-
Poslednjih 5 pesama
- Zdravko Čolić - Sinoć nisi bila tu
- Zdravko Čolić - Na ovaj dan
- Oliver Dragojević - Brod u boci
- Oliver Dragojević - Jeska Od Jubavi
- Vlado Georgiev - Reci mi da znam
-
Propuštene emisijeOstale emisije
-
PreporučujemoTestenina sa čeri paradajzom i belim lukom
Ukus ovog jednostavnog jela će vas odvesti direktno u Italiju.
Starinska pita sa borovnicamaPita sa borovnicama je izuzetno sočan desert koji je očigledno nepravedno zapostavljen. Ako volite da grickate ovo voće, koje je izuzetno zdravo isprobajte ovaj recept.
-
ZdravljeSedam učestalih simptoma depresije koje većina ljudi ignoriše
Depresija je najčešći mentalni poremećaj u SAD, koji pogađa više od 18 miliona odraslih, a mnogi nikada ne traže medicinsku pomoć. Ako se ne osećate dobro, obratite pažnju na simptome.
Zašto je dobro da grickamo celer između obroka?Celer podržava zdravlje srca jer sadrži jedinjenja koja snižavaju krvni pritisak i tako štite srce - kaže dijetetičarka Simon Mudu i objašnjava da bi ovo povrće trebalo češče da konzumiramo.
-
PutovanjaBanje u Srbiji: Idealna vrsta odmora za one koji ne planiraju odlazak na more
Banje u Srbiji su poznate po svojim lekovitim svojstvima i prelepim prirodnim okruženjem. Ujedno su idealna i ekonomičnija varijanta za letnji odmor. Verovatno tri najistaknutije banje su Vrnjačka Banja, Sokobanja i Banja Koviljača jer nude mnogobrojne atrakcije i niz pogodnosti za turiste. Ako niste sigurni da bi vam odmor na moru prijao ove godine razmislite o ovim destinacijama.
Raj za hedoniste: Posetite čarobnu ToskanuAko raj zamišljate kao mesto prekriveno vinogradima i zelenim brežuljcima i maštate o najukusnojoj hrani u Italiji dok ispijate čašu fantastičnog vina, onda je Toskana mesto koje morate da posetite.
-
PreporučujemoAko pravilno čuvate luk, ostaće svež i do šest meseci
Teško nam je da poverujemo da postoji osoba koja ne koristi luk kada priprema jela. Naime, luk je sigurno jedna od omiljenih namirnica i sastojak bez kojeg se mnoga jela ne mogu ni zamisliti...
Hemijsko čišćenje u kućnim uslovima: Moguće je, a evo i kakoMnogim ljudima nikada ne bi palo na pamet da je hemijsko čišćenje u kućnim uslovima moguće. Iako deluje prilično rizično, uz adekvatne savete ne postoji razlog da ne pokušate...
-
Kursna lista
Kupovni Srednji Prodajni EUR 116.29 117.11 117.92 CHF 118.02 118.85 119.68 USD 107.10 107.85 108.61
-
Švarcvald sladoled torta
Napravite letnju varijantu omiljene torte mnogih.
13-06-2017 | 14:32 | Autor/Izvor: Naxi media-gurmanija
Foto: Bigstockphoto-Piyaphat
Sastojci:
Za koru:
150 g gorke čokolade
70 g kornfleksa
Za fil i ukrašavanje:
200 g trešanja
po kesica gotovog krema od vanile i čokolade
200 ml pavlake
30 g prah šećeraPriprema: Čokoladu rastopiti na pari. Pomešati je sa kornfleksom. Pleh (18cm) obložiti hladnom folijom, a krajeve presaviti preko ivica pleha. Masu od čokolade i kornfleksa sipati na dno pleha, malo pritisnuti i poravnati. Staviti u frižider na duže vreme. Trešnje očistiti od peteljki, oprati, pa izvaditi koštice. Oba krema pripremiti prema uputstvu na kesici, te njimanapuniti špric za torte. Oko ivica pleha na kori našpricati prvo venac od vanila krema, na to poređati venac trešanja, zatim venac čokoladnog krema, na to poređati venac trešanja, zatim venac čokoladnog krema, ponoviti. Drugi sloj početi čokoladnim kremom, a završiti trećim slojem, tako da se dobije šah mustra. Gornji deo torte bogato premazati preostalim čokoladnim kremom. Ovu sladoled tortu staviti u zamrzivač i držati je oko 5 sati. Zatim je izvaditi iz pleha, skinuti foliju, pa tortu prebaciti na odgovarajući tanjir. Slatku pavlaku čvrsto umutiti sa šećerom u prahu i time u tanjem sloju premazati celu tortu. Po želji je ukrasiti i čokoladnim ljuspicama, kupicama šlaga, kao i trešnjama.
-
Pročitajte i...Domaće Ferero Kuglice
Kolač koji je idealno rešenje za slavsko posluženje, iznenadne goste, ali i hladne zimske večeri koje provodimo ispred televizora.
Chia puding sa borovnicamaStiže toplije i sunčanije vreme, a sa njim i potreba svakog od nas da jedemo zdraviju i laganiju hranu. Evo jedne odlične ideje za zdravu užinu koja će vam prijati tokom radnog dana...
Tart sa čokoladom i malinamaSočan, mekan i osvežavajući tart sa malinama savršeno će se uklopiti uz popodnevnu limunadu i kafu. Imajte na umu da recept ne iziskuje da budete profesionalac, a neće vam ni oduzeti mnogo vremena.
Omiljeni kolač: TrilećeZa ljubitelje sočnih i starinskih kolača donosimo recept koji će vas oduševiti.
-
Komentari
Komentara: 0
Postavi komentar: