Slušate: Noć uz Naxi

Pesma: Gibonni - Svi moji punti kad se zbroje

Noć uz Naxi
Naxi Radio
  • Poslednjih 5 pesama
    1. Gibonni - Svi moji punti kad se zbroje
    2. Idoli - Retko te vidjam sa devojkama
    3. Kiki Rahimovski - Kisa Je Padala
    4. Zana - Ozenices se ti
    5. Aleksandra Radović - Proslo Me Je
  • Beograd Uzivo
  • Propuštene emisije
    Ostale emisije
    1. Jelena Đoković - Ponedeljak - Mojih 50
    2. Jana Bjelica - Petak - Mojih 50
    3. Jana Bjelica - Četvrtak - Mojih 50
    4. Jana Bjelica - Sreda - Mojih 50
    5. Jana Bjelica - Utorak - Mojih 50
  • Preporučujemo
    Ruska salata sa pršutom Ruska salata sa pršutom

    Ruska salata tradicionalno se priprema za praznike, a nekada nije loše eksperimentisati sa ukusima i probati malo drugačije varijante jela koja su nam poznata. Ako volite eksperimente u kuhinji, slobodno dodajte pršutu u poznatu salatu.

    Posni riblji paprikaš Posni riblji paprikaš

    Isprobajte ovaj recept i sigurno nećete pogrešiti.

  • Zdravlje
    Ako brinete o zdravlju smanjite unos soli: Ova količina je dozvoljena na dnevnom nivou Ako brinete o zdravlju smanjite unos soli: Ova količina je dozvoljena na dnevnom nivou

    Prema Svetskoj zdravstvenoj organizaciji, hipertenzija je vodeći faktor rizika za kardiovaskularne bolesti i smrtnost.

    Ubrzajte metabolizam uz dva začina koja možete da dodate u kafu Ubrzajte metabolizam uz dva začina koja možete da dodate u kafu

    Najveći broj ljudi započinje dan uz ovaj popularan napitak. Uz dva začina ne samo što možete da obogatite ukus kafe, već možete i da ubrzate vaš metabolizam.

  • Putovanja
    Neobičan hotel u Londonu: Ljudi plaćaju lošu uslugu, a osoblje ih vređa! Neobičan hotel u Londonu: Ljudi plaćaju lošu uslugu, a osoblje ih vređa!

    Noćenje u hotelu Karen košta 220 evra, ali ovde osoblje nije ljubazno. Upravo suprotno, jer koncept u kome se gost vređa i dobija minimalnu uslugu funkcioniše savršeno.

    Sejšeli: Oaza prirodnih čuda u Indijskom okeanu Sejšeli: Oaza prirodnih čuda u Indijskom okeanu

    Mnogobrojni ljubitelji prirode, egzotike, predivnih plaža i tirkiznog mora sigurno su već posetili Sejšele. Oni koji još uvek nisu imali priliku da vide ovo čarobno mesto u ovom tekstu će samo pronaći dodatne razloge da ga posete.

  • Preporučujemo
    Sačuvajte svežinu i hrskavost zelene salate Sačuvajte svežinu i hrskavost zelene salate

    Da li se i vama desilo da vam zelena salata istruli posle samo dva dana? To će se verovatno desiti ako je ne skladištite pravilno. Uz trik koji vam predstavljamo, a za koji su vam potrebni samo papirni ubrusi salata može da ostane sveža i do pet dana.

    Vratite nakitu sjaj: Srebro se najlakše čisti baš ovako Vratite nakitu sjaj: Srebro se najlakše čisti baš ovako

    Mnogi od nas nakit nose svakodnevno, a čini se da je zaista mali procenat onih koji nakit redovno čiste I održavaju.

  • Kursna lista
    Kupovni Srednji Prodajni
    EUR 116.29 117.11 117.93
    CHF 119.14 119.98 120.82
    USD 108.60 109.37 110.13
  • Povezani članci
  • Nugat torta

    Donosimo vam recept za tortu koja je sigurno favorit na dečijim rođendanima.




    08-02-2024 | 11:47 | Autor/Izvor: Naxi media

    Foto: Bigstock, OlyaSolodenko


    Sastojci:


    Kore:


    - 5 jaja
    - 5 kašika šećera
    - 3 kašike brašna
    - 2 kašike kakaa
    - 100 ml ulja
     Za prelivanje 300 ml mleka


    Fil:


    - 600ml mleka
    - 120 g gustina
    - 200 g šećera
    - 150 g čokolade
    - 100 g mlevenih ili blendiranih, pečenih lešnika
    - 100 g lešnik napolitanki
    - 250 g maslaca
    - 200 ml slatke pavlake
    - 300 g nutele ili bilo kojeg nugat (tamnog) dela eurokrema

     

    Priprema:

     

    Prvo napravite fil i sačekajte da se ohladi. Pomešajte gustin i šećer, pa nalijte malo hladnog mleka, a ostatak ostavite da provri. Izmešajte gustin i šećer s mlekom, pa zakuvajte u kipuće mleko. Mešajte dok se ne zgusne, sklonite sa vatre, dodajte čokoladu,.pa mešajte dok se ne otopi. Prekrijte folijom i ostavite da se ohladi.


    Dok se fil hladi napravite kore. Uključite rernu da se zagreva na 180 stepeni. Ulupajte belanca penasto, postepeno dodajte šećer i mutite dok ne dobijete čvrstu penu. Dodajte zatim postepeno žumanca i ulje u mlazu. Na kraju je potrebno dodati prosejano brašno i kakao, pa sve sjediniti.


    Obložite okrugli pleh od 26 cm papirom za pečenje, pa istresite masu za koru i stavite da se peče između 20 i 25 minuta, zavisno od rerne. Postupak ponovite još jednom.


    Ohladite kore i vodoravno ih presecite tako da se dobiju 4.

    Ulupajte maslac i slatku pavlaku i mikserom razbijte ohlađen fil. Dodajte filu pola maslaca, pa umutite, zatim dodajte i  drugu polovinu, pa umutite. Masi dodati i slatku pavlaku i mutiti, a zatim isto uraditi i sa eurokremom. Na kraju dodajte lešnik i samlevene napolitanke i sve promešajte.



    Obruč postavite na tacnu, pa prvu koru poprskajte mlekom i nanesite trećinu fila. Tako radite do kraja.


    PRIJATNO!

  • Komentari

    Komentara: 0

    Postavi komentar: