-
Poslednjih 5 pesama
- Zabranjeno Pušenje - Zenica blues
- Ana Stanic & Boris Novkovic - S One Strane Ljubavi
- Vlado Georgiev - Zbogom ljubavi
- Tijana Bogicevic - Kad Odem
- Babe - Ko me ter'o
-
Propuštene emisijeOstale emisije
-
PreporučujemoZdrave BADEM kuglice
Ako ne možete da odolite slatkišima, a želite da redukujete težinu ili da jednostavno unesete promene u svoj život i hranite se zdravije, birajte zdrave, sirove i jednostavne varijante deserta koje su podjednako ukusne ako industrijski slatkiši ili kolači prepuni šećera.
Projice sa spanaćem i slaninomProjice se spremaju jednostavno i lako, a posebno će vam se dopasti u ovoj varijanti.
-
ZdravljeNakon prve jutarnje kafe ove promene se dešavaju u telu u narednih šest sati
Mozak je složen i zamršen sistem. Što više kafe pijete, formira se više adenozinskih receptora, što znači da ćete možda morati da popijete više kafe da biste ostali budni sada nego kada ste prvi put počeli da je pijete u mladosti.
Poboljšajte funkciju štitne žlezde dodavanjem 5 esencijalnih nutrijenata vašoj ishraniPrema rečima nutricionistkinje Lovneet Batre, „Uravnotežena ishrana je važna za održavanje zdravih funkcija štitne žlezde“.
-
PutovanjaLepote Tunisa: Odlična ideja za letovanje
Tunis je prava riznica avantura i kulture. Bez obzira na to da li želite da istražujete drevne ruševine, uživate u prelepim plažama ili doživite jedinstvenu lokalnu kulturu, Tunis je destinacija koja nudi za svakoga po nešto.
Najpovoljnije destinacije u Evropi u 2024. godiniLista najpovoljnih destinacija u Evropi će vas možda delimično iznenaditi, ali imajte na umu da je ovaj spisak objavio američki časopis, preuzevši istraživanje kompanije za putno osiguranje Quotezone u Americi.
-
PreporučujemoKada čistimo, jedno mesto skoro svi preskačemo: Obratite pažnju!
Džodi Alen iz Australije, šokirala je mnoge korisnike Fejsbuka nakon što je podelila fotografije svog kauča, a onda su mnogobrojni pratioci odlučili da provere kakvo je stanje kod njih.
Savet dizajnera: Kombinacije boja koje donose luksuzni izgled prostoraDizajneri enterijera otkrili su za Homes & Gardens da postoje izvesne kombinacije boja koje da prostoru daju luksuzan izgled.
-
Kursna lista
Kupovni Srednji Prodajni EUR 116.29 117.11 117.93 CHF 117.53 118.36 119.18 USD 107.07 107.83 108.58
-
Fenomenalni trikovi za PRVOMAJSKI roštilj
Danas će najveći broj nas pripremati roštilj u prirodi, pa nije na odmet da podelimo trikove koji će vam pomoći da klasičan roštilj pretvorite u pravu gozbu.
28-04-2024 | 08:30 | Autor/Izvor: Naxi media
Foto: Bigstock, photosvit
Predstavljamo vam nekoliko genijalnih trikova koji će vam danas sigurno biti od koristi.
Priprema mesa
Prvi korak ka savršenom roštilju je pravilna priprema mesa. Neka meso odstoji na sobnoj temperaturi pre nego što ga stavite na roštilj, kako biste osigurali ravnomernu termičku obradu. Takođe, mariniranje mesa unapred sa začinima, biljem ili umacima dodatno će poboljšati ukus, ali imajte na umu da meso treba da odstoji bar nekoliko sati.
Koje ukuse i začine možemo da koristimo?
Pripremite marinadu od ulja, limunovog soka, začina po izboru (kao što su beli luk, origano, majčina dušica, crni biber, so), meda ili smeđeg šećera za karamelizaciju i možda malo senfa ili Worcestershire umaka za izraženiji ukus. Ostavite meso da odstoji u marinadi najmanje nekoliko sati ili preko noći u frižideru.
Upotrebite sveže biljke. Dodajte svježe bilje poput ruzmarina, bosiljka ili peršuna i celera pre pečenja. To će dodati svežinu i aromu.
Kombinacija slatko-kiselih ukusa takođe je veoma interesantna. Dodajte malo slatko-kiselih sastojaka poput meda, limunovog soka, pomorandžine kore. Ova kombinacija će dodati slojeve ukusa mesu.
Dodavanje dimljenih začina: Koristite začine poput dimljene paprike ili dimljene soli kako biste mesu dali bogat i intenzivan ukus dima.
Pravilno zagrevanje roštilja
Pre nego što počnete da pečete meso, pobrinite se da je roštilj pravilno zagrejan. Drvo treba da formira ravnomernu temperaturu. Koristite termometar kako biste proverili temperaturu roštilja. Žar takođe ne treba da stavljate samo na jedan deo, nego se potrudite da bude pravilno raspoređen.
Pazite da se meso ne presuši
Kako biste sprečili da se meso ne presuši, dok se peče stavite kocku leda na njega. Meso će ostati sočno i neće se presušiti, a ovo se posebno odnosi na pljeskavice.
Dodavanje dima
Dodavanje dima može značajno da poboljšati ukus roštilja. Koristite komade voća (kao što su jabuke ili trešnje) stavljene direktno na ugljen kako biste dobili dimnu notu. Ovo će dodati poseban šarm vašem roštilju. Ako vam ovo ne deluje kao nešto što biste mogli da izvedete premažite rešetke lukom kako biste dobili bolju aromu.
Pazite na vreme pečenja
Svaka vrsta mesa ima svoje preporučeno vreme pečenja. Previše dug boravak na roštilju može u potpunosti da ga upropasti. Redovno proveravajte stanje mesa i okrećite ga po potrebi. Postavljanje vremenskih ograničenja pomaže u očuvanju sočnosti i ukusa. -
Pročitajte i...Izletnički vodič za Prvi Maj; Beograd i okolina Beograda
Ako živite u Beogradu, a nemate nikakav plan za praznik koji se bliži, ovaj vodič sigurno može da vam pomogne pri izboru savršene lokacije. S druge strane Beograd, ali i okolina Beograda mogu dosta toga da ponude ako dolazite iz drugog kraja zemlje.
Pripremite se na vreme za boravak u prirodiObeležavanje Prvog maja obično podrazumeva boravak u prirodi, te posetu popularnih izletišta. Ukoliko ste produženi vikend rešili da provedete organizujući izlet, donosimo vam nekoliko smernica kako da njegovu pripremu učinite lakšom, te sa sobom ponesete sve potrebne stvari koje će vreme provedeno u prirodi učiniti komfornim i nezaboravnim.
Radno vreme pijaca za vaskršnje praznikeJavno komunalno preduzeće Beogradske pijace najavljuje da će sve pijace koje posluju u sastavu ovog preduzeća, u petak, subotu i ponedeljak 14, 15. i 17. aprila, raditi po uobičajenom radnom vremenu od 6 do 19 časova, navodi se na sajtu beograd.rs.
-
Komentari
Komentara: 0
Postavi komentar: