-
Poslednjih 5 pesama
- Tap 011 - Sto dana u mesecu
- Zdravko Čolić - Niceg Nije Bilo Izmedju Nas
- Denis & Denis - Soba 23
- Parni Valjak - Kada me dotakne
- Ana Stanić - Suncan dan
-
Propuštene emisijeOstale emisije
-
PreporučujemoRolat sa džemom od šljiva
Ako ste ljubitelj džema od šljiva veruje nam na reč kada kažemo da će vas ovaj kolač oduševiti. Pored toga što je izuzetno ukusan, ovaj rolat se izuzetno jednostavno priprema, pa je to još jedan razlog više da zapišete ovaj recept i pripremite ga za vikend.
Ruska salata sa piletinom i kukuruzomIsprobajte različite varijante ove fenomenalne salate, uključujući i ovu sa piletinom i kukuruzom, koja nas je sve oduševila.
-
ZdravljeKonzumacija orašastih plodova povezana je sa manjim rizikom od demencije
Demencija se pokazuje veoma otpornom na lečenje medikamentima, ali možda se tajni sastojci koji podstiču zdravlje mozga već kriju u našoj ishrani.
Ubrzajte metabolizam uz dva začina koja možete da dodate u kafuUz dva začina ne samo da možete da obogatite ukus kafe, već možete i da ubrzate vaš metabolizam.
-
PutovanjaNajbolje destinacije za putovanja u 2025. godini!
Dvadeset članova redakcije magazina Travel + Leisure odabralo je 50 najboljih destinacija za 2025. godinu, a mi smo sa liste izdvojili deset destinacija koje će vam sigurno biti interesantne i privlačne. I dok su neke prilično udaljene i potrebna vam je ozbiljna organizacija da ih dobro upoznate, još uvek su na listi i one koje se nalaze u Evropi i koje su idealne za produženi vikend.
Najbolje zimske destinacije u Evropi ove sezone!Magazin TimeOut kreirao je listu najboljih destinacija za zimski period. Navodi se da moežete da birate mesta od severa Finske do fantastičnih ulica Španije, pa evo gde biste sve mogli da otputujete ove zime!
-
PreporučujemoEfikasni trikovi koji nam pomažu da vratimo mekoću starim džemperima!
Nakon dužeg nošenja, džemperi često postaju grubi na koži, gube mekoću, a ponekad se i skupljaju. Međutim, to ne znači da je vreme da ih bacite. Postoji nekoliko jednostavnih trikova koji će vaš omiljeni džemper vratiti u prvobitno stanje, čineći ga ponovo mekanim i prijatnim za nošenje.
Pet prirodnih načina da održite svež miris u vašem domuAko želite da vaš dom uvek miriše sveže i prijatno, ali želite da izbegnete sintetičke osveživače vazduha, mnogobrojna su rešenja koja možete da isprobate. Evo pet efikasnih metoda za postizanje svežeg mirisa u vašem domu...
-
Kursna lista
Kupovni Srednji Prodajni EUR 116.18 117.00 117.82 CHF 125.10 125.98 126.86 USD 110.96 111.75 112.53
-
Sve što treba da znate o vinskim čašama
Dobri poznavaoci azbuke stola znaju kada koje piće da posluže i u kojim čašama shodno hrani koju su pripremili za konzumaciju. Jedno od najčešćih pića koja se konzumira kada su ručkovi i večere u pitanju upravo je ono nastalo od raznih sorti grožđa. Ujedno i piće koje ima više varijanti u kojima se može i treba služiti. Za vas kojim imate manje iskustva u poznavanju azbuke stola, ali želite da čujete nešto više o ovoj temi, na pravom ste mestu.
14-09-2022 | 14:14 | Autor/Izvor: Naxi media-Okov PR
Foto: Naxi media, Željka Dimić
Sofisticirane vinske čaše nešto su što bi svako domaćinstvo trebalo da ima jer može biti mnogo prilika za slavlje ili zdravicu sa pićem bogova. Ali šta je to što bi trebalo da znate kako biste napravili potpuni ugođaj i atmosferu doveli do usijanja.Pravilan odabir i postavljanje na stolu
Na početku treba napomenuti da i u okviru vinskih čaša postoji nekoliko modela koje razlikujemo u odnosu na vrstu vina koje se u njima servira. Pa tako postoje one namenjene za crveno, za belo i za dezertno piće u zavisnosti od koje sorte grožđa su napravljena. Neko opšte pravilo je da se pri postavljaju stola postave i vinske čaše kao i sve ostale, a ako se služi više vrsta, onda se one postavljaju redom kojim će se planirati da se koriste.
To bi značilo da najbliže tanjiru ide ona koja će se prvo koristiti, a ona koja je glavna treba da stoji tačno iznad vrha noža namenjenog za glavno jelo. Izuzetak su one nemanjene za konzumiranje uz dezert koje se iznose tek na kraju obroka uz napomenu da se pre njih na sto spušta voda.
One koje se aktivno koriste ostaju da stoje na stolu do kraja ručka ili večere, dok se one neupotrebljene sklanjaju odmah na početku jela.
Standardne vinske čaše
Već je pomenuto da se i okviru ove grupe razikuje više oblika i veličana, ali postoji i nešto što se može nazavati standardnom vinskom čašom upravo što ćete znati da se o njoj radi kada je vidite. Karakteriše je stopica, odnosno držač koji je specifičan, a važan jer se na taj način, držeći se za istu, prenosi manje toplote ka piću.
Veliki otvor na vrhu koji ih takođe karakteriše je važan zato što je jedan od najvažnijih elemenata ovog pića aroma koja se može i treba osetiti bliskim kontaktom nosi i nje.
Osnovna razlika između serviranja crvenog i belog pića za bogove je – za belo ide uži otvor, a za crna širi.Takođe ono što je univerzalno pravilo i važi za sve jeste da se ni u kojem slučaju ne pune do vrha. Već da se sipa od 40-60% zapremine.
Pravilno držanje i konzumiranje sa stilom
Na kraju treba pomenuti i način držanja koji određuje i vaš stil i poznavanje ove oblasti. Već je pomenuto da stopica služi tome da se prsti postave na nju kako bi se smanjila direktna toplota kojom bi se piće zagrevalo toplinom dlana. Pravilo se drži sa palcem, kažiprstom i srednjim prstom za stopu odnosno nožicu. Ali oko ovoga je večita polemika, pa ćete naći različita mišljenja.
Sturčnjaci svetuju da ovo piće konzumirate u malim gutljajima i da se pre svakog konzumiranja poslužite ubrusom ili maramicom kako bi vinska čaša ostala što duže čista. Pre konzumiranja, ljubitelji ovog pića, vole da lagano zavrte istu u svojoj ruci kako bi videli teksturu i intenzivnije osetili aromu.
-
Pročitajte i...Okov slavi 5 godina u Srbiji: Ne propustite veliku rođendansku akciju!
Ove subote i nedelje, 16. i 17. marta, kompanija Okov obeležava pet godina uspešnog poslovanja u Srbiji specijalnom rođendanskom akcijom. Kupci su pozvani da se pridruže proslavi i iskoriste najmanje 15% popusta na celokupan asortiman, uz dodatne popuste na preko 200 proizvoda.
Dolazak lepog vremena je znak za početak radova u vrtuAko imate nekoliko stabala voća u dvorištu ili posedujete voćnjak, potrebno je pružiti im adekvatnu negu za rast. Stabla voća zahtevaju oblikovanje tokom svih godina u kojima voće raste, zbog čega je potrebno redovno odstranjivanje bolesnih i sasušenih grana.
Operite svoj auto kao profesionalacSvesni ste toga da morate da brinete o mnogim stvarima koje imate, kako bi vas što duže služile. Sigurno se sećate da ste kao deca brižljivo čuvali svoje igračke i pazili da se ne oštete. Isto se dešava i kad odrastete, kada, na primer imate svoj automobil.
Peć na drva: Delotvorno i pouzdano rešenjeDa bi nam dom bio udoban i topao, te da bismo se kod kuće osećali ušuškano i sigurno, važno je da odaberemo adekvatan sistem grejanja. Peć na drva je i pored brojnih drugih sistema ostala sinonim za efikasno grejno telo.
-
Komentari
Komentara: 0
Postavi komentar: