-
Poslednjih 5 pesama
- Željko Joksimović - Ledja o ledja
- Prljavo Kazalište - Iz nekih starih razloga
- Oliver Mandić - Biću tvoj
- Gibonni - Vrime da se pomirim sa svitom
- Kaliopi - Rodjeni
-
Propuštene emisijeOstale emisije
-
PreporučujemoTestenina sa čeri paradajzom i belim lukom
Ukus ovog jednostavnog jela će vas odvesti direktno u Italiju.
Starinska pita sa borovnicamaPita sa borovnicama je izuzetno sočan desert koji je očigledno nepravedno zapostavljen. Ako volite da grickate ovo voće, koje je izuzetno zdravo isprobajte ovaj recept.
-
ZdravljeSedam učestalih simptoma depresije koje većina ljudi ignoriše
Depresija je najčešći mentalni poremećaj u SAD, koji pogađa više od 18 miliona odraslih, a mnogi nikada ne traže medicinsku pomoć. Ako se ne osećate dobro, obratite pažnju na simptome.
Zašto je dobro da grickamo celer između obroka?Celer podržava zdravlje srca jer sadrži jedinjenja koja snižavaju krvni pritisak i tako štite srce - kaže dijetetičarka Simon Mudu i objašnjava da bi ovo povrće trebalo češče da konzumiramo.
-
PutovanjaBanje u Srbiji: Idealna vrsta odmora za one koji ne planiraju odlazak na more
Banje u Srbiji su poznate po svojim lekovitim svojstvima i prelepim prirodnim okruženjem. Ujedno su idealna i ekonomičnija varijanta za letnji odmor. Verovatno tri najistaknutije banje su Vrnjačka Banja, Sokobanja i Banja Koviljača jer nude mnogobrojne atrakcije i niz pogodnosti za turiste. Ako niste sigurni da bi vam odmor na moru prijao ove godine razmislite o ovim destinacijama.
Raj za hedoniste: Posetite čarobnu ToskanuAko raj zamišljate kao mesto prekriveno vinogradima i zelenim brežuljcima i maštate o najukusnojoj hrani u Italiji dok ispijate čašu fantastičnog vina, onda je Toskana mesto koje morate da posetite.
-
PreporučujemoAko pravilno čuvate luk, ostaće svež i do šest meseci
Teško nam je da poverujemo da postoji osoba koja ne koristi luk kada priprema jela. Naime, luk je sigurno jedna od omiljenih namirnica i sastojak bez kojeg se mnoga jela ne mogu ni zamisliti...
Hemijsko čišćenje u kućnim uslovima: Moguće je, a evo i kakoMnogim ljudima nikada ne bi palo na pamet da je hemijsko čišćenje u kućnim uslovima moguće. Iako deluje prilično rizično, uz adekvatne savete ne postoji razlog da ne pokušate...
-
Kursna lista
Kupovni Srednji Prodajni EUR 116.29 117.11 117.92 CHF 118.02 118.85 119.68 USD 107.10 107.85 108.61
-
Najveći broj ljudi luk drži na pogrešnom mestu: Produžite mu vek trajanja na najlakši način
Ako se luk pokvari već nakon par dana, velika je verovatnoća da ga držite na pogrešnom mestu.
30-10-2023 | 10:23 | Autor/Izvor: Naxi media, Mirror
Foto: Bigstock, Tati20
Svi znamo da bi trebalo da jedemo više svežih proizvoda i da sami kuvamo obroke kod kuće, ali to može da bude veoma teško kada otvorite frižider i otkrijete da je hrana koju ste kupili pre nekoliko dana već počela da se kvari. Ovo je veliki problem sa svežim voćem i povrćem, ali postoje koraci koje možete preduzeti da bi vaši proizvodi duže bili svežiji – uz pomoć pravilnog skladištenja, prenosi Mirror.
Jedna od namirnica koju mnogi od nas ne pripremaju kako treba je luk. Stručnjaci za hranu tvrde da luk treba čuvati na hladnom, tamnom i suvom mestu kako bi duže ostao svež, a postoji čak i određeno povrće koje nikako ne treba čuvati uz njega jer bi moglo da podstakne još brže kvarenje.Vlaga i svetlost su stvari koje luk ne podnosi, jer dovode do buđi i klijanja, pa ih treba čuvati u suvoj, dobro provetrenoj korpi, kanti ili velikoj posudi. Trebalo bi da ih držite podalje od sunčeve svetlosti, ali ih takođe ne treba držati na niskim temperaturama, pa je najbolje da ih stavite u tamni ormarić.
I, nikada ne treba čuvati luk sa krompirom. Kuvar Sara Jampel je objasnila: „Svoj luk držim u ormanu sa svim posudama za pečenje, ali u budućnosti želim da kupim gajbe i da ih čuvam u garaži ili podrumu. Takođe želite da budete sigurni da je luk odvojen od krompira - koji ima tendenciju da pokvari luk ako se drži u blizini".
Ako luk koji kupite dolazi u plastičnoj kesi, trebalo bi je baciti čim dođete kući iz supermarketa, jer plastika može brzo da pokvari luk zbog nedostatka cirkulacije vazduha i povećane vlažnosti. Takođe možete držati luk u papirnoj ili mrežastoj kesi, jer će oboje omogućiti bolji protok vazduha i pomoći u održavanju niskog nivoa vlage. Ako se skladišti na odgovarajućoj temperaturi i pod pravim uslovima, luk može da traje dugo. Luk čuvan između -1⁰C i 10⁰C može da ostane kvalitetan do godinu dana. Na višim temperaturama trajaće nekoliko nedelja. -
Pročitajte i...Luk je izuzetno zdrav: Jedite ga što više
Luk je veoma hranljivo povrće koje može imati nekoliko prednosti, uključujući poboljšanje zdravlja srca, bolju regulaciju šećera u krvi i povećanu gustinu kostiju.
Zdravstvene prednosti luka: Jedite ga što češćeZbog neugodnog mirisa ovo povrće je često na lošem glasu. Pre nego što odlučite da odstranite luk iz svog obroka, imajte u vidu zdravstvene benefite koje ova namirnica donosi.
-
Komentari
Komentara: 0
Postavi komentar: