-
Poslednjih 5 pesama
- Film - Ti zracis zrake kroz zrak
- Oktobar 1864 - Denis
- Idoli - Cokolada
- Riblja čorba - Ja je gledam kako spava
- Tony Cetinski - Krik
-
Propuštene emisijeOstale emisije
-
PreporučujemoRuska salata sa pršutom
Ruska salata tradicionalno se priprema za praznike, a nekada nije loše eksperimentisati sa ukusima i probati malo drugačije varijante jela koja su nam poznata. Ako volite eksperimente u kuhinji, slobodno dodajte pršutu u poznatu salatu.
-
ZdravljeNova studija otkriva da svakodnevna konzumacija jagoda može da ublaži depresiju
Istraživači sa Univerziteta u Sinsinatiju tvrde da bi svakodnevna konzumacija jagoda kod ljudi srednjih godina mogla da pomogne u smanjenju rizika od demencije, ali i da ublaži depresiju.
Patite od migrene? Izbegavajte ovu hranu i pićaU zavisnosti od vaših jedinstvenih pokretača, moguće je da vaša ishrana može da doprinese vašim glavoboljama. Različite vrste hrane su povezane sa tupim, oštrim bolom, mučninom i problemima sa vidom zbog migrene.
-
PutovanjaSejšeli: Oaza prirodnih čuda u Indijskom okeanu
Mnogobrojni ljubitelji prirode, egzotike, predivnih plaža i tirkiznog mora sigurno su već posetili Sejšele. Oni koji još uvek nisu imali priliku da vide ovo čarobno mesto u ovom tekstu će samo pronaći dodatne razloge da ga posete.
Izletnički vodič za Prvi Maj; Beograd i okolina BeogradaAko živite u Beogradu, a nemate nikakav plan za praznik koji se bliži, ovaj vodič sigurno može da vam pomogne pri izboru savršene lokacije. S druge strane Beograd, ali i okolina Beograda mogu dosta toga da ponude ako dolazite iz drugog kraja zemlje.
-
PreporučujemoSačuvajte svežinu i hrskavost zelene salate
Da li se i vama desilo da vam zelena salata istruli posle samo dva dana? To će se verovatno desiti ako je ne skladištite pravilno. Uz trik koji vam predstavljamo, a za koji su vam potrebni samo papirni ubrusi salata može da ostane sveža i do pet dana.
Vratite nakitu sjaj: Srebro se najlakše čisti baš ovakoMnogi od nas nakit nose svakodnevno, a čini se da je zaista mali procenat onih koji nakit redovno čiste I održavaju.
-
Kursna lista
Kupovni Srednji Prodajni EUR 116.29 117.11 117.93 CHF 119.14 119.98 120.82 USD 108.60 109.37 110.13
-
Moskva šnit
Kombinacija slatkog fila, ananasa i višnje dovoljna je da nam voda momentalno pođe na usta. Moskva šnit je verovatno najomiljenija i najčešće pripremana poslastica poslednjih godina, a mi vam predstavljamo sjajan i lagan recept za popularnu tortu.
26-12-2023 | 14:28 | Autor/Izvor: Naxi media
Foto: Bigstock, highviews
Sastojci:
Za 4 kore:
16 belanaca
16 kašika šećera
24 kašike mlevenih oraha
4 kašike mlevenih lešnika
4 kašike brašna
Za fil:16 žumanca
12 kašika šećera
1 puding od vanile
500 ml mleka
1 kašika gustina
250 gr maslaca
Dodatno:500 ml slatke pavlake
500 gr višanja
1 manja konzerva ananasa
150 gr pečenih, seckanih lešnikaPriprema:
Umutite 4 belanca, zatim postepenim dodavanjem 4 kašike šećera napravite gušći šam. Dodajte jednu kašiku brašna, 6 kašika mlevenih orahe i 1 kašiku mlevenih lešnika. Lagano promešajte varjačom. Nakon toga neophodno je sipati smesu za kore u pleh i peći 14 minuta na 200 °C. Ponovite postupak i za preostale tri kore.
Fil: Žumanca i šećer dobro umutite, pa dodajte gustin i puding koji su razmućeni sa 150 ml mleka i sve sjedinite. Ostatak mleka stavitte da prokuva, pa ubacite umućenu smesu. Na tihoj vatri kuvati uz neprestano mešanje varjačom. Fil ohladiti, a onda mu dodati umućeni maslac.
Pred filovanje torte umutite slatku pavlaku. Na tacnu staviti prvu koru, pa ređajte fil, višnje, seckane lešnike i umućenu slatku pavlaku. Zatim drugu koru, fil, ananas isečen na kockice, lešnik i slatku pavlaku. Treća kora, fil, višnje, ananas, lešnik i slatka pavlaka. Na kraju ide četvrta kora i ukrašavanje po želji.PRIJATNO!
-
Pročitajte i...Čoko moko torta sa kupovnim korama
Deci je ovo jedna od omiljenih poslastica, a sprema se izuzetno brzo i lako.
Zimska torta sa pomorandžamaDivna, kremasta torta, čiji ukus posebno dolazi do izražaja u hladnim, zimskim danima...
-
Komentari
Komentara: 0
Postavi komentar: