-
Poslednjih 5 pesama
- Tutti Frutti Band - Ti me izludjuješ
- Goca Tržan - Haljina
- EKV - Krug
- Magazin - Minut srca tvog
- Hari Mata Hari - Volio bih da, te ne volim
-
-
Propuštene emisijeOstale emisije
-
Preporučujemo
Aromatični rižoto sa škampima
Ovaj prefinjeni rižoto svojim bogatim ukusom dočaraće vam miris mora i probuditi osećaj letnjeg odmora.
Kremasta čorba od celera
Mnogi ljudi možda neće pozitivno reagovati ako im predložite čorbu od celera kao opciju za obrok. Međutim, imajte na umu da celer ima specifičan i pun ukus i da upravo ova čorba lako može d avam postane omiljena...
-
Zdravlje
Oslobodite se dosadnog hrkanja uz ovih 7 saveta!
Možda ste među 45% odraslih koji povremeno hrču ili poznajete nekoga ko to radi. Iako se često šalimo na račun onih koji često hrču imajte na umu da je hrkanje često ozbiljna stvar.
Pet načina da usporite starenje uz pravu ishranu
Retki su oni koji se ne zabrinu zbog prvih bora, a većina nas, barem u nekim životnim fazama, želi da uspori proces starenja. Iako ga nije moguće potpuno zaustaviti, uz malo brige o sebi možemo izgledati i osećati se mlađe. Ključnu ulogu u tome ima ishrana.
-
Putovanja
Najglamurozniji gradovi Evrope prema novoj studiji
Pilates studiji, spa centri i saloni lepote – ovi gradovi ih imaju u izobilju!
Amsterdam je najlepši u aprilu i maju
April i maj predstavljaju idealno vreme da se uputite u Amsterdam, čaroban grad koji možete da istražujete šetajući, vozeći bicikl - koji je zaštitni znak Amsterdama, ili ploveći kanalima na brodiću.
-
Preporučujemo
Prirodni trikovi za mekšu i svežiju posteljinu
Nakon dužeg korišćenja ili skladištenja, posteljina i pokrivači mogu da izgube svoju mekoću i svežinu, da postanu grubi i manje prijatni na dodir. Umesto da posegnete za kupovnim omekšivačima punim hemikalija, postoji jednostavan i prirodan način da ih osvežite i omekšate koristeći sastojke koje verovatno već imate kod kuće.
Kako skuvati savršena jaja uz jednostavan trik?
Iako kuvanje jaja deluje kao jednostavan zadatak, često se dešava da rezultat ne ispadne savršen – žumance bude previše tečno ili previše tvrdo, a ljuska se teško ljušti. Međutim, uz pravilan pristup i jedan jednostavan trik koji preporučuje Michelinov kuvar Tom Šepard, možete svaki put dobiti savršeno kuvana jaja. T
-
Kursna lista
Kupovni Srednji Prodajni EUR 116.36 117.18 118.00 CHF 124.14 125.02 125.89 USD 105.95 106.69 107.44
-
Pužići sa suvim grožđem
Zasladite se poput Francuskinja! Neodovljivi pužići sa suvim grožđem ulepšaće vam dan.
04-02-2016 | 13:33 | Autor/Izvor: Naxi media
Foto: Bigstockphoto-katerinabelaya
Sastojci:
Za testo:
- 530 g brašna + oko 50 g
- 20 svežeg kvasca
- 1/2 kašičice soli
- 80 g šećera
- 120 ml vode
- 150 g putera
- 3 jaja
- korica pomorandže ili limuna
Krem:
- 300 ml mleka
- 4 žumanca
- 100 g šećera
- 1/2 kašičice soli
- 40 g brašna
- 1 kašičica ekstrakta vanile ili 1 vanilin šećer i još...
- 100 g suvog grožđa
- rum ili vermut
Premaz:
- 1 jaje
- 1 kašika mleka
- glazura 2 pune kašike pekmeza od kajsija
- 1 kašika vodePriprema: U mlakoj vodi rastopite kvasac. Puter otopite i malo prohladite. U posudu u kojoj ćete mesiti testo, stavite odmerenu količinu brašna, dodajte šećer i so, promešajte malo pa dodajte razmućen kvasac, jaja lagano umućena viljuškom i prohladjeni puter. Dodajte narendanu koricu limuna ili pomorandže i umesite mekano testo. Ako je potrebno dodajte još onih 50 g brašna i mesite sve dok testo ne prestane da se lepi za ruke. Oblikujte loptu od testa, stavite u činiju i pokrijte prozirnom folijom pa ostavite u frižideru preko noći. Pripremite fil: mleko i pola šećera stavite u šerpicu i pustite da provri. Žumanca umutite sa preostalim šećerom, dodajte brašno,so i vanilin šećer i dobro umutite da se razbiju grudvice. Provrelo mleko u tankom mlazu sipajte preko žumanca neprestano muteći mikserom, a zatim smesu vratite u šerpicu i na tihoj vatri kuvajte krem dok se ne zgusne. Vrlo brzo je gotov, mešajte neprestano žicom da se ne bi zgrudvao. Gotov krem pokrijte prozirnom folijom koju ćete zalepiti preko gornje površine kreme i ostavite da se prohladi pa ostavite u frižideru preko noći da se dobro rashladi.
Suvo grožđe potopite rumom, takodje veče pre, kako bi se lepo natopilo. Sutradan, izvadite testo iz frižidera, trebalo bi da je fino naraslo, i na pobrašnjenoj podlozi ga razvucite u pravougaonik dim.40x30, na debljinu od otprilike 0,5 cm. Preko testa razmažite krem, s tim da gornju ivicu ostavite nepremazanu na nekih 2 cm. Preko krema posipite ocedjeno suvo grožđe. Lagano uvijte testo u rolat, a krajnju ivicu premažite vodom kako bi se testo lepše zalepilo. Rukama oblikujte rolat, lagano pritiskajući pri motanju. Oštrim nožem isecite pužiće debljine oko 2 cm. Svaki put nož obrišite ubrusom da bi uklonili krem i posipite ga sa malo brašna. Naredjajte pužiće u pleh obložen papirom, sa razmakom, jer će u toku pečenja dodatno narasti. Ostavite pužiće pokrivene da miruju 1h. Premažite ih jajetom umućenim sa malo mleka i stavite u rernu zagrejanu na 180 st. da se peku oko 15-20 minuta, dok ne dobiju lepu, rumenu gornju koricu. -
Pročitajte i...
Fenomenalna baklava sa orasima
Neodoljiva poslastica bogatog ukusa i raskošne arome, koja vraća uspomene na detinjstvo
Domaća pita sa višnjama
Kišni dani nas prosto mame da popodne provedemo uz knjigu, čaj i naravno uz neki poseban desert, a trenutno ništa lepše ne možemo da zamislimo od domaće pite sa višnjama.
Proteinske palačinke sa bananom!
Zamenite poznatu poslasticu zdravijom verzijom čiji će vam se ukus sigurno svideti.
Kokos torta
Obradujte sebe jednom nežnom, kremastom tortom i radujte se toplim danima koji dolaze...
-
Komentari
Komentara: 0
Postavi komentar: