Slušate: Vikend uz Naxi

Pesma: Doris Dragović - To

Vikend uz Naxi
Naxi Radio
  • Poslednjih 5 pesama
    1. Doris Dragović - To
    2. Željko Bebek - Mene tjera neki vrag
    3. Jelena Tomašević - Radio svira za nas
    4. Galija - Digni ruku
    5. Parni Valjak - Ljubavna
  • Beograd Uzivo
  • Propuštene emisije
    Ostale emisije
    1. Jana Bjelica - Petak - Mojih 50
    2. Jana Bjelica - Četvrtak - Mojih 50
    3. Jana Bjelica - Sreda - Mojih 50
    4. Jana Bjelica - Utorak - Mojih 50
    5. 29. april - 1 - Dodir noći
  • Preporučujemo
    Ruska salata sa pršutom Ruska salata sa pršutom

    Ruska salata tradicionalno se priprema za praznike, a nekada nije loše eksperimentisati sa ukusima i probati malo drugačije varijante jela koja su nam poznata. Ako volite eksperimente u kuhinji, slobodno dodajte pršutu u poznatu salatu.

    Posni riblji paprikaš Posni riblji paprikaš

    Isprobajte ovaj recept i sigurno nećete pogrešiti.

  • Zdravlje
    Nova studija otkriva da svakodnevna konzumacija jagoda može da ublaži depresiju Nova studija otkriva da svakodnevna konzumacija jagoda može da ublaži depresiju

    Istraživači sa Univerziteta u Sinsinatiju tvrde da bi svakodnevna konzumacija jagoda kod ljudi srednjih godina mogla da pomogne u smanjenju rizika od demencije, ali i da ublaži depresiju.

    Patite od migrene? Izbegavajte ovu hranu i pića Patite od migrene? Izbegavajte ovu hranu i pića

    U zavisnosti od vaših jedinstvenih pokretača, moguće je da vaša ishrana može da doprinese vašim glavoboljama. Različite vrste hrane su povezane sa tupim, oštrim bolom, mučninom i problemima sa vidom zbog migrene.

  • Naxi aplikacija radio 2
  • Putovanja
    Sejšeli: Oaza prirodnih čuda u Indijskom okeanu Sejšeli: Oaza prirodnih čuda u Indijskom okeanu

    Mnogobrojni ljubitelji prirode, egzotike, predivnih plaža i tirkiznog mora sigurno su već posetili Sejšele. Oni koji još uvek nisu imali priliku da vide ovo čarobno mesto u ovom tekstu će samo pronaći dodatne razloge da ga posete.

    Izletnički vodič za Prvi Maj; Beograd i okolina Beograda Izletnički vodič za Prvi Maj; Beograd i okolina Beograda

    Ako živite u Beogradu, a nemate nikakav plan za praznik koji se bliži, ovaj vodič sigurno može da vam pomogne pri izboru savršene lokacije. S druge strane Beograd, ali i okolina Beograda mogu dosta toga da ponude ako dolazite iz drugog kraja zemlje.

  • Preporučujemo
    Sačuvajte svežinu i hrskavost zelene salate Sačuvajte svežinu i hrskavost zelene salate

    Da li se i vama desilo da vam zelena salata istruli posle samo dva dana? To će se verovatno desiti ako je ne skladištite pravilno. Uz trik koji vam predstavljamo, a za koji su vam potrebni samo papirni ubrusi salata može da ostane sveža i do pet dana.

    Vratite nakitu sjaj: Srebro se najlakše čisti baš ovako Vratite nakitu sjaj: Srebro se najlakše čisti baš ovako

    Mnogi od nas nakit nose svakodnevno, a čini se da je zaista mali procenat onih koji nakit redovno čiste I održavaju.

  • Kursna lista
    Kupovni Srednji Prodajni
    EUR 116.29 117.11 117.93
    CHF 119.14 119.98 120.82
    USD 108.60 109.37 110.13
  • Povezani članci
  • Štrudla sa grožđicama

    Poslastica za celu porodicu.




    27-06-2017 | 14:00 | Autor/Izvor: Naxi media-tortekolaci

    Foto: Bigstockphoto- Julia Lototskaya

     

    Sastojci:

    Za testo:
    - 500 gr. mekog brašna
    - 20 gr. svežeg kvasca
    - 1 jaje
    - 1 ravna kašičica soli
    - oko 3 dl mleka
    - 1 puna kašika masti ili margarina
    Za fil:
    - 200 gr. šećera
    - 1 kašičica cimeta
    - 50 gr. suvog grozđa


    Priprema: Razmutiti kvasac u pola šolje toplog mleka i ostaviti da nadođe. Od brašna, soli, pripremljenog kvasca, jajeta i mleka zamesiti mekše testo. Testo podeliti na tri loptice, i ostaviti ih da odmaraju 20 minuta. Svaku lopticu razviti u krug i premazati umućenom masti ili margarinom, pa slagati jednu preko druge. Treću koru ne treba premazivati. Tako pripremljene ostavite 20 minuta. Na stolu, preko stolnjaka, razviti koru koliko se moze oklagijom, a posle premazati mascu ili margarinom. Zatim dalje razvuci rukom. Posuti mešavinom cimeta i šećera, i onda suvim grozđem. Pomoću stolnjaka zaviti štrudlu i oblikovati kao pletenicu. Prebaciti u pleh obložen masnim papirom, i ostaviti da odstoji 30 minuta. Pre pečenja, premazati preostalom rastopljenom mašću ili margarinom. Peci u prethodno zgrejanoj pecnici na 220 C oko 40 minuta.

     

     

  • Pročitajte i...
    Tart Tart sa čokoladom i malinama

    Sočan, mekan i osvežavajući tart sa malinama savršeno će se uklopiti uz popodnevnu limunadu i kafu. Imajte na umu da recept ne iziskuje da budete profesionalac, a neće vam ni oduzeti mnogo vremena.

    Trileće Omiljeni kolač: Trileće

    Za ljubitelje sočnih i starinskih kolača donosimo recept koji će vas oduševiti.

    Čokolada Recept za domaće proteinske čokoladice

    Proteinske čokoladice predstavljaju savršenu užinu, a posebno se savetuju osobama koje su fizičke aktivne. Nutritivno su bogate, lako će vas zasititi i dati vam energiju. Kako su kupovne čokoladice prilično skupe, možete ih napraviti u kućnoj varijanti. Evo jednog jednostavnog recepta...

    Sladoled Domaći sladoled od jagode i avokada

    Uopšte nije teško napraviti domaći sladoled, a prednosti ovakvog deserta su višestruke. Dobićete savršen slatkiš za vašu porodicu, bez veštačkih aroma, prirodnog ukusa koji će vas kupiti za sva vremena...

  • Komentari

    Komentara: 0

    Postavi komentar: