-
Poslednjih 5 pesama
- Zdravko Čolić - Na ovaj dan
- Merlin - Moj je zivot Švicarska
- Kerber - Bolje da sam druge ljubio
- Bajaga & Instruktori - Bilo Bi Lako
- Valentino - Oka tvoja dva
-
Propuštene emisijeOstale emisije
-
PreporučujemoRuska salata sa pršutom
Ruska salata tradicionalno se priprema za praznike, a nekada nije loše eksperimentisati sa ukusima i probati malo drugačije varijante jela koja su nam poznata. Ako volite eksperimente u kuhinji, slobodno dodajte pršutu u poznatu salatu.
-
ZdravljeAko brinete o zdravlju smanjite unos soli: Ova količina je dozvoljena na dnevnom nivou
Prema Svetskoj zdravstvenoj organizaciji, hipertenzija je vodeći faktor rizika za kardiovaskularne bolesti i smrtnost.
Ubrzajte metabolizam uz dva začina koja možete da dodate u kafuNajveći broj ljudi započinje dan uz ovaj popularan napitak. Uz dva začina ne samo što možete da obogatite ukus kafe, već možete i da ubrzate vaš metabolizam.
-
PutovanjaNeobičan hotel u Londonu: Ljudi plaćaju lošu uslugu, a osoblje ih vređa!
Noćenje u hotelu Karen košta 220 evra, ali ovde osoblje nije ljubazno. Upravo suprotno, jer koncept u kome se gost vređa i dobija minimalnu uslugu funkcioniše savršeno.
Sejšeli: Oaza prirodnih čuda u Indijskom okeanuMnogobrojni ljubitelji prirode, egzotike, predivnih plaža i tirkiznog mora sigurno su već posetili Sejšele. Oni koji još uvek nisu imali priliku da vide ovo čarobno mesto u ovom tekstu će samo pronaći dodatne razloge da ga posete.
-
PreporučujemoSačuvajte svežinu i hrskavost zelene salate
Da li se i vama desilo da vam zelena salata istruli posle samo dva dana? To će se verovatno desiti ako je ne skladištite pravilno. Uz trik koji vam predstavljamo, a za koji su vam potrebni samo papirni ubrusi salata može da ostane sveža i do pet dana.
Vratite nakitu sjaj: Srebro se najlakše čisti baš ovakoMnogi od nas nakit nose svakodnevno, a čini se da je zaista mali procenat onih koji nakit redovno čiste I održavaju.
-
Kursna lista
Kupovni Srednji Prodajni EUR 116.29 117.11 117.93 CHF 119.02 119.86 120.70 USD 107.99 108.75 109.51
-
Quesadillas
Napravite ukusne tortilje sa pečurkama i slaninom.
21-09-2015 | 10:40 | Autor/Izvor: Naxi media
Foto: Bigstockphoto-kovalvs
Sastojci:
- 6 većih tortilja
- 1 pakovanje šampinjona
- 1 srednja glavica crnog luka
- 1 kašičica origano
- 1 kašičica seckanog peršuna
- 200 g mesnate slanine
- 1 crvena sveža paprika
- 200 g kačkavalja
Pripema: U odgovarajuću posudu staviti malo ulja. 1/2 glavice crnog luka sitno naseckan, posoliti i staviti da se prodinsta. Pečurke oprati, naseckati na listiće i ubaciti u dinstan luk, da se zajedno dinstaju. Za to vreme narezati slaninicu na sitne komadiće. Kada ispari voda, koju pečurke otpuste dodati slaninu, da se zajedno isprži. Toj smesi dodati i ostale začine. Onu 1/2 glavice crnog luka narezati na kolutiće (tanko), a papriku na trakice i odložiti. Kačkavalj narendati na krupnije rende (gde rendate krompir) i on da sačeka. U teflon tiganj, veličine tortilje staviti malo margarina i početi sa pečenjem (zagrevanjem) tortilja. Prvu tortilju staviti da se malo zapeče sa obe strane i odložiti. Staviti malo margarina i ispeći drugu sa jedne strane, okrenuti je i na nju staviti narendan kačkavalj, pa smesu od pečurki, svež luk koji ste isekli i trakice od paprike, pa opet narendan kačkavalj. Poklopiti sa onom zapečenom tortiljom da se kačkavalj otopi i zagreje da se spoje, tako malo na jednu stranu, pa okrenuti na drugu, polako da vam smesa ne ispadne. Isti postupak ponoviti još dva puta. Tako da imate tri puta po dve tortilje. Gotove tortilje iseći po želji, ja sam na četvrtine. -
Pročitajte i...Ruska salata sa pršutom
Ruska salata tradicionalno se priprema za praznike, a nekada nije loše eksperimentisati sa ukusima i probati malo drugačije varijante jela koja su nam poznata. Ako volite eksperimente u kuhinji, slobodno dodajte pršutu u poznatu salatu.
Gvakamole sosOvaj sos se izuzetno lako pravi a savršeno ide uz pivo, čips, tortilje i gazirane sokove. Poslužite ga pre glavnog jela uz grickalice ili ga jednostavno pripremite kao posni doručak.
Testenina sa tikvicama i slaninomAko nemate danas ideju za pripremu ručka, nemate previše vremena i sve vam je dosadilo, probajte ovaj jednostavni recept koji će vas oduševiti.
-
Komentari
Komentara: 0
Postavi komentar: