-
Poslednjih 5 pesama
- Bijelo dugme - U vrijeme otkazanih letova
- Tap 011 - Vrapci
- Prljavo Kazalište - Kiše jesenje
- Nina Badrić - Volim Te, Volim
- Djordje Balašević - Jaroslava (Princezo javi se)
-
Propuštene emisijeOstale emisije
-
PreporučujemoRolat sa džemom od šljiva
Ako ste ljubitelj džema od šljiva veruje nam na reč kada kažemo da će vas ovaj kolač oduševiti. Pored toga što je izuzetno ukusan, ovaj rolat se izuzetno jednostavno priprema, pa je to još jedan razlog više da zapišete ovaj recept i pripremite ga za vikend.
Ruska salata sa piletinom i kukuruzomIsprobajte različite varijante ove fenomenalne salate, uključujući i ovu sa piletinom i kukuruzom, koja nas je sve oduševila.
-
ZdravljeKonzumacija orašastih plodova povezana je sa manjim rizikom od demencije
Demencija se pokazuje veoma otpornom na lečenje medikamentima, ali možda se tajni sastojci koji podstiču zdravlje mozga već kriju u našoj ishrani.
Ubrzajte metabolizam uz dva začina koja možete da dodate u kafuUz dva začina ne samo da možete da obogatite ukus kafe, već možete i da ubrzate vaš metabolizam.
-
PutovanjaNajbolje destinacije za putovanja u 2025. godini!
Dvadeset članova redakcije magazina Travel + Leisure odabralo je 50 najboljih destinacija za 2025. godinu, a mi smo sa liste izdvojili deset destinacija koje će vam sigurno biti interesantne i privlačne. I dok su neke prilično udaljene i potrebna vam je ozbiljna organizacija da ih dobro upoznate, još uvek su na listi i one koje se nalaze u Evropi i koje su idealne za produženi vikend.
Najbolje zimske destinacije u Evropi ove sezone!Magazin TimeOut kreirao je listu najboljih destinacija za zimski period. Navodi se da moežete da birate mesta od severa Finske do fantastičnih ulica Španije, pa evo gde biste sve mogli da otputujete ove zime!
-
PreporučujemoEfikasni trikovi koji nam pomažu da vratimo mekoću starim džemperima!
Nakon dužeg nošenja, džemperi često postaju grubi na koži, gube mekoću, a ponekad se i skupljaju. Međutim, to ne znači da je vreme da ih bacite. Postoji nekoliko jednostavnih trikova koji će vaš omiljeni džemper vratiti u prvobitno stanje, čineći ga ponovo mekanim i prijatnim za nošenje.
Pet prirodnih načina da održite svež miris u vašem domuAko želite da vaš dom uvek miriše sveže i prijatno, ali želite da izbegnete sintetičke osveživače vazduha, mnogobrojna su rešenja koja možete da isprobate. Evo pet efikasnih metoda za postizanje svežeg mirisa u vašem domu...
-
Kursna lista
Kupovni Srednji Prodajni EUR 116.18 117.00 117.82 CHF 125.10 125.98 126.86 USD 110.96 111.75 112.53
-
Italijanski delikates: Danas obeležavamo nacionalni dan pice
Verovatno ne postoji osoba koja ne obožava Picu, a kako je danas nacionalni dan ovog italijanskog specijaliteta obavezno se počastite bar jednim parčetom...
09-02-2024 | 11:58 | Autor/Izvor: Naxi media, Days of the year
Foto: Bigstock, ch_ch
Juče smo imali priliku da obeležimo Debeli četvrtak i da uživamo u krofnama, a danas je "obavezna" konzumacija čuvenog italijanskog jela.
Čak iako vodite računa o liniji, ne ustručavajte se da častite sebe, birajući verziju koja vam je omiljena. Možete da uključite i celu porodicu i pripremite picu baš onako kako najviše volite ili jednostavno možete da posetite omiljeni restoran.
Za koju god opciju da se odlučite, eksperimentišite sa prelivima i ne ulazite u sukobe, jer je mnogo onih koji se godinama unazad svađaju pokušavajući da ustanove koji je to recept za picu najbolji. Danas je ovo jelo toliko usavršeno da imamo i tanke i debele kore, pa čak i kore punjene različitim nadevima.
Ukusi su različiti i to je sve što treba da znamo dok se prepuštamo ovom užitku.Istorija nacionalnog dana pice
Iako je nemoguće znati sa sigurnošću, neki ljudi vam mogu reći da je Nacionalni dan pice počeo u 10. veku u Napulju, Italija. Tada zapisi prvi put pokazuju prisustvo onoga što je sada postalo moderna pica. Pica je u početku bila jednostavan somun namazan sosom od paradajza i posut sirom. Verovatno je da prvi ljudi koji su ovo napravili kao kreativnu užinu za svoje porodice nisu imali pojma o senzaciji koju su napravili i šta će to postati.
Pica je na kraju ostavila trag u Americi 1905. U Njujorku, a picerija pod nazivom Lombardi's stvorila je iskru koja će zapaliti srca širom zemlje od tada do sada – i bez zamislivog kraja na vidiku. A 1905. je bila godina kada je Lombardi's dobio prvu komercijalnu dozvolu za proizvodnju pice izdatu u Sjedinjenim Državama. Neverovatno, Lombardi's još uvek posluje! Za one koji žele da probaju tu prvu pravu picu na američkim obalama, idite do Male Italije na Menhetnu.
Procenjuje se da je prvi Nacionalni dan pice verovatno počeo negde početkom 2000-ih, ali kad god je počeo, sada zaslužuje da se slavi svake godine!
Ako danas nemate dovoljno vremena za ozbiljnu pripremu ovog jela, OVDE možete da pročitate recept za picu koja se priprema za samo deset minuta.
Koliko košta najskuplja pica na svetu proverite OVDE. -
Pročitajte i...Poznati gradovi i specifični psihološki poremećaji za koje verovatno niste čuli!
Svi su čuli za Stokholmski sindrom, gde taoci razvijaju emocionalnu povezanost sa svojim otmičarima. Ali, koliko vas zna za njegove dve suprotnosti? Lima sindrom je stanje u kojem otmičari počinju da saosećaju sa taocima, dok je Londonski sindrom karakterističan po tome što se taoci sukobljavaju sa otmičarima, često sa tragičnim ishodom.
Tajanstvene senke otkrivaju kako je Zemlja povezana sa SuncemJoš od davnina, Sunce je nam je darovalo svetlost i toplotu, i oduvek je izvor života. Njegovi zraci podstiču rast biljaka, donose proleće, a zatim bogate žetve.
Novopazarske mantije proglašene za najbolje pecivo na svetu!Novopazarske mantije zauzele su prvo mesto na listi deset najboljih peciva na svetu prema izboru gastro vodiča "Taste Atlas".
Jedinstveno osiguranje: Kopenhagen garantuje sreću novim stanovnicima!Preseljenje u inostranstvo može delovati zastrašujuće, ali ako planirate da se preselite u Kopenhagen, imamo sjajnu vest – koja će vam verovatno olakšati brige bar malo.
-
Komentari
Komentara: 0
Postavi komentar: