-
Poslednjih 5 pesama
- Bajaga - Poljubi me
- Van Gogh - Lud I Sam
- Doris Dragović - Sto je od mene ostalo
- Hari Mata Hari - Stara Ljubavi
- Kerber - Hajde da se volimo
-
Propuštene emisijeOstale emisije
-
PreporučujemoRuska salata sa piletinom i kukuruzom
Isprobajte različite varijante ove fenomenalne salate, uključujući i ovu sa piletinom i kukuruzom, koja nas je sve oduševila.
Aromatični pire od celeraMožda pire od celera nije prva stvar koju ćete poželeti da pripremite kao dodatak uz vaše glavno jelo, a li ipak imajte dve stvari na umu pre nego što odustanete. Pire od celera se služi u mnogim poznatim i visoko rangiranim restoranima i savršeno se uklapa uz meso. Takođe pire od celera je definitivno zdravija verzija.
-
ZdravljeUbrzajte metabolizam uz dva začina koja možete da dodate u kafu
Uz dva začina ne samo da možete da obogatite ukus kafe, već možete i da ubrzate vaš metabolizam.
Naučnici otkrivaju: Posebna ishrana može da uspori starenje mozgaIako za sada ne postoji način da se proces starenja mozga zaustavi, moguće je usporiti njegov pad, a nova studija ukazuje na ključnu ulogu nivoa šećera u krvi u brzini starenja mozga.
-
PutovanjaNajbolje destinacije za putovanja u 2025. godini!
Dvadeset članova redakcije magazina Travel + Leisure odabralo je 50 najboljih destinacija za 2025. godinu, a mi smo sa liste izdvojili deset destinacija koje će vam sigurno biti interesantne i privlačne. I dok su neke prilično udaljene i potrebna vam je ozbiljna organizacija da ih dobro upoznate, još uvek su na listi i one koje se nalaze u Evropi i koje su idealne za produženi vikend.
Najbolje zimske destinacije u Evropi ove sezone!Magazin TimeOut kreirao je listu najboljih destinacija za zimski period. Navodi se da moežete da birate mesta od severa Finske do fantastičnih ulica Španije, pa evo gde biste sve mogli da otputujete ove zime!
-
PreporučujemoPet prirodnih načina da održite svež miris u vašem domu
Ako želite da vaš dom uvek miriše sveže i prijatno, ali želite da izbegnete sintetičke osveživače vazduha, mnogobrojna su rešenja koja možete da isprobate. Evo pet efikasnih metoda za postizanje svežeg mirisa u vašem domu...
Cimet nije samo ukusan začin – isprobajte ga i kao sredstvo za čišćenjeCimet je verovatno jedan od najpopularnijih začina na svetu, cenjen zbog svog bogatog ukusa i mirisa. Dodajemo ga raznim jelima, od slanih do slatkih, ali mnogi ne znaju da ovaj začin ima i primenu u domaćinstvu – može biti vrlo koristan za čišćenje i osvežavanje prostora.
-
Kursna lista
Kupovni Srednji Prodajni EUR 116.18 117.00 117.81 CHF 124.68 125.56 126.44 USD 110.15 110.93 111.70
-
Danas proslavljamo Svetski dan kroasana
Dan kroasana se obeležava svakog 30. januara, a mnogi će se složiti da ovo neodoljivo i mekano pecivo definitivno zaslužuje svoj dan.
30-01-2024 | 11:11 | Autor/Izvor: Naxi media, Days of the year
Foto: Bigstock, Wavebreak Media
Podaci o tome kako je nastalo ovo pecivo nisu potvrđeni, ali postoje neke interesantne legende. Jedna od najzastupljenijih govori o tome o tome da je kroasan nastao otprilike ovako: 1683. godine tursko carstvo je izvršilo opsadu Beča. Iako su Turci nekoliko puta pokušavali da osvoje grad silom, na kraju nisu uspeli. Umesto toga, odlučili su da koriste podzemne tunele u borbi. Pošto su bečki pekari radili u podrumskim skladištima grada, čuli su zvuk kopanja i alarmirali gradsku vojsku kako bi se opsada sprečila, prenosi Days of the year.
Za svoju budnost, pekari su dobili visoke počasti i zahvalnice za pomoć u nadmudrivanju Turaka. Za slavlje su pekli svoj hleb u obliku polumeseca — simbola Otomanskog carstva. Nakon što su Turci poraženi, uveo se običaj da se jutarnja kafa služi uz pecivo u obliku polumeseca!Iako većina ljudi misli da je kroasan definitivno francusko pecivo, mnogi su ubeđeni da je nastalo u Austriji i da je do francuskih pekara stiglo nešto kasnije, zapravo kada je recept izmenjen korišćenjem lisnatog testa.
Legenda se nastavlja i kaže da je sto godina kasnije, Marija Antoaneta predstavila pecivo Francuzima koji su ga nazvali "kroasan". I od tada, ova ukusna poslastica je postala popularna koliko i čuveni baget.
Najbolji način da proslavite ovaj dan je da pronađete francusku pekaru ili pekaru koja priprema ovo pecivo na "francuski način". Francuzi definitivno ovu poslasticu doveli do savršenstva. Ako nemate tu mogućnost pronađite savršen i proveren recept. Možete ih i napuniti filom koji najviše preferirate. -
Pročitajte i...Poznati gradovi i specifični psihološki poremećaji za koje verovatno niste čuli!
Svi su čuli za Stokholmski sindrom, gde taoci razvijaju emocionalnu povezanost sa svojim otmičarima. Ali, koliko vas zna za njegove dve suprotnosti? Lima sindrom je stanje u kojem otmičari počinju da saosećaju sa taocima, dok je Londonski sindrom karakterističan po tome što se taoci sukobljavaju sa otmičarima, često sa tragičnim ishodom.
Tajanstvene senke otkrivaju kako je Zemlja povezana sa SuncemJoš od davnina, Sunce je nam je darovalo svetlost i toplotu, i oduvek je izvor života. Njegovi zraci podstiču rast biljaka, donose proleće, a zatim bogate žetve.
Novopazarske mantije proglašene za najbolje pecivo na svetu!Novopazarske mantije zauzele su prvo mesto na listi deset najboljih peciva na svetu prema izboru gastro vodiča "Taste Atlas".
Jedinstveno osiguranje: Kopenhagen garantuje sreću novim stanovnicima!Preseljenje u inostranstvo može delovati zastrašujuće, ali ako planirate da se preselite u Kopenhagen, imamo sjajnu vest – koja će vam verovatno olakšati brige bar malo.
-
Komentari
Komentara: 0
Postavi komentar: