-
Poslednjih 5 pesama
- Minea - Rano
- Marija Serifovic I Matija Cvek - Pola Sunca
- Bebi Dol - Brazil
- Massimo i Neno - Zar vise nema nas
- Indexi - Sve ove godine
-
Propuštene emisijeOstale emisije
-
PreporučujemoRuska salata sa pršutom
Ruska salata tradicionalno se priprema za praznike, a nekada nije loše eksperimentisati sa ukusima i probati malo drugačije varijante jela koja su nam poznata. Ako volite eksperimente u kuhinji, slobodno dodajte pršutu u poznatu salatu.
-
ZdravljeAko brinete o zdravlju smanjite unos soli: Ova količina je dozvoljena na dnevnom nivou
Prema Svetskoj zdravstvenoj organizaciji, hipertenzija je vodeći faktor rizika za kardiovaskularne bolesti i smrtnost.
Ubrzajte metabolizam uz dva začina koja možete da dodate u kafuNajveći broj ljudi započinje dan uz ovaj popularan napitak. Uz dva začina ne samo što možete da obogatite ukus kafe, već možete i da ubrzate vaš metabolizam.
-
PutovanjaNeobičan hotel u Londonu: Ljudi plaćaju lošu uslugu, a osoblje ih vređa!
Noćenje u hotelu Karen košta 220 evra, ali ovde osoblje nije ljubazno. Upravo suprotno, jer koncept u kome se gost vređa i dobija minimalnu uslugu funkcioniše savršeno.
Sejšeli: Oaza prirodnih čuda u Indijskom okeanuMnogobrojni ljubitelji prirode, egzotike, predivnih plaža i tirkiznog mora sigurno su već posetili Sejšele. Oni koji još uvek nisu imali priliku da vide ovo čarobno mesto u ovom tekstu će samo pronaći dodatne razloge da ga posete.
-
PreporučujemoSačuvajte svežinu i hrskavost zelene salate
Da li se i vama desilo da vam zelena salata istruli posle samo dva dana? To će se verovatno desiti ako je ne skladištite pravilno. Uz trik koji vam predstavljamo, a za koji su vam potrebni samo papirni ubrusi salata može da ostane sveža i do pet dana.
Vratite nakitu sjaj: Srebro se najlakše čisti baš ovakoMnogi od nas nakit nose svakodnevno, a čini se da je zaista mali procenat onih koji nakit redovno čiste I održavaju.
-
Kursna lista
Kupovni Srednji Prodajni EUR 116.29 117.11 117.93 CHF 119.14 119.98 120.82 USD 108.60 109.37 110.13
-
Domaća pita od jabuka
Napravite domaću pitu od jabuka, po receptu naših baka.
15-08-2016 | 13:15 | Autor/Izvor: Naxi media
Foto: Bigstockphoto-margouillat photo
Sastojci:
- 300 grama brašna
- prašak za pecivo
- 180 grama putera ili margarina
- 150 grama smeđeg šećera
- paketić vanilin šećera (osam grama)
- prstohvat soli
Fil:
- 1 kilogram jabuka
- 100 grama suvog grožđa
- 40 grama šećera
- 3 kašičice cimeta
- 2,5 kašičica limunovog soka (može i više po želji)
- jaje
- 3 kašike grizaPriprema: Prosejte brašno, smeđi šećer, vanilin šećer i so u posudu za mešenje. Isecite margarin ili puter na kockice i dodajte mešavini. Umutite jaje i dodajte oko tri četvrtine u smesu, ostatak sačuvajte za premazivanje pite. Pažljivo umešajte sastojke, i počnite da mesite testo sve dok se ne formira kugla. Stavite testo u frižider na otprilike sat vremena, dok se pozabavite filom. Oljuštite jabuke i isecite ih na kockice. Ne morate previše da pazite na veličinu, pošto će kockice različite veličine doprineti da fil ima zanimljiviju strukturu. U velikoj činiji pomešajte jabuke, suvo grožđe, šećer, cimet, sok limuna i pola količine griza. Dobro pomešajte i ostavite da odstoji. Fil možete napraviti i dan ranije, tako će se ukusi još bolje pomešati. Ova količina predviđena je za neprijanjajući kalup za torte prečnika 22 centimetra. Podmažite kalup (sa dnom koje se odvaja) puterom, i odvojite četvrtinu ohlađenog testa. Preostalo testo razvucite po dnu i stranicama kalupa, i pospite dno preostalim grizom. Pokušajte da dobro ocedite fil, i sipajte ga u kalup. Na radnoj površini koju ste posuli brašnom, razvucite preostalu količinu testa na debljinu od pola centimetra. Isecite na trake, i složite ih preko fila tako da dobijete ukrštenu "šaru". Premažite testo preostalim jajetom. Pecite pitu u sredini rerne na 175 stepeni, oko sat i 15 minuta. Obavezno pustite da se ohladi pre nego što je izvadite iz kalupa.
-
Pročitajte i...Tart sa čokoladom i malinama
Sočan, mekan i osvežavajući tart sa malinama savršeno će se uklopiti uz popodnevnu limunadu i kafu. Imajte na umu da recept ne iziskuje da budete profesionalac, a neće vam ni oduzeti mnogo vremena.
Omiljeni kolač: TrilećeZa ljubitelje sočnih i starinskih kolača donosimo recept koji će vas oduševiti.
Recept za domaće proteinske čokoladiceProteinske čokoladice predstavljaju savršenu užinu, a posebno se savetuju osobama koje su fizičke aktivne. Nutritivno su bogate, lako će vas zasititi i dati vam energiju. Kako su kupovne čokoladice prilično skupe, možete ih napraviti u kućnoj varijanti. Evo jednog jednostavnog recepta...
Domaći sladoled od jagode i avokadaUopšte nije teško napraviti domaći sladoled, a prednosti ovakvog deserta su višestruke. Dobićete savršen slatkiš za vašu porodicu, bez veštačkih aroma, prirodnog ukusa koji će vas kupiti za sva vremena...
-
Komentari
Komentara: 0
Postavi komentar: