-
Poslednjih 5 pesama
- Magazin - Tri Sam Ti Zime saptala ime
- Trio rio - Dodji u 5 do 5
- Bijelo dugme - A i ti me iznevjeri
- Zana - Kum
- Nina Badrić - Dat ce nam bog
-
Propuštene emisijeOstale emisije
-
PreporučujemoRuska salata sa pršutom
Ruska salata tradicionalno se priprema za praznike, a nekada nije loše eksperimentisati sa ukusima i probati malo drugačije varijante jela koja su nam poznata. Ako volite eksperimente u kuhinji, slobodno dodajte pršutu u poznatu salatu.
-
ZdravljeAko brinete o zdravlju smanjite unos soli: Ova količina je dozvoljena na dnevnom nivou
Prema Svetskoj zdravstvenoj organizaciji, hipertenzija je vodeći faktor rizika za kardiovaskularne bolesti i smrtnost.
Ubrzajte metabolizam uz dva začina koja možete da dodate u kafuNajveći broj ljudi započinje dan uz ovaj popularan napitak. Uz dva začina ne samo što možete da obogatite ukus kafe, već možete i da ubrzate vaš metabolizam.
-
PutovanjaNeobičan hotel u Londonu: Ljudi plaćaju lošu uslugu, a osoblje ih vređa!
Noćenje u hotelu Karen košta 220 evra, ali ovde osoblje nije ljubazno. Upravo suprotno, jer koncept u kome se gost vređa i dobija minimalnu uslugu funkcioniše savršeno.
Sejšeli: Oaza prirodnih čuda u Indijskom okeanuMnogobrojni ljubitelji prirode, egzotike, predivnih plaža i tirkiznog mora sigurno su već posetili Sejšele. Oni koji još uvek nisu imali priliku da vide ovo čarobno mesto u ovom tekstu će samo pronaći dodatne razloge da ga posete.
-
PreporučujemoSačuvajte svežinu i hrskavost zelene salate
Da li se i vama desilo da vam zelena salata istruli posle samo dva dana? To će se verovatno desiti ako je ne skladištite pravilno. Uz trik koji vam predstavljamo, a za koji su vam potrebni samo papirni ubrusi salata može da ostane sveža i do pet dana.
Vratite nakitu sjaj: Srebro se najlakše čisti baš ovakoMnogi od nas nakit nose svakodnevno, a čini se da je zaista mali procenat onih koji nakit redovno čiste I održavaju.
-
Kursna lista
Kupovni Srednji Prodajni EUR 116.29 117.11 117.93 CHF 119.14 119.98 120.82 USD 108.60 109.37 110.13
-
Najkremastije i najukusnije šnenokle
Šnenokle su mnogima od nas omiljeni desert, a posebnu popularnost su stekle zahvaljujući seriji "Metla bez drške" i glumici Mileni Dravić.
09-02-2024 | 11:47 | Autor/Izvor: Naxi media
Foto: Bigstock, MadeleineW
Sastojci:
4 jajeta
2 litra mleka
1,5 kašike brašna
100 grama šećera
1 kašičica ekstrakta od vanile
2 kesice vanilin šećera
Priprema:Umutite belanca u čvrst sneg mikserom. Proverite konzistenciju: čvrsta masa koja ne klizi kada okrenete posudu ukazuje na dobro umućena belanca. U šerpi zagrejte mleko s ekstratom vanile dok ne provri. Smanjite temperaturu i kašikom spuštajte umućena belanca u vrelo mleko. Kuvajte šnenokle po 1,5 minut s obe strane, zatim ih izvadite i poređajte u posudi.
Za kremu, umutite žumanca sa šećerom. Ponovo proključalo mleko smanjite na nisku temperaturu. Postepeno dodajte smesu sa žumancima u vrelo mleko, neprestano mešajući. Kuvajte dok se smesa ne zgusne, zatim sklonite s vatre i ostavite da se ohladi. Kada se krem prohladi, prelijte ga preko šnenokli i poslužite.PRIJATNO!
-
Komentari
Komentara: 0
Postavi komentar: