Slušate: Noć uz Naxi

Pesma: Parni Valjak - Dodji

Noć uz Naxi
Naxi Radio
  • Poslednjih 5 pesama
    1. Parni Valjak - Dodji
    2. Kerber - Bolje da sam druge ljubio
    3. Toše Proeski - Još i danas zamiriše trešnja
    4. Stijene - Sve Je Neobicno
    5. Tap 011 - Zbog tebe
  • Beograd Uzivo
  • Propuštene emisije
    Ostale emisije
    1. 1. april - 1 - Dodir noći
    2. 1. april - 2 - Dodir noći
    3. 1. april - 3 - Dodir noći
    4. Zdenko Kolar - Utorak - Mojih 50
    5. 31. mart - 1 - Dodir noći
  • Preporučujemo
    Domaća supa od junetine i piletine! Domaća supa od junetine i piletine!

    Sigurni smo da svi volite pileću i juneću domaću supu, ali da li ste probali da kombinujete ove dve vrsta mesa?

    Rižoto sa pečurkama Rižoto sa pečurkama

    Odličan i lagan obrok koji uvek prija. Idealna jer opcija za zdraviji ručak ili večeru, a ako baš vodite računa o zdravlju i težini samo izbacite sir...

  • Zdravlje
    Šta naša stopala mogu da nam Šta naša stopala mogu da nam "kažu" o našem zdravlju?

    Bol i otok u stopalima obično nisu razlog za ozbiljnu zabrinutost, posebno ako su prolazni i rezultat naporne fizičke aktivnosti, ali postoje ipak postoje stvari na koje treba da obratite pažnju.

    Kako najlakše da prepoznamo manjak magnezijuma u organizmu? Kako najlakše da prepoznamo manjak magnezijuma u organizmu?

    Manjak magnezijuma može da ima veliki uticaj na naše zdravlje.

  • Putovanja
    Najlepša mesta u Južnoj Americi prema izboru Time Out-a Najlepša mesta u Južnoj Americi prema izboru Time Out-a

    Izgubljeni grad Inka u Peruu, prostrane slane ravnice i impozantan glečer predstavljaju ovaj kontinent na našem nedavno ažuriranom spisku.

    Najskuplje zemlje za putovanje u 2025. godini! Najskuplje zemlje za putovanje u 2025. godini!

    Novo istraživanje rangiralo je prosečne dnevne budžete u 131 zemlji sveta, a ove destinacije su se našle na samom vrhu liste.

  • Preporučujemo
    Kada bi trebalo da bacite kuhinjski sunđer? Kada bi trebalo da bacite kuhinjski sunđer?

    Nakon što kuhinjskim sunđerom operete lonce, šerpe i druge sudove koje svakodnevno koristite, verovatno samo odložite sunđer i više ne razmišljate o tome. Međutim, da li ste se ikada pitali kada je zaista krajnje vreme da ih bacite?

    Da li znate zašto bi trebalo da ubacite nekoliko kockica leda u sušilicu? Da li znate zašto bi trebalo da ubacite nekoliko kockica leda u sušilicu?

    Mnogima je poznata situacija kada oprana garderoba danima stoji zgužvana u nekom ćošku, čekajući peglanje. Ako ste i vi među onima koji ne vole da peglaju, ovaj jednostavan trik sa ledom mogao bi da vam olakša posao. Sve što vam je potrebno su sušilica, nekoliko kockica leda i izgužvani komad odeće.

  • Kursna lista
    Kupovni Srednji Prodajni
    EUR 116.37 117.19 118.01
    CHF 121.99 122.85 123.71
    USD 107.86 108.62 109.38
  • Povezani članci
  • Sve što treba da znate o vinskim čašama

    Dobri poznavaoci azbuke stola znaju kada koje piće da posluže i u kojim čašama shodno hrani koju su pripremili za konzumaciju. Jedno od najčešćih pića koja se konzumira kada su ručkovi i večere u pitanju upravo je ono nastalo od raznih sorti grožđa. Ujedno i piće koje ima više varijanti u kojima se može i treba služiti. Za vas kojim imate manje iskustva u poznavanju azbuke stola, ali želite da čujete nešto više o ovoj temi, na pravom ste mestu.




    14-09-2022 | 14:14 | Autor/Izvor: Naxi media-Okov PR

    Foto: Naxi media, Željka Dimić

     


    Sofisticirane vinske čaše nešto su što bi svako domaćinstvo trebalo da ima jer može biti mnogo prilika za slavlje ili zdravicu sa pićem bogova. Ali šta je to što bi trebalo da znate kako biste napravili potpuni ugođaj i atmosferu doveli do usijanja.

    Pravilan odabir i postavljanje na stolu

    Na početku treba napomenuti da i u okviru vinskih čaša postoji nekoliko modela koje razlikujemo u odnosu na vrstu vina koje se u njima servira. Pa tako postoje one namenjene za crveno, za belo i za dezertno piće u zavisnosti od koje sorte grožđa su napravljena. Neko opšte pravilo je da se pri postavljaju stola postave i vinske čaše kao i sve ostale, a ako se služi više vrsta, onda se one postavljaju redom kojim će se planirati da se koriste.

    To bi značilo da najbliže tanjiru ide ona koja će se prvo koristiti, a ona koja je glavna treba da stoji tačno iznad vrha noža namenjenog za glavno jelo. Izuzetak su one nemanjene za konzumiranje uz dezert koje se iznose tek na kraju obroka uz napomenu da se pre njih na sto spušta voda.

    One koje se aktivno koriste ostaju da stoje na stolu do kraja ručka ili večere, dok se one neupotrebljene sklanjaju odmah na početku jela.

    Standardne vinske čaše

    Već je pomenuto da se i okviru ove grupe razikuje više oblika i veličana, ali postoji i nešto što se može nazavati standardnom vinskom čašom upravo što ćete znati da se o njoj radi kada je vidite. Karakteriše je stopica, odnosno držač koji je specifičan, a važan jer se na taj način, držeći se za istu, prenosi manje toplote ka piću.

    Veliki otvor na vrhu koji ih takođe karakteriše je važan zato što je jedan od najvažnijih elemenata ovog pića aroma koja se može i treba osetiti bliskim kontaktom nosi i nje.


    Osnovna razlika između serviranja crvenog i belog pića za bogove je – za belo ide uži otvor, a za crna širi.

    Takođe ono što je univerzalno pravilo i važi za sve jeste da se ni u kojem slučaju ne pune do vrha. Već da se sipa od 40-60% zapremine.

    Pravilno držanje i konzumiranje sa stilom

    Na kraju treba pomenuti i način držanja koji određuje i vaš stil i poznavanje ove oblasti. Već je pomenuto da stopica služi tome da se prsti postave na nju kako bi se smanjila direktna toplota kojom bi se piće zagrevalo toplinom dlana. Pravilo se drži sa palcem, kažiprstom i srednjim prstom za stopu odnosno nožicu. Ali oko ovoga je večita polemika, pa ćete naći različita mišljenja.

    Sturčnjaci svetuju da ovo piće konzumirate u malim gutljajima i da se pre svakog konzumiranja poslužite ubrusom ili maramicom kako bi vinska čaša ostala što duže čista. Pre konzumiranja, ljubitelji ovog pića, vole da lagano zavrte istu u svojoj ruci kako bi videli teksturu i intenzivnije osetili aromu.

    Tagovi: Okov vinske case
  • Pročitajte i...
    Okov slavi 5 godina Okov slavi 5 godina u Srbiji: Ne propustite veliku rođendansku akciju!

    Ove subote i nedelje, 16. i 17. marta, kompanija Okov obeležava pet godina uspešnog poslovanja u Srbiji specijalnom rođendanskom akcijom. Kupci su pozvani da se pridruže proslavi i iskoriste najmanje 15% popusta na celokupan asortiman, uz dodatne popuste na preko 200 proizvoda.

    Dolazak lepog vremena je znak za početak radova u vrtu Dolazak lepog vremena je znak za početak radova u vrtu

    Ako imate nekoliko stabala voća u dvorištu ili posedujete voćnjak, potrebno je pružiti im adekvatnu negu za rast. Stabla voća zahtevaju oblikovanje tokom svih godina u kojima voće raste, zbog čega je potrebno redovno odstranjivanje bolesnih i sasušenih grana.

    Operite svoj auto kao profesionalac Operite svoj auto kao profesionalac

    Svesni ste toga da morate da brinete o mnogim stvarima koje imate, kako bi vas što duže služile. Sigurno se sećate da ste kao deca brižljivo čuvali svoje igračke i pazili da se ne oštete. Isto se dešava i kad odrastete, kada, na primer imate svoj automobil.

    Peć na drva: Delotvorno i pouzdano rešenje Peć na drva: Delotvorno i pouzdano rešenje

    Da bi nam dom bio udoban i topao, te da bismo se kod kuće osećali ušuškano i sigurno, važno je da odaberemo adekvatan sistem grejanja. Peć na drva je i pored brojnih drugih sistema ostala sinonim za efikasno grejno telo.

  • Komentari

    Komentara: 0

    Postavi komentar: