-
Poslednjih 5 pesama
- Toše Proeski - Ledena
- Parni Valjak - Uhvati Ritam
- Van Gogh - Brod od papira
- Generacija 5 - Ti i ja
- Massimo i Nina - Stranac u noci
-
Propuštene emisijeOstale emisije
-
PreporučujemoRuska salata sa piletinom i kukuruzom
Isprobajte različite varijante ove fenomenalne salate, uključujući i ovu sa piletinom i kukuruzom, koja nas je sve oduševila.
Aromatični pire od celeraMožda pire od celera nije prva stvar koju ćete poželeti da pripremite kao dodatak uz vaše glavno jelo, a li ipak imajte dve stvari na umu pre nego što odustanete. Pire od celera se služi u mnogim poznatim i visoko rangiranim restoranima i savršeno se uklapa uz meso. Takođe pire od celera je definitivno zdravija verzija.
-
ZdravljeUbrzajte metabolizam uz dva začina koja možete da dodate u kafu
Uz dva začina ne samo da možete da obogatite ukus kafe, već možete i da ubrzate vaš metabolizam.
Naučnici otkrivaju: Posebna ishrana može da uspori starenje mozgaIako za sada ne postoji način da se proces starenja mozga zaustavi, moguće je usporiti njegov pad, a nova studija ukazuje na ključnu ulogu nivoa šećera u krvi u brzini starenja mozga.
-
PutovanjaNajbolje destinacije za putovanja u 2025. godini!
Dvadeset članova redakcije magazina Travel + Leisure odabralo je 50 najboljih destinacija za 2025. godinu, a mi smo sa liste izdvojili deset destinacija koje će vam sigurno biti interesantne i privlačne. I dok su neke prilično udaljene i potrebna vam je ozbiljna organizacija da ih dobro upoznate, još uvek su na listi i one koje se nalaze u Evropi i koje su idealne za produženi vikend.
Najbolje zimske destinacije u Evropi ove sezone!Magazin TimeOut kreirao je listu najboljih destinacija za zimski period. Navodi se da moežete da birate mesta od severa Finske do fantastičnih ulica Španije, pa evo gde biste sve mogli da otputujete ove zime!
-
PreporučujemoPet prirodnih načina da održite svež miris u vašem domu
Ako želite da vaš dom uvek miriše sveže i prijatno, ali želite da izbegnete sintetičke osveživače vazduha, mnogobrojna su rešenja koja možete da isprobate. Evo pet efikasnih metoda za postizanje svežeg mirisa u vašem domu...
Cimet nije samo ukusan začin – isprobajte ga i kao sredstvo za čišćenjeCimet je verovatno jedan od najpopularnijih začina na svetu, cenjen zbog svog bogatog ukusa i mirisa. Dodajemo ga raznim jelima, od slanih do slatkih, ali mnogi ne znaju da ovaj začin ima i primenu u domaćinstvu – može biti vrlo koristan za čišćenje i osvežavanje prostora.
-
Kursna lista
Kupovni Srednji Prodajni EUR 116.18 117.00 117.81 CHF 124.68 125.56 126.44 USD 110.15 110.93 111.70
-
Kako vi farbate uskršnja jaja?
Priprema obeležavanja Uskrsa podrazumeva tradicionalno farbanje jaja na Veliki petak, a proces njihovog bojenja i dekorisanja može biti aktivnost u kojoj mogu učestvovati svi ukućani. Provedite zajedničko vreme sa porodicom i uživajte u ukrašavanju jaja i predstojećem Uskrsu.
07-04-2023 | 13:34 | Autor/Izvor: Naxi media-FreshDirect YouTube-Aashpazi.com YouTube-Pink Cloud YouTube
Foto: Bigstock-Sosiukin
Ukoliko do sada niste, ove godine možete se oprobati u bojenju jaja prirodnim bojama iz povrća i začina. Crveni kupus, cvekla i crveni luk mogu poslužiti za dobijanje boje, kao i kurkuma. Potrebno da povrće i kurkumu, posebno, skuvate u jednoj čaši vode i ostavite da svako povrće dobro pusti boju. Potom vodi dodajte supenu kašiku belog sirćeta, dodajte jaja u tegle sa vodom i ostavite u frižideru nekoliko sati. Ceo proces predstavljen je na kanalu "FreshDirect".
Jedan od tradicionalnih načina bojenja jaja jeste onaj u lukovini. Odvojite veću količinu lukovine, cveća i trave po želji, najlon čarape (koje ćete iseći na manje delove, tako da bude poseban deo za svako jaje). Jaje sa željenom biljkom za ukrašavanje staviti u deo čarape i zavezati (fiksirati). U lonac za kuvanje staviti red lukovine, poređati umotana jaja, pa preko njih postaviti još jedan red lukovine. Preliti vodom tako da jaja budu u vodi, dodati kašičicu soli i dve kašike sirćeta. Ostaviti da provri, smanjiti vatru i pustiti da se tako kuva 20-30 minuta. Nakon toga skloniti sa ringle i ostaviti u toj vodi još pola sata, pa pojedinačno skidati čarapu sa svakog jajeta.
Tehnika lepljenja folije daje sjajan izgled i poslednjih godina se dosta popularizovala. U odnosu na boju jaja, odlučite se da li ćete koristiti zlatnu, srebrnu ili foliju u drugoj boji. Za realizaciju ovakvog dekorisanja, pored folije, biće vam potreban poseban zaštitni sloj za premazivanje i učrvšćivanje. Foliju postavljate na već obojeno ili čisto belo jaje. Najpre na određene delove namažite sloj za premazivanje, odnosno poseban lepak i uvijte jaje u parče folije. Lagano utapkajte foliju i sačekajte 30-ak minuta. Kada se osuši, četkicom skinite višak folije, odnosno onaj koji se nije zalepio za ljusku. Ukoliko je potrebno pojedine delove folije ponovo fiksirajte premazom. -
Pročitajte i...Ofarbajte jaja ove godine uz pomoć sode bikarbone
Ako još uvek ne znate kojom tehnikom ćete farbati uskršnja jaja, ovaj način će vam se sigurno veoma dopasti. Veoma je lako, a rezultat će vas oduševiti.
Uskrs sa najmlađimaProvedite Uskrs u krugu porodice i dragih ljudi, te osmislite interesantan sadržaj za decu koji će ih uključiti u pripremanje praznika i praznovanje. Stvorite sa njima divne uspomene, posvetite im se, uživajte u igri i vremenu provedenom sa njima.
Radno vreme pijaca za vaskršnje praznikeJavno komunalno preduzeće Beogradske pijace najavljuje da će sve pijace koje posluju u sastavu ovog preduzeća, u petak, subotu i ponedeljak 14, 15. i 17. aprila, raditi po uobičajenom radnom vremenu od 6 do 19 časova, navodi se na sajtu beograd.rs.
-
Komentari
Komentara: 0
Postavi komentar: