Slušate: Noć uz Naxi

Pesma: Prljavo Kazalište - Ako tražiš nekoga

Noć uz Naxi
Naxi Radio
  • Poslednjih 5 pesama
    1. Prljavo Kazalište - Ako tražiš nekoga
    2. Djordje Balašević - Jaroslava (Princezo javi se)
    3. Djordje Balašević - Nedostaje mi naša ljubav
    4. Elektricni Orgazam - Igra R'n'R cela Jugoslavija
    5. Elektricni Orgazam - Da si tako jaka
  • Beograd Uzivo
  • Propuštene emisije
    Ostale emisije
    1. Zorana Arunović - Petak - Mojih 50
    2. 5. septembar - 1 - Dodir noći
    3. 5. septembar - 2 - Dodir noći
    4. 5. septembar - 3 - Dodir noći
    5. Zorana Arunović - Četvrtak - Mojih 50
  • Preporučujemo
    Punjeni aromatični paradajz Punjeni aromatični paradajz

    Sjajan jesenji recept koji retko spremamo, a uopšte nije komplikovan. Isprobajte ovo jedinstveno jelo već danas.

    Savršene pogačice sa čvarcima Savršene pogačice sa čvarcima

    Napravite ove izuzetno ukusne pogačice i oduševite porodicu i prijatelje.

  • Zdravlje
    Kako poboljšati zdravlje creva? Kako poboljšati zdravlje creva?

    Zdravlje creva je od suštinskog značaja za celokupno zdravlje organizma, uključujući i zdravlje srca. Nutricionistkinja Viktorija Tejlor razgovara sa stručnjakom za zdravlje creva, dr Megan Rosi.

    Hrana bogata melatoninom za bolji san i zdravlje mitohondrija Hrana bogata melatoninom za bolji san i zdravlje mitohondrija

    Mitohondrij je ćelijska organela eukariotskih ćelija koja služi kao izvor energije i troši se s godinama, zbog čega mnogi stručnjaci preporučuju optimizaciju njegove funkcije nutritivno bogatom hranom, postom, vežbanjem i dodacima ishrani.

  • Naxi aplikacija radio 2
  • Putovanja
    Objavljena je lista evropskih plaža na kojima je najmanja gužva! Objavljena je lista evropskih plaža na kojima je najmanja gužva!

    Veliki broj ljudi koji preferira mir i tišinu na odmoru bira septembar kao idealan period za letovanje. Ako posebno volite mirne plaže na kojima nema gužve, onda je ovo tekst za vas.

    Ovo su najbolja mesta za gledanje zalaska Sunca u Evropi Ovo su najbolja mesta za gledanje zalaska Sunca u Evropi

    Stručnjaci za automobile na LeaseCar.uk otkrili su devet sjajnih lokacija širom Evrope za posmatranje zalaska sunca. Zato, ako se odlučite za novu avanturu, obavezno posetite neko od ovih mesta i uživajte.

  • Preporučujemo
    Jednostavan trik koji će sprečiti krompir da brzo proklija Jednostavan trik koji će sprečiti krompir da brzo proklija

    Krompir je osnovna namirnica koju najveći broj nas konzumira više puta sedmično. Kako bismo osigurali da nam ova namirnica uvek bude dostupna, često skladištimo veće količine krompira i dešava se da nam zbog toga proklija.

    Trikovi za meke peškire: Izbegnite greške pri pranju Trikovi za meke peškire: Izbegnite greške pri pranju

    Novi peškiri su obično izuzetno mekani, ali nakon nekoliko pranja mogu postati grubi i neprijatni za upotrebu. Iako se često preporučuju trikovi poput dodavanja belog sirćeta, sode bikarbone ili omekšivača, postoji još jedan faktor koji može doprineti stvrdnjavanju vaših peškira.

  • Kursna lista
    Kupovni Srednji Prodajni
    EUR 116.19 117.01 117.83
    CHF 124.04 124.92 125.79
    USD 104.48 105.22 105.95
  • Povezani članci
  • Engleska pita sa prazilukom

    Interesantan recept za sve vas koji volite testo, a volite i da eksperimentišete u kuhinji.




    05-08-2024 | 12:12 | Autor/Izvor: Naxi media

    Foto: Bigstock, PeteerS

     

    Sastojci:


    2 praziluka, oprana i isečena na kolutiće

    1 crni luk, sitno iseckan

    2 čena belog luka, sitno iseckana

    200 g svežih pečuraka, isečenih na kriške

    100 g putera

    2 kašike brašna

    500 ml mleka

    1 kašika senfa

    100 g rendanog čedar sira

    1 kašika seckanog svežeg peršuna

    So i biber po ukusu

    1 pakovanje lisnatog testa (oko 250 g)

    1 jaje, umućeno

    Priprema:

    U velikom tiganju rastopite 50 g putera na srednjoj vatri. Dodajte praziluk i crni luk, i pržite dok ne postanu mekani i prozirni, oko 5-7 minuta. Dodajte beli luk i pečurke, pa nastavite da pržite dok pečurke ne omekšaju i puste tečnost, još oko 5 minuta. Dodajte preostali puter u tiganj. Kada se rastopi, dodajte brašno i mešajte dok se sve dobro ne sjedini. Polako sipajte mleko, neprestano mešajući, dok se smesa ne zgusne i postane kremasta. Dodajte senf, rendani čedar sir i seckani peršun. Mešajte dok se sir ne istopi i sve se dobro sjedini . Začinite solju i biberom po ukusu. Sklonite sa vatre i ostavite da se malo ohladi.

     

    U međuvremenu, zagrejte rernu na 200°C. Lisnato testo razvijte na blago pobrašnjenoj površini, ako već nije razvučeno. Položite testo u okrugli pleh za pečenje (prečnika oko 23 cm), ostavljajući ivice testa da vise preko ivica pleha. Izbockajte dno testa viljuškom nekoliko puta da se ne bi dizalo tokom pečenja.


    Sipajte nadev od praziluka i pečuraka u pripremljenu koru. Preklopite ivice testa preko nadeva, ostavljajući središnji deo nepokriven. Premažite ivice testa umućenim jajetom za zlatnu i sjajnu koru. Pecite pitu u prethodno zagrejanoj rerni 25-30 minuta, ili dok testo ne postane zlatno i hrskavo.


    Poslužite toplu, uz svežu salatu ili neki drugi prilog po izboru.

    PRIJATNO!

  • Pročitajte i...
    Hrana Ako želite definisane mišiće ovo je hrana koju treba da izbegavate

    Određene namirnice mogu da pomognu u stimulaciji rasta mišića, dok druge mogu negativno da utiču na vaš rad i trud. Ako već praktikujete određene treninge i težite mišićnoj definiciji, obratite pažnju na hranu koju unosite.

    Supa tikvice Najukusniji potaž od tikvica!

    Ovaj lagani potaž možete da konzumirate za doručak, ručak i večeru. Izuzetno je zdrav, a sama priprema je jednostavna.

    Čorba od bukovača Potaž od bukovača

    Bukovače su sjajne za imunitet, a potaž od bukovača je izuzetno ukusan, hranljiv i lak obrok koji će vam dati dodatnu enrgiju i okrepiće vas tokom vrućina.

    testenine Testenina sa tikvicama i slaninom

    Ako nemate danas ideju za pripremu ručka, nemate previše vremena i sve vam je dosadilo, probajte ovaj jednostavni recept koji će vas oduševiti.

  • Komentari

    Komentara: 0

    Postavi komentar: