-
Poslednjih 5 pesama
- Kiki Lesendrić - Uvek te djavo nadje lakse nego ja
- Zdravko Čolić - Južnjaci
- Viktorija - Samo teraj ti po svome
- Zana - Sto ne znam gde si sad
- Aleksandra Radović - Proslo Me Je
-
Propuštene emisijeOstale emisije
-
PreporučujemoRuska salata sa pršutom
Ruska salata tradicionalno se priprema za praznike, a nekada nije loše eksperimentisati sa ukusima i probati malo drugačije varijante jela koja su nam poznata. Ako volite eksperimente u kuhinji, slobodno dodajte pršutu u poznatu salatu.
-
ZdravljeNova studija otkriva da svakodnevna konzumacija jagoda može da ublaži depresiju
Istraživači sa Univerziteta u Sinsinatiju tvrde da bi svakodnevna konzumacija jagoda kod ljudi srednjih godina mogla da pomogne u smanjenju rizika od demencije, ali i da ublaži depresiju.
Patite od migrene? Izbegavajte ovu hranu i pićaU zavisnosti od vaših jedinstvenih pokretača, moguće je da vaša ishrana može da doprinese vašim glavoboljama. Različite vrste hrane su povezane sa tupim, oštrim bolom, mučninom i problemima sa vidom zbog migrene.
-
PutovanjaSejšeli: Oaza prirodnih čuda u Indijskom okeanu
Mnogobrojni ljubitelji prirode, egzotike, predivnih plaža i tirkiznog mora sigurno su već posetili Sejšele. Oni koji još uvek nisu imali priliku da vide ovo čarobno mesto u ovom tekstu će samo pronaći dodatne razloge da ga posete.
Izletnički vodič za Prvi Maj; Beograd i okolina BeogradaAko živite u Beogradu, a nemate nikakav plan za praznik koji se bliži, ovaj vodič sigurno može da vam pomogne pri izboru savršene lokacije. S druge strane Beograd, ali i okolina Beograda mogu dosta toga da ponude ako dolazite iz drugog kraja zemlje.
-
PreporučujemoSačuvajte svežinu i hrskavost zelene salate
Da li se i vama desilo da vam zelena salata istruli posle samo dva dana? To će se verovatno desiti ako je ne skladištite pravilno. Uz trik koji vam predstavljamo, a za koji su vam potrebni samo papirni ubrusi salata može da ostane sveža i do pet dana.
Vratite nakitu sjaj: Srebro se najlakše čisti baš ovakoMnogi od nas nakit nose svakodnevno, a čini se da je zaista mali procenat onih koji nakit redovno čiste I održavaju.
-
Kursna lista
Kupovni Srednji Prodajni EUR 116.29 117.11 117.93 CHF 119.14 119.98 120.82 USD 108.60 109.37 110.13
-
Recept dana: Gulaš sa pečurkama
Zdrav obrok koji će vas sigurno oduševiti. Iako ne sadrži meso, ovo jelo je veoma pikantno i intenzivnog je ukusa.
30-01-2024 | 13:37 | Autor/Izvor: Naxi media
Foto: Bigstock, firea
Sastojci:
1 kg šampinjona
300 g praziluka
1 crveni luk
3 čena belog luka
400 ml soka od paradajza
50 ml tople vode
1 kašičica mlevene začinske paprike
so
biber
2 lovorova lista
Priprema:
Naseckajte praziluk i crveni luk. Propržite ih na ulju, a zatim dodajte iseckani beli luk i šampinjone, koji su prethodno isečeni na polovine ili četvrtine. Dinstajte sve dok šampinjoni ne omekšaju i ispari tečnost koju su pustili. Redovno mešajte, po potrebi dodajte malo vode. Dodajte mlevenu začinsku papriku, sok od paradajza i vodu. Posolite, pobiberite i dodajte list lovora. Nastavite kuvanje još oko 15-20 minuta, povremeno mešajući. Ako želite gušći gulaš, rastvorite kašičicu brašna ili gustina u 50 ml vode i dodajte smesi. Na kraju, pospite malo svežeg peršuna.
PRIJATNO! -
Pročitajte i...Ruska salata sa pršutom
Ruska salata tradicionalno se priprema za praznike, a nekada nije loše eksperimentisati sa ukusima i probati malo drugačije varijante jela koja su nam poznata. Ako volite eksperimente u kuhinji, slobodno dodajte pršutu u poznatu salatu.
Gvakamole sosOvaj sos se izuzetno lako pravi a savršeno ide uz pivo, čips, tortilje i gazirane sokove. Poslužite ga pre glavnog jela uz grickalice ili ga jednostavno pripremite kao posni doručak.
Smoothie sa jagodama i avokadomEvo jedne sjajne ideje za ukusnu užinu koju ovih dana možete konzumirati dok šetate prirodom. Svakako ovaj napitak je izuzetno hranljiv, pa možete da ga konzumirate i za doručak.
-
Komentari
Komentara: 0
Postavi komentar: