-
Poslednjih 5 pesama
- Ana Stanić - Sama
- Boris Rezak - Andjeo
- Severina - Dobrodosao u klub
- Toše Proeski - Pratim te
- Jelena Tomašević - Rano Moja Mila
-
Propuštene emisijeOstale emisije
-
PreporučujemoTart sa čokoladom i malinama
Sočan, mekan i osvežavajući tart sa malinama savršeno će se uklopiti uz popodnevnu limunadu i kafu. Imajte na umu da recept ne iziskuje da budete profesionalac, a neće vam ni oduzeti mnogo vremena.
Testenina sa tikvicama i slaninomAko nemate danas ideju za pripremu ručka, nemate previše vremena i sve vam je dosadilo, probajte ovaj jednostavni recept koji će vas oduševiti.
-
ZdravljeSve prednosti vitamina C
Većina nas već razume koliko je vitamin C važan za naš imuni sistem. Vašem telu je potrebno dovoljno vitamina C dnevno da podrži svoje delovanje kao moćnog antioksidansa, pojačivača enzima, pojačivača apsorpcije gvožđa i još mnogo toga.
Sok koji može da vam pomogne u snižavanju krvnog pritiskaVerovatno nikada ne biste pomislili da sok može da vam pomogne u snižavanju povišenog pritiska, ali sada možete da razmotrite ovu opciju.
-
PutovanjaProduženi vikend: Četiri mesta koja bi trebalo da posetite u Srbiji
U potrazi za avanturom često biramo destinacije van naše zemlje, dok mnoga mesta koja su nam blizu ostaju nedovoljno istražena... Savršen odmor moguće je organizovati samo ako se malo udaljite od grada ili posetite deo države u koji nikad niste kročili.
Pet najboljih evropskih nacionalnih parkova: Da li vam se dopada ovaj izbor?Travel novinarka britanskog medija The Guardian Rejčel Dikson izdvojila je pet najboljih evropskih nacionalnih parkova, a vi svakako proverite da li vam se njen izbor dopada.
-
PreporučujemoUklonite fleke sa kuhinjskih krpa uz pomoć ovog recepta
Kuhinjske krpe najčešće i nakon pranja u mašini za veš na najvišoj temperaturi ostaju sa flekama i zato vam je neophodan trik uz pomoć kojeg ćete uvek uspeti da se izborite sa dosadnim mrljama.
Napravite lopticu od folije i ubacite je u mašinu za pranje sudovaOtkrili smo genijalan trik koji se deli društvenim mrežama, a verovatno vam nikada ne bi pao na pamet.
-
Kursna lista
Kupovni Srednji Prodajni EUR 116.33 117.15 117.97 CHF 118.79 119.63 120.47 USD 108.49 109.25 110.02
-
Glazirane krofne
Krofnama sa glazurom niko neće moći da odoli.
21-05-2018 | 15:05 | Autor/Izvor: Naxi media
Foto: Bigstockphoto-jirkaejc
Sastojci:
- 2 šolje mleka ( 250 ml)
- 1 kk šećera
- kockica kvasca (50g)
- 4 šolje brašna (ja sam dodala još 1/2 šolje, zavisi od brašna)
- 1 šolja instant krompir pirea
- 1 kašičica soli
- 1/2 šolje šećera.
- 4 kašike uljaPriprema: Ugrejati mleko sa malo šećera. Rastopiti kvasac i ostaviti 5 min da nadođe. Pomešati brašno, instant krompir, so, šećer. Dodati mleko i 4 kašike ulja. Zamesiti testo. Pobrašniti površinu i razvući testo oklagijom na 1,5 cm debljine. Seći krofne uz pomoć šireg i užeg okruglog sekača.Prebaciti krofne na krpu posutu sa malo brašna. Ostaviti da se malo nadođu 10-15 min. Pržiti u zagrejanom ulju, dok lepo ne porumene. Izvaditi na kuhinjski ubrus da se ocede od suvišne masnoće. Toplu krofnu staviti u toplu glazuru i malo okrenuti. Ostaviti da se osuši.
Glazura: U većoj šolji zagrejati pola šolje mleka sa kašikom putera.
limun glazura: dobro izmešati 1 šolju prah šećera, 2 kašike ugrejanog mleka, 1/4 kašičice ekstrata vanile, 1/4 kašičice soka od limuna
čokolada: dobro izmešati 1 šolju prah šećera, 3 kašike ugrejanog mleka, 2 kašike čokolade u prahu -
Pročitajte i...Domaći sladoled od jagode i avokada
Uopšte nije teško napraviti domaći sladoled, a prednosti ovakvog deserta su višestruke. Dobićete savršen slatkiš za vašu porodicu, bez veštačkih aroma, prirodnog ukusa koji će vas kupiti za sva vremena...
Danas slavimo "Debeli četvrtak"Ako vam je potreban izgovor da maksimalno uživate u slatkim poslasticama i da uživanje u hrani podignete na viši nivo, danas možete da se radujete.
Starinske, posne krofneIstina je da nije toliko teško da napravite najukusnije posne krofne po receptu naših baka.
-
Komentari
Komentara: 0
Postavi komentar: