-
Poslednjih 5 pesama
- Prljavo Kazalište - Kiše jesenje
- Prljavo Kazalište - S vremena na vrijeme
- Moby Dick - Pričaj mi o ljubavi
- Moby Dick - Nema nas više
- Bajaga - Tišina
-
Propuštene emisijeOstale emisije
-
PreporučujemoTestenina sa čeri paradajzom i belim lukom
Ukus ovog jednostavnog jela će vas odvesti direktno u Italiju.
Starinska pita sa borovnicamaPita sa borovnicama je izuzetno sočan desert koji je očigledno nepravedno zapostavljen. Ako volite da grickate ovo voće, koje je izuzetno zdravo isprobajte ovaj recept.
-
ZdravljeSedam učestalih simptoma depresije koje većina ljudi ignoriše
Depresija je najčešći mentalni poremećaj u SAD, koji pogađa više od 18 miliona odraslih, a mnogi nikada ne traže medicinsku pomoć. Ako se ne osećate dobro, obratite pažnju na simptome.
Zašto je dobro da grickamo celer između obroka?Celer podržava zdravlje srca jer sadrži jedinjenja koja snižavaju krvni pritisak i tako štite srce - kaže dijetetičarka Simon Mudu i objašnjava da bi ovo povrće trebalo češče da konzumiramo.
-
PutovanjaBanje u Srbiji: Idealna vrsta odmora za one koji ne planiraju odlazak na more
Banje u Srbiji su poznate po svojim lekovitim svojstvima i prelepim prirodnim okruženjem. Ujedno su idealna i ekonomičnija varijanta za letnji odmor. Verovatno tri najistaknutije banje su Vrnjačka Banja, Sokobanja i Banja Koviljača jer nude mnogobrojne atrakcije i niz pogodnosti za turiste. Ako niste sigurni da bi vam odmor na moru prijao ove godine razmislite o ovim destinacijama.
Raj za hedoniste: Posetite čarobnu ToskanuAko raj zamišljate kao mesto prekriveno vinogradima i zelenim brežuljcima i maštate o najukusnojoj hrani u Italiji dok ispijate čašu fantastičnog vina, onda je Toskana mesto koje morate da posetite.
-
PreporučujemoAko pravilno čuvate luk, ostaće svež i do šest meseci
Teško nam je da poverujemo da postoji osoba koja ne koristi luk kada priprema jela. Naime, luk je sigurno jedna od omiljenih namirnica i sastojak bez kojeg se mnoga jela ne mogu ni zamisliti...
Hemijsko čišćenje u kućnim uslovima: Moguće je, a evo i kakoMnogim ljudima nikada ne bi palo na pamet da je hemijsko čišćenje u kućnim uslovima moguće. Iako deluje prilično rizično, uz adekvatne savete ne postoji razlog da ne pokušate...
-
Kursna lista
Kupovni Srednji Prodajni EUR 116.29 117.11 117.92 CHF 118.02 118.85 119.68 USD 107.10 107.85 108.61
-
Torta od jagoda i sira
Isprobajte ovakvu kombinaciju ukusa.
05-05-2017 | 14:02 | Autor/Izvor: Naxi media
Foto: Bigstockphoto-KateSmirnova
Sastojci:
- 120 g putera
- 150 g šećera
- 2 1/2 kesice vanilin šećera
- 3 jaja
- 200 g brašna
- 40 g gustina
- 1/2 kesice praška za pecivo
- 60 ml mleka
- 2 kesice želatina
- 72 g jagoda
- 400 ml slatke pavlake
- 500 g sremskog sira
- sok od jedne limetePriprema: Zagrejati rernu na 180 stepeni. Umutiti puter, 100 g šećera, 1/2 kesice vanilin šećera i jaja. Pomešati brašno, gustin i prašak za pecivo, pa ga dodavati postepeno masi, naizmenično sa mlekom. Testo presuti u nauljeni okvir za kolače (ø 26 cm). Pripremiti želatin prema uputstvu sa kesice. Umutiti slatku pavlaku. Izmešati sir, 2 kesice vanilin šećera, 50 g šećera i sok od limete. Umešati rastopljeni želatin u krem od sira, pa kad se prohladi i počne da želira, dodati slatku pavlaku. Preseći testo na dve kore i donju vratiti u okvir za kolače. Sipati krem preko prve kore (ostaviti nekoliko kašika), pa poklopiti gornjom. Ostatak krema premazati preko torte, staviti jagode i preliti želatinom napravljenim po uputstvu sa kesice. Ukrasiti svežim listićima matičnjaka ili nane i servirati.
-
Pročitajte i...Domaće Ferero Kuglice
Kolač koji je idealno rešenje za slavsko posluženje, iznenadne goste, ali i hladne zimske večeri koje provodimo ispred televizora.
Chia puding sa borovnicamaStiže toplije i sunčanije vreme, a sa njim i potreba svakog od nas da jedemo zdraviju i laganiju hranu. Evo jedne odlične ideje za zdravu užinu koja će vam prijati tokom radnog dana...
Tart sa čokoladom i malinamaSočan, mekan i osvežavajući tart sa malinama savršeno će se uklopiti uz popodnevnu limunadu i kafu. Imajte na umu da recept ne iziskuje da budete profesionalac, a neće vam ni oduzeti mnogo vremena.
Omiljeni kolač: TrilećeZa ljubitelje sočnih i starinskih kolača donosimo recept koji će vas oduševiti.
-
Komentari
Komentara: 0
Postavi komentar: