-
Poslednjih 5 pesama
- Prljavo Kazalište - Kiše jesenje
- Zdravko Čolić - Madjarica
- Aleksandra Radović - Ziveo Kraj
- Hari Mata Hari - Gdje Li Si Sada Ljubavi
- Film - Pjevajmo do zore
-
Propuštene emisijeOstale emisije
-
PreporučujemoRolat sa džemom od šljiva
Ako ste ljubitelj džema od šljiva veruje nam na reč kada kažemo da će vas ovaj kolač oduševiti. Pored toga što je izuzetno ukusan, ovaj rolat se izuzetno jednostavno priprema, pa je to još jedan razlog više da zapišete ovaj recept i pripremite ga za vikend.
Ruska salata sa piletinom i kukuruzomIsprobajte različite varijante ove fenomenalne salate, uključujući i ovu sa piletinom i kukuruzom, koja nas je sve oduševila.
-
ZdravljeKonzumacija orašastih plodova povezana je sa manjim rizikom od demencije
Demencija se pokazuje veoma otpornom na lečenje medikamentima, ali možda se tajni sastojci koji podstiču zdravlje mozga već kriju u našoj ishrani.
Ubrzajte metabolizam uz dva začina koja možete da dodate u kafuUz dva začina ne samo da možete da obogatite ukus kafe, već možete i da ubrzate vaš metabolizam.
-
PutovanjaNajbolje destinacije za putovanja u 2025. godini!
Dvadeset članova redakcije magazina Travel + Leisure odabralo je 50 najboljih destinacija za 2025. godinu, a mi smo sa liste izdvojili deset destinacija koje će vam sigurno biti interesantne i privlačne. I dok su neke prilično udaljene i potrebna vam je ozbiljna organizacija da ih dobro upoznate, još uvek su na listi i one koje se nalaze u Evropi i koje su idealne za produženi vikend.
Najbolje zimske destinacije u Evropi ove sezone!Magazin TimeOut kreirao je listu najboljih destinacija za zimski period. Navodi se da moežete da birate mesta od severa Finske do fantastičnih ulica Španije, pa evo gde biste sve mogli da otputujete ove zime!
-
PreporučujemoEfikasni trikovi koji nam pomažu da vratimo mekoću starim džemperima!
Nakon dužeg nošenja, džemperi često postaju grubi na koži, gube mekoću, a ponekad se i skupljaju. Međutim, to ne znači da je vreme da ih bacite. Postoji nekoliko jednostavnih trikova koji će vaš omiljeni džemper vratiti u prvobitno stanje, čineći ga ponovo mekanim i prijatnim za nošenje.
Pet prirodnih načina da održite svež miris u vašem domuAko želite da vaš dom uvek miriše sveže i prijatno, ali želite da izbegnete sintetičke osveživače vazduha, mnogobrojna su rešenja koja možete da isprobate. Evo pet efikasnih metoda za postizanje svežeg mirisa u vašem domu...
-
Kursna lista
Kupovni Srednji Prodajni EUR 116.18 117.00 117.82 CHF 125.10 125.98 126.86 USD 110.96 111.75 112.53
-
Novo istraživanje: Prednosti konzumacije meda u odnosu na šećer
Novo istraživanje sugeriše da postoje izvesne prednosti meda u odnosu na šećer
12-10-2023 | 10:19 | Autor/Izvor: Naxi media, Fox news
Foto: Bigstock, nstudio
Prema nedavnom istraživanju objavljenom u Nutrition Reviews i izveštaju Fox News-a, konzumacija sirovog meda dobijenog iz jednog cvetnog izvora može da unapredi kontrolu nivoa šećera u krvi i smanji nivo holesterola ako se konzumira u okviru zdrave ishrane. "Ovi rezultati su iznenađujući jer med sadrži oko 80% šećera.Ne sugerišemo da je neophodno jesti med ako trenutno izbegavate šećer, već se više radi o zameni. Ako obično koristite rafinisani šećer, sirup ili neki drugi zaslađivač, zamenom tih šećera medom možete smanjiti kardio-metaboličke rizike", izjavio je Tauseef Khan, viši istraživač u studiji i naučni saradnik u oblasti ishrane na Medicinskom fakultetu Temerty, Univerziteta u Torontu, u saopštenju za javnost.
Istraživači iz Toronta sproveli su sveobuhvatan pregled i meta-analizu rezultata iz 18 kliničkih ispitivanja koja su uključila više od 1100 učesnika kako bi istražili uticaj meda na srce i faktore rizika za metaboličke bolesti, kako se navodi u saopštenju ove studije. "U našem istraživanju, analizirali smo sve relevantne podatke iz svih studija o konzumaciji meda kod ljudi, a koje su se bavile metaboličkim oboljenjima", izjavio je Khan.
Konzumacija meda pokazala se povezanom s blagim smanjenjem nivoa glukoze u krvi, ukupnog holesterola i triglicerida. Tauseef Khan je istakao da su ovi efekti bili klinički značajno mali. "Međutim, to ukazuje na to da nema štetnih posledica u uzimanju meda, a čak i blago smanjenje može doneti dugoročne koristi", dodao je.
Khan je naglasio razliku između prerađenog i sirovog meda u pogledu zdravstvenih prednosti. Prerađeni med podrazumeva postupak filtriranja, zagrevanja i uklanjanja vlage kako bi se olakšala manipulacija njime, ali ovaj proces može da ošteti mnoge njegove bioaktivne komponente, čime gube na svojoj efikasnosti. Sirovi med, s druge strane, zadržava svoje prirodne karakteristike i često se smatra zdravijim izborom.
Savetuje se da ljudi razmotre uključivanje meda u svoju ishranu ako "uživaju u njegovom ukusu i žele da obogate svoj celokupni nivo ishrane". Takođe je napomenuo da bi ljudi mogli da eksperimentišu sa zamenom šećera medom, ali treba imati na umu da med ima prirođeno slađi ukus, pa bi bilo potrebno koristiti manje količine.
-
Pročitajte i...Med i beli Luk na prazan stomak? Da li je ovo zdrav Izbor?
Beli luk i med važe za prirodne antibiotike, a njihova kombinacija predstavlja izvanredan prirodni lek u borbi protiv prehlade, gripa i drugih oboljenja. Ipak, koliko je pametno konzumirati ih na prazan stomak?
Med, đumbir i limun kombinacija u službi zdravljaTokom zimskog perioda potrebno je jačati imuni sistem, a jedna od poznatih delotvornih prirodnih kombinacija ogleda se u konzumiranju meda, đumbira i limuna.
Cimet i med za gubitak kilogramaUkoliko želite da očistite organizam i izgubite koji kilogram, umesto iscrpnih dijeta isprobajte mešavinu cimeta i meda koja može biti snažan antioksidant.
Letnje maske: Hidrirana i negovana kožaNeka vaša koža bude negovana i na visokim temperaturama! Poznato je da se promena vremena i visoke temperature odražavaju i na tonus kože, kao i hidrantnost, ali zahvaljujući ovim prirodnim maskama vašoj koži ćete obezbediti potrebnu negu!
-
Komentari
Komentara: 0
Postavi komentar: