-
Poslednjih 5 pesama
- Tony Cetinski - Čovjek od leda
- Danijela - Neka mi ne svane
- Goca Tržan - Stoperka
- Divlje jagode - Krivo je more
- Aleksandra Radović - Bivši dragi
-
Propuštene emisijeOstale emisije
-
PreporučujemoGvakamole sos
Ovaj sos se izuzetno lako pravi a savršeno ide uz pivo, čips, tortilje i gazirane sokove. Poslužite ga pre glavnog jela uz grickalice ili ga jednostavno pripremite kao posni doručak.
-
ZdravljeNova studija otkriva da svakodnevna konzumacija jagoda može da ublaži depresiju
Istraživači sa Univerziteta u Sinsinatiju tvrde da bi svakodnevna konzumacija jagoda kod ljudi srednjih godina mogla da pomogne u smanjenju rizika od demencije, ali i da ublaži depresiju.
Patite od migrene? Izbegavajte ovu hranu i pićaU zavisnosti od vaših jedinstvenih pokretača, moguće je da vaša ishrana može da doprinese vašim glavoboljama. Različite vrste hrane su povezane sa tupim, oštrim bolom, mučninom i problemima sa vidom zbog migrene.
-
PutovanjaSejšeli: Oaza prirodnih čuda u Indijskom okeanu
Mnogobrojni ljubitelji prirode, egzotike, predivnih plaža i tirkiznog mora sigurno su već posetili Sejšele. Oni koji još uvek nisu imali priliku da vide ovo čarobno mesto u ovom tekstu će samo pronaći dodatne razloge da ga posete.
Izletnički vodič za Prvi Maj; Beograd i okolina BeogradaAko živite u Beogradu, a nemate nikakav plan za praznik koji se bliži, ovaj vodič sigurno može da vam pomogne pri izboru savršene lokacije. S druge strane Beograd, ali i okolina Beograda mogu dosta toga da ponude ako dolazite iz drugog kraja zemlje.
-
PreporučujemoSačuvajte svežinu i hrskavost zelene salate
Da li se i vama desilo da vam zelena salata istruli posle samo dva dana? To će se verovatno desiti ako je ne skladištite pravilno. Uz trik koji vam predstavljamo, a za koji su vam potrebni samo papirni ubrusi salata može da ostane sveža i do pet dana.
Vratite nakitu sjaj: Srebro se najlakše čisti baš ovakoMnogi od nas nakit nose svakodnevno, a čini se da je zaista mali procenat onih koji nakit redovno čiste I održavaju.
-
Kursna lista
Kupovni Srednji Prodajni EUR 116.29 117.11 117.93 CHF 119.14 119.98 120.82 USD 108.60 109.37 110.13
-
Slana pita sa pirinčem
Napravite slanu pitu, koja može biti odlična ideja za doručak.
10-01-2017 | 14:06 | Autor/Izvor: Naxi media-zalogaj
Foto: Bigstockphoto- SomeMeans
Sastojci:- 500 g tankih kora za pitu
- 200 g pirinča
- 1 struk praziluka
- 50 g mariniranih pečuraka
- 0.5 dl ulja
- peršun, biber, so
Preliv:
- 1 dl ulja
- 1 dl vode
- prašak za pecivo
Priprema: Pomešati 0.5 dl vode i 0.5 dl ulja. Iseckan luk prodinstati, a 200 g pirinča oprati i dodati luku. Preliti sa 4 dl vode i posoliti. Kuvati na tihoj vatri dok voda ne ispari. Dodati 50 g iseckanih mariniranih pečuraka, iseckan list peršuna i biber.
U šerpici prokuvati 1 dl ulja i 1 dl vode. Skloniti sa vatre i umešati kesicu praška za pecivo. U podmazan pleh ređati kore, svaku zaliti prelivom a na svaku drugu stavlajti fil od pirinča. Slagati tako dok ima sastojaka. Poslednju koru izrezati nožem na kocke i preliti preostalim prelivom. Peći rerni zagrejanoj na 200 stepeni, oko 30 minuta. -
Pročitajte i...Gvakamole sos
Ovaj sos se izuzetno lako pravi a savršeno ide uz pivo, čips, tortilje i gazirane sokove. Poslužite ga pre glavnog jela uz grickalice ili ga jednostavno pripremite kao posni doručak.
Testenina sa tikvicama i slaninomAko nemate danas ideju za pripremu ručka, nemate previše vremena i sve vam je dosadilo, probajte ovaj jednostavni recept koji će vas oduševiti.
-
Komentari
Komentara: 0
Postavi komentar: