Slušate: Vikend uz Naxi

Pesma: Zdravko Čolić - Sinoć nisi bila tu

Vikend uz Naxi
Naxi Radio
  • Poslednjih 5 pesama
    1. Zdravko Čolić - Sinoć nisi bila tu
    2. Zdravko Čolić - Na ovaj dan
    3. Oliver Dragojević - Brod u boci
    4. Oliver Dragojević - Jeska Od Jubavi
    5. Vlado Georgiev - Reci mi da znam
  • Beograd Uzivo
  • Propuštene emisije
    Ostale emisije
    1. 16. maj - 1 - Dodir noći
    2. 16. maj - 2 - Dodir noći
    3. 16. maj - 3 - Dodir noći
    4. Extra Nena - Četvrtak - Mojih 50
    5. 15. maj - 1 - Dodir noći
  • Preporučujemo
    Testenina sa čeri paradajzom i belim lukom Testenina sa čeri paradajzom i belim lukom

    Ukus ovog jednostavnog jela će vas odvesti direktno u Italiju.

    Starinska pita sa borovnicama Starinska pita sa borovnicama

    Pita sa borovnicama je izuzetno sočan desert koji je očigledno nepravedno zapostavljen. Ako volite da grickate ovo voće, koje je izuzetno zdravo isprobajte ovaj recept.

  • Zdravlje
    Sedam učestalih simptoma depresije koje većina ljudi ignoriše Sedam učestalih simptoma depresije koje većina ljudi ignoriše

    Depresija je najčešći mentalni poremećaj u SAD, koji pogađa više od 18 miliona odraslih, a mnogi nikada ne traže medicinsku pomoć. Ako se ne osećate dobro, obratite pažnju na simptome.

    Zašto je dobro da grickamo celer između obroka? Zašto je dobro da grickamo celer između obroka?

    Celer podržava zdravlje srca jer sadrži jedinjenja koja snižavaju krvni pritisak i tako štite srce - kaže dijetetičarka Simon Mudu i objašnjava da bi ovo povrće trebalo češče da konzumiramo.

  • Naxi aplikacija radio 2
  • Putovanja
    Banje u Srbiji: Idealna vrsta odmora za one koji ne planiraju odlazak na more Banje u Srbiji: Idealna vrsta odmora za one koji ne planiraju odlazak na more

    Banje u Srbiji su poznate po svojim lekovitim svojstvima i prelepim prirodnim okruženjem. Ujedno su idealna i ekonomičnija varijanta za letnji odmor. Verovatno tri najistaknutije banje su Vrnjačka Banja, Sokobanja i Banja Koviljača jer nude mnogobrojne atrakcije i niz pogodnosti za turiste. Ako niste sigurni da bi vam odmor na moru prijao ove godine razmislite o ovim destinacijama.

    Raj za hedoniste: Posetite čarobnu Toskanu Raj za hedoniste: Posetite čarobnu Toskanu

    Ako raj zamišljate kao mesto prekriveno vinogradima i zelenim brežuljcima i maštate o najukusnojoj hrani u Italiji dok ispijate čašu fantastičnog vina, onda je Toskana mesto koje morate da posetite.

  • Preporučujemo
    Ako pravilno čuvate luk, ostaće svež i do šest meseci Ako pravilno čuvate luk, ostaće svež i do šest meseci

    Teško nam je da poverujemo da postoji osoba koja ne koristi luk kada priprema jela. Naime, luk je sigurno jedna od omiljenih namirnica i sastojak bez kojeg se mnoga jela ne mogu ni zamisliti...

    Hemijsko čišćenje u kućnim uslovima: Moguće je, a evo i kako Hemijsko čišćenje u kućnim uslovima: Moguće je, a evo i kako

    Mnogim ljudima nikada ne bi palo na pamet da je hemijsko čišćenje u kućnim uslovima moguće. Iako deluje prilično rizično, uz adekvatne savete ne postoji razlog da ne pokušate...

  • Kursna lista
    Kupovni Srednji Prodajni
    EUR 116.29 117.11 117.92
    CHF 118.02 118.85 119.68
    USD 107.10 107.85 108.61
  • Povezani članci
  • Švarcvald sladoled torta

    Napravite letnju varijantu omiljene torte mnogih.




    13-06-2017 | 14:32 | Autor/Izvor: Naxi media-gurmanija

    Foto: Bigstockphoto-Piyaphat

     

    Sastojci:

    Za koru:
    150 g gorke čokolade
    70 g kornfleksa
    Za fil i ukrašavanje:
    200 g trešanja
    po kesica gotovog krema od vanile i čokolade
    200 ml pavlake
    30 g prah šećera

    Priprema: Čokoladu rastopiti na pari. Pomešati je sa kornfleksom. Pleh (18cm) obložiti hladnom folijom, a krajeve presaviti preko ivica pleha. Masu od čokolade i kornfleksa sipati na dno pleha, malo pritisnuti i poravnati. Staviti u frižider na duže vreme. Trešnje očistiti od peteljki, oprati, pa izvaditi koštice. Oba krema pripremiti prema uputstvu na kesici, te njimanapuniti špric za torte. Oko ivica pleha na kori našpricati prvo venac od vanila krema, na to poređati venac trešanja, zatim venac čokoladnog krema, na to poređati venac trešanja, zatim venac čokoladnog krema, ponoviti. Drugi sloj početi čokoladnim kremom, a završiti trećim slojem, tako da se dobije šah mustra. Gornji deo torte bogato premazati preostalim čokoladnim kremom. Ovu sladoled tortu staviti u zamrzivač i držati je oko 5 sati. Zatim je izvaditi iz pleha, skinuti foliju, pa tortu prebaciti na odgovarajući tanjir. Slatku pavlaku čvrsto umutiti sa šećerom u prahu i time u tanjem sloju premazati celu tortu. Po želji je ukrasiti i čokoladnim ljuspicama, kupicama šlaga, kao i trešnjama.

  • Pročitajte i...
    čokolada Domaće Ferero Kuglice

    Kolač koji je idealno rešenje za slavsko posluženje, iznenadne goste, ali i hladne zimske večeri koje provodimo ispred televizora.

    Puding chia Chia puding sa borovnicama

    Stiže toplije i sunčanije vreme, a sa njim i potreba svakog od nas da jedemo zdraviju i laganiju hranu. Evo jedne odlične ideje za zdravu užinu koja će vam prijati tokom radnog dana...

    Tart Tart sa čokoladom i malinama

    Sočan, mekan i osvežavajući tart sa malinama savršeno će se uklopiti uz popodnevnu limunadu i kafu. Imajte na umu da recept ne iziskuje da budete profesionalac, a neće vam ni oduzeti mnogo vremena.

    Trileće Omiljeni kolač: Trileće

    Za ljubitelje sočnih i starinskih kolača donosimo recept koji će vas oduševiti.

  • Komentari

    Komentara: 0

    Postavi komentar: