-
Poslednjih 5 pesama
- Crvena jabuka - Dirlija
- Željko Joksimović - Crnokosa
- Vanna - Ako je vredelo ista
- Bajaga - Plavi safir
- Boris Rezak - Andjeo Na Ramenu
-
Propuštene emisijeOstale emisije
-
PreporučujemoRuska salata sa piletinom i kukuruzom
Isprobajte različite varijante ove fenomenalne salate, uključujući i ovu sa piletinom i kukuruzom, koja nas je sve oduševila.
Aromatični pire od celeraMožda pire od celera nije prva stvar koju ćete poželeti da pripremite kao dodatak uz vaše glavno jelo, a li ipak imajte dve stvari na umu pre nego što odustanete. Pire od celera se služi u mnogim poznatim i visoko rangiranim restoranima i savršeno se uklapa uz meso. Takođe pire od celera je definitivno zdravija verzija.
-
ZdravljeUbrzajte metabolizam uz dva začina koja možete da dodate u kafu
Uz dva začina ne samo da možete da obogatite ukus kafe, već možete i da ubrzate vaš metabolizam.
Naučnici otkrivaju: Posebna ishrana može da uspori starenje mozgaIako za sada ne postoji način da se proces starenja mozga zaustavi, moguće je usporiti njegov pad, a nova studija ukazuje na ključnu ulogu nivoa šećera u krvi u brzini starenja mozga.
-
PutovanjaNajbolje destinacije za putovanja u 2025. godini!
Dvadeset članova redakcije magazina Travel + Leisure odabralo je 50 najboljih destinacija za 2025. godinu, a mi smo sa liste izdvojili deset destinacija koje će vam sigurno biti interesantne i privlačne. I dok su neke prilično udaljene i potrebna vam je ozbiljna organizacija da ih dobro upoznate, još uvek su na listi i one koje se nalaze u Evropi i koje su idealne za produženi vikend.
Najbolje zimske destinacije u Evropi ove sezone!Magazin TimeOut kreirao je listu najboljih destinacija za zimski period. Navodi se da moežete da birate mesta od severa Finske do fantastičnih ulica Španije, pa evo gde biste sve mogli da otputujete ove zime!
-
PreporučujemoPet prirodnih načina da održite svež miris u vašem domu
Ako želite da vaš dom uvek miriše sveže i prijatno, ali želite da izbegnete sintetičke osveživače vazduha, mnogobrojna su rešenja koja možete da isprobate. Evo pet efikasnih metoda za postizanje svežeg mirisa u vašem domu...
Cimet nije samo ukusan začin – isprobajte ga i kao sredstvo za čišćenjeCimet je verovatno jedan od najpopularnijih začina na svetu, cenjen zbog svog bogatog ukusa i mirisa. Dodajemo ga raznim jelima, od slanih do slatkih, ali mnogi ne znaju da ovaj začin ima i primenu u domaćinstvu – može biti vrlo koristan za čišćenje i osvežavanje prostora.
-
Kursna lista
Kupovni Srednji Prodajni EUR 116.18 117.00 117.81 CHF 124.68 125.56 126.44 USD 110.15 110.93 111.70
-
Pužići sa suvim grožđem
Zasladite se poput Francuskinja! Neodovljivi pužići sa suvim grožđem ulepšaće vam dan.
04-02-2016 | 13:33 | Autor/Izvor: Naxi media
Foto: Bigstockphoto-katerinabelaya
Sastojci:
Za testo:
- 530 g brašna + oko 50 g
- 20 svežeg kvasca
- 1/2 kašičice soli
- 80 g šećera
- 120 ml vode
- 150 g putera
- 3 jaja
- korica pomorandže ili limuna
Krem:
- 300 ml mleka
- 4 žumanca
- 100 g šećera
- 1/2 kašičice soli
- 40 g brašna
- 1 kašičica ekstrakta vanile ili 1 vanilin šećer i još...
- 100 g suvog grožđa
- rum ili vermut
Premaz:
- 1 jaje
- 1 kašika mleka
- glazura 2 pune kašike pekmeza od kajsija
- 1 kašika vodePriprema: U mlakoj vodi rastopite kvasac. Puter otopite i malo prohladite. U posudu u kojoj ćete mesiti testo, stavite odmerenu količinu brašna, dodajte šećer i so, promešajte malo pa dodajte razmućen kvasac, jaja lagano umućena viljuškom i prohladjeni puter. Dodajte narendanu koricu limuna ili pomorandže i umesite mekano testo. Ako je potrebno dodajte još onih 50 g brašna i mesite sve dok testo ne prestane da se lepi za ruke. Oblikujte loptu od testa, stavite u činiju i pokrijte prozirnom folijom pa ostavite u frižideru preko noći. Pripremite fil: mleko i pola šećera stavite u šerpicu i pustite da provri. Žumanca umutite sa preostalim šećerom, dodajte brašno,so i vanilin šećer i dobro umutite da se razbiju grudvice. Provrelo mleko u tankom mlazu sipajte preko žumanca neprestano muteći mikserom, a zatim smesu vratite u šerpicu i na tihoj vatri kuvajte krem dok se ne zgusne. Vrlo brzo je gotov, mešajte neprestano žicom da se ne bi zgrudvao. Gotov krem pokrijte prozirnom folijom koju ćete zalepiti preko gornje površine kreme i ostavite da se prohladi pa ostavite u frižideru preko noći da se dobro rashladi.
Suvo grožđe potopite rumom, takodje veče pre, kako bi se lepo natopilo. Sutradan, izvadite testo iz frižidera, trebalo bi da je fino naraslo, i na pobrašnjenoj podlozi ga razvucite u pravougaonik dim.40x30, na debljinu od otprilike 0,5 cm. Preko testa razmažite krem, s tim da gornju ivicu ostavite nepremazanu na nekih 2 cm. Preko krema posipite ocedjeno suvo grožđe. Lagano uvijte testo u rolat, a krajnju ivicu premažite vodom kako bi se testo lepše zalepilo. Rukama oblikujte rolat, lagano pritiskajući pri motanju. Oštrim nožem isecite pužiće debljine oko 2 cm. Svaki put nož obrišite ubrusom da bi uklonili krem i posipite ga sa malo brašna. Naredjajte pužiće u pleh obložen papirom, sa razmakom, jer će u toku pečenja dodatno narasti. Ostavite pužiće pokrivene da miruju 1h. Premažite ih jajetom umućenim sa malo mleka i stavite u rernu zagrejanu na 180 st. da se peku oko 15-20 minuta, dok ne dobiju lepu, rumenu gornju koricu. -
Pročitajte i...Savršena čokoladna torta
Gotovo da ne postoji osoba koja ne voli savršeno kremastu, čokoladnu tortu koja se jednostavno topi u ustima. Ovakvoj jednoj poslastici nije neophodan poseban opis, dovoljno je samo da se uputite u kuhinju, pratite recept i konačno uživate u ovoj čokoladnoj rapsodiji...
Profiterole: Omiljena poslastica!Ovi kolačići jednostavno osvajaju – probajte ih i otkrijte njihov savršeni spoj ukusa, kreme i sočnosti...
-
Komentari
Komentara: 0
Postavi komentar: