-
Poslednjih 5 pesama
- Valentino - Oka tvoja dva
- Tony Cetinski - Zar Malo To Je
- Eva Braun - Sasvim obican dan
- Generacija 5 - Ti samo budi dovoljno daleko
- Trio rio - Dodji u 5 do 5
-
Propuštene emisijeOstale emisije
-
PreporučujemoGvakamole sos
Ovaj sos se izuzetno lako pravi a savršeno ide uz pivo, čips, tortilje i gazirane sokove. Poslužite ga pre glavnog jela uz grickalice ili ga jednostavno pripremite kao posni doručak.
-
ZdravljeNova studija otkriva da svakodnevna konzumacija jagoda može da ublaži depresiju
Istraživači sa Univerziteta u Sinsinatiju tvrde da bi svakodnevna konzumacija jagoda kod ljudi srednjih godina mogla da pomogne u smanjenju rizika od demencije, ali i da ublaži depresiju.
Patite od migrene? Izbegavajte ovu hranu i pićaU zavisnosti od vaših jedinstvenih pokretača, moguće je da vaša ishrana može da doprinese vašim glavoboljama. Različite vrste hrane su povezane sa tupim, oštrim bolom, mučninom i problemima sa vidom zbog migrene.
-
PutovanjaSejšeli: Oaza prirodnih čuda u Indijskom okeanu
Mnogobrojni ljubitelji prirode, egzotike, predivnih plaža i tirkiznog mora sigurno su već posetili Sejšele. Oni koji još uvek nisu imali priliku da vide ovo čarobno mesto u ovom tekstu će samo pronaći dodatne razloge da ga posete.
Izletnički vodič za Prvi Maj; Beograd i okolina BeogradaAko živite u Beogradu, a nemate nikakav plan za praznik koji se bliži, ovaj vodič sigurno može da vam pomogne pri izboru savršene lokacije. S druge strane Beograd, ali i okolina Beograda mogu dosta toga da ponude ako dolazite iz drugog kraja zemlje.
-
PreporučujemoSačuvajte svežinu i hrskavost zelene salate
Da li se i vama desilo da vam zelena salata istruli posle samo dva dana? To će se verovatno desiti ako je ne skladištite pravilno. Uz trik koji vam predstavljamo, a za koji su vam potrebni samo papirni ubrusi salata može da ostane sveža i do pet dana.
Vratite nakitu sjaj: Srebro se najlakše čisti baš ovakoMnogi od nas nakit nose svakodnevno, a čini se da je zaista mali procenat onih koji nakit redovno čiste I održavaju.
-
Kursna lista
Kupovni Srednji Prodajni EUR 116.29 117.11 117.93 CHF 119.14 119.98 120.82 USD 108.60 109.37 110.13
-
Čokoladna torta sa narandžom
Spoj čokolade i narandže oduševiće vaša čula.
01-06-2016 | 14:10 | Autor/Izvor: Naxi media
Foto: Bigstockphoto-Alex_Ugalek
Sastojci:Biskvit:
- 4 kašike šećera
- 1 vanilin šećer
- 200 g margarina
- 1 narandža
- aroma naranče
- 100 g čokolade za kuvanje
- 1 prašak za pecivo
- 4 kašike brašna
- 5 kašika mlevenih oraha
- 4 jaja
Fil:
- 500 ml slatke pavlake
- 300 g čokolade za kuvanjePriprema: Penasto umutiti 4 belanca. Odvojeno umutiti žumanca, šećer i vanilin šećer. Mutiti dok se ne dobije čvrsta smesa, zatim u to dodati prethodno omekšali margarin i otopljenu čokoladu, narendanu koru narandže, sok ceđene narandže i orahe, pa na kraju dodatin brašno i prašak za pecivo. Aromu naranče nakapati po želji. Dodati penu od belanaca lagano mešajući. Peći u plehu (20x35cm) ili u kalupu za torte (20-26 cm) na 180°C oko 30 min. Fil: Pavlaku zagrejati na ringli, potom dodavati izlomljenu čokoladu i mešati dok ne proključa.
Skinuti s vatre i nastaviti sa mešanjem dok se smesa potpuno ne ujednači, odnosno čokolada ne otopi. Dodati aromu narandže po želji. Pustiti da se fil prohladi uz mešanje. Preliti preko još toplog biskvita. Totru je potrebno staviti u frižider kako bi se fil potpuno očvrsnuo. Možete i otopiti čokoladu i preliti površinu torte, ali i ukrasiti narandžom. -
Pročitajte i...Tart sa čokoladom i malinama
Sočan, mekan i osvežavajući tart sa malinama savršeno će se uklopiti uz popodnevnu limunadu i kafu. Imajte na umu da recept ne iziskuje da budete profesionalac, a neće vam ni oduzeti mnogo vremena.
Omiljeni kolač: TrilećeZa ljubitelje sočnih i starinskih kolača donosimo recept koji će vas oduševiti.
Recept za domaće proteinske čokoladiceProteinske čokoladice predstavljaju savršenu užinu, a posebno se savetuju osobama koje su fizičke aktivne. Nutritivno su bogate, lako će vas zasititi i dati vam energiju. Kako su kupovne čokoladice prilično skupe, možete ih napraviti u kućnoj varijanti. Evo jednog jednostavnog recepta...
-
Komentari
Komentara: 0
Postavi komentar: