-
Poslednjih 5 pesama
- Valentino - Samo sklopi okice
- Boris Rezak - Pokora
- Oliver Mandić - Zbog tebe bih tucao kamen
- Bijelo dugme - Ako ima Boga
- Osvajači - Marija
-
Propuštene emisijeOstale emisije
-
PreporučujemoRuska salata sa piletinom i kukuruzom
Isprobajte različite varijante ove fenomenalne salate, uključujući i ovu sa piletinom i kukuruzom, koja nas je sve oduševila.
Aromatični pire od celeraMožda pire od celera nije prva stvar koju ćete poželeti da pripremite kao dodatak uz vaše glavno jelo, a li ipak imajte dve stvari na umu pre nego što odustanete. Pire od celera se služi u mnogim poznatim i visoko rangiranim restoranima i savršeno se uklapa uz meso. Takođe pire od celera je definitivno zdravija verzija.
-
ZdravljeUbrzajte metabolizam uz dva začina koja možete da dodate u kafu
Uz dva začina ne samo da možete da obogatite ukus kafe, već možete i da ubrzate vaš metabolizam.
Naučnici otkrivaju: Posebna ishrana može da uspori starenje mozgaIako za sada ne postoji način da se proces starenja mozga zaustavi, moguće je usporiti njegov pad, a nova studija ukazuje na ključnu ulogu nivoa šećera u krvi u brzini starenja mozga.
-
PutovanjaNajbolje destinacije za putovanja u 2025. godini!
Dvadeset članova redakcije magazina Travel + Leisure odabralo je 50 najboljih destinacija za 2025. godinu, a mi smo sa liste izdvojili deset destinacija koje će vam sigurno biti interesantne i privlačne. I dok su neke prilično udaljene i potrebna vam je ozbiljna organizacija da ih dobro upoznate, još uvek su na listi i one koje se nalaze u Evropi i koje su idealne za produženi vikend.
Najbolje zimske destinacije u Evropi ove sezone!Magazin TimeOut kreirao je listu najboljih destinacija za zimski period. Navodi se da moežete da birate mesta od severa Finske do fantastičnih ulica Španije, pa evo gde biste sve mogli da otputujete ove zime!
-
PreporučujemoPet prirodnih načina da održite svež miris u vašem domu
Ako želite da vaš dom uvek miriše sveže i prijatno, ali želite da izbegnete sintetičke osveživače vazduha, mnogobrojna su rešenja koja možete da isprobate. Evo pet efikasnih metoda za postizanje svežeg mirisa u vašem domu...
Cimet nije samo ukusan začin – isprobajte ga i kao sredstvo za čišćenjeCimet je verovatno jedan od najpopularnijih začina na svetu, cenjen zbog svog bogatog ukusa i mirisa. Dodajemo ga raznim jelima, od slanih do slatkih, ali mnogi ne znaju da ovaj začin ima i primenu u domaćinstvu – može biti vrlo koristan za čišćenje i osvežavanje prostora.
-
Kursna lista
Kupovni Srednji Prodajni EUR 116.18 117.00 117.81 CHF 124.68 125.56 126.44 USD 110.15 110.93 111.70
-
Čorba od slatkog krompira
Batat je izuzetno zdrava namirnica, ali ono po čemu se izdvaja je fantastičan, pun i slatkast ukus. Čorba od batata, kombinovana sa specijalnim začinima mnogima će postati favorit, nakon što isprobaju ovaj recept.
22-03-2024 | 12:40 | Autor/Izvor: Naxi media
Foto: Bigstock, sarsmis
Sastojci:
2 velika batata, isečena na kockice
1 srednja glavica crnog luka, sitno iseckana
2 čena belog luka, sitno iseckana
1 šargarepa, iseckana na kolutove
1 struk celera, iseckan na komade
1 šolja kokosovog mleka
4 šolje povrćnog bujona
1 kašičica kurkume
1/2 kašičice kumina
so i biber po ukusu
maslinovo ulje
sveži peršun ili korijander za posipanje (opciono)
Priprema:
U velikoj šerpi, zagrejte malo maslinovog ulja na srednje jakoj vatri. Dodajte crni luk i beli luk i dinstajte dok luk ne omekša i postane providan, otprilike 5 minuta. Dodajte batat, šargarepu i celer u šerpu i promešajte sa lukom. Dinstajte povrće nekoliko minuta dok batat ne postane blago smeđ. Sipajte bujon preko povrća i pustite da provri. Smanjite vatru i kuvajte poklopljeno dok batat ne omekša, oko 15-20 minuta.Kada je batat skuvan, dodajte kokosovo mleko, kurkumu i kumin u šerpu. Posolite i pobiberite po ukusu. Promešajte sve sastojke dok se dobro ne sjedine. Koristite blender ili štapni mikser da izmiksate čorbu dok ne postane glatka i kremasta. Vratite čorbu na vatru i progrejte je još nekoliko minuta pre služenja.
Poslužite vruću čorbu u činijama, pospite je svežim peršunom ili korijanderom ako želite i poslužite uz svež hleb ili tost.
PRIJATNO! -
Pročitajte i...Aromatični krompir sa ruzmarinom
Ovaj recept za aromatični krompir sa ruzmarinom savršen je kao prilog za jela sa mesom ili kao lagano vegetarijansko jelo. Kombinacija mirisnog ruzmarina i pečenog krompira donosi divnu hrskavu teksturu i bogat ukus.
Profiterole: Omiljena poslastica!Ovi kolačići jednostavno osvajaju – probajte ih i otkrijte njihov savršeni spoj ukusa, kreme i sočnosti...
Čorba sa pečurkama i piletinomMožda već pravite čorbu sa piletinom ili sa pečurkama, ali ako do sada niste spojili ove ukuse, sada je idealan trenutak da to isprobate. Ova sjajna okrepljujuća čorba savršeno odgovara ovom periodu godine, kada kraj oktobra donosi hladnije dane i potrebu za toplim, hranljivim jelima.
-
Komentari
Komentara: 0
Postavi komentar: