate. Evo pet efikasnih metoda za postizanje svežeg mirisa u vašem domu...

  • Kursna lista
    Kupovni Srednji Prodajni
    EUR 116.18 117.00 117.82
    CHF 125.10 125.98 126.86
    USD 110.96 111.75 112.53
Tekstovi pesama

Al Se Nekad Dobro Jelo - Djordje Balašević

Nema više, dobri svete, one lepe še set pete
kad smo bili na svečari kod kumova naših starih.
Klizio je voz k o sanke, al smo stigli do Palanke.
Severac je duv o ladan, pa ko ne bi bio gladan?

I čim smo stigli viknu kum svoju ženu:
"Sido! Postavljaj, bog te vid o!"

Spremila nam kuma naša za užinu paprikaša,
pa kolače, krmenadle i par sarmi svakom.
Mesto leba mesa bela, princes krofne - vangla cela,
suvih šljiva i koljiva i rezance s makom.
E, kad se samo setim, al se nekad dobro jelo, baš.

Do večere vreme kratko za kitnikes i za slatko.
Da odbiješ, to ne vredi, da se kuma ne uvredi.
Naš kum Pera, dipl. agronom, reč o ovom, reč o onom,
sve uz vino, porto-gizer, di gutljaji sami klize.

Taman smo bili gladni kada se začu:
"Sido! Večeru, bog te vid o!"

Odjedared - astal šaren, sos paradajz, krompir baren,
suve šnicle, ko promincle, kara-batak svakom.
Na podvarku ćurka, zna se. Gdi je ćurka, tu je prase.
Onda torte, razne sorte i rezanci s makom.
Ej, kad se samo setim, al se nekad dobro jelo, baš!

Vejao je sneg po šoru, sedeli smo do pred zoru.
Baba reče: "Deder kaput! Radni dan je, ajmo na put!"
Al kum Pera odma skoči: "Šta to vide moje oči?
Sido, ne daj nikom kaput! Prvo fruštuk, e, ondak na put!"

Ne drema vredna kuma, ne sluša prve petle,
brža je od raketle.

Nosi vruće leba kriške, fafarone, čvarke friške,
začas sprema šunke, rena, i pihtije svakom.
Pitamo ih: "Ljudi, dokle?!", "čekaj", kažu, "još šnenokle,
i šufnudle i griz-štrudle i rezance s makom!"
Hej, kad se samo setim, al se nekad dobro jelo, baš!

I ondak, sat i frtalj, kol ko je iš o šinobus, nismo ništa jeli,
i kad smo stigli na stanicu odma kupimo burek, lep, frišak,
mastan, sve nam, onako, mast curila niz bradu.

Pa ondak opalimo preko toga jednu tepsiju šampita i gajbu piva.

Mlakog.
Crnog.