-
Poslednjih 5 pesama
- Boris Rezak - Vjeruj Mi Na Rijec
- Ana Stanić - Sama
- Denis & Denis - Oaza snova
- Željko Joksimović - Crnokosa
- Riblja čorba - Pogledaj dom svoj andjele
-
Propuštene emisijeOstale emisije
-
PreporučujemoRuska salata sa pršutom
Ruska salata tradicionalno se priprema za praznike, a nekada nije loše eksperimentisati sa ukusima i probati malo drugačije varijante jela koja su nam poznata. Ako volite eksperimente u kuhinji, slobodno dodajte pršutu u poznatu salatu.
-
ZdravljeNova studija otkriva da svakodnevna konzumacija jagoda može da ublaži depresiju
Istraživači sa Univerziteta u Sinsinatiju tvrde da bi svakodnevna konzumacija jagoda kod ljudi srednjih godina mogla da pomogne u smanjenju rizika od demencije, ali i da ublaži depresiju.
Patite od migrene? Izbegavajte ovu hranu i pićaU zavisnosti od vaših jedinstvenih pokretača, moguće je da vaša ishrana može da doprinese vašim glavoboljama. Različite vrste hrane su povezane sa tupim, oštrim bolom, mučninom i problemima sa vidom zbog migrene.
-
PutovanjaSejšeli: Oaza prirodnih čuda u Indijskom okeanu
Mnogobrojni ljubitelji prirode, egzotike, predivnih plaža i tirkiznog mora sigurno su već posetili Sejšele. Oni koji još uvek nisu imali priliku da vide ovo čarobno mesto u ovom tekstu će samo pronaći dodatne razloge da ga posete.
Izletnički vodič za Prvi Maj; Beograd i okolina BeogradaAko živite u Beogradu, a nemate nikakav plan za praznik koji se bliži, ovaj vodič sigurno može da vam pomogne pri izboru savršene lokacije. S druge strane Beograd, ali i okolina Beograda mogu dosta toga da ponude ako dolazite iz drugog kraja zemlje.
-
PreporučujemoSačuvajte svežinu i hrskavost zelene salate
Da li se i vama desilo da vam zelena salata istruli posle samo dva dana? To će se verovatno desiti ako je ne skladištite pravilno. Uz trik koji vam predstavljamo, a za koji su vam potrebni samo papirni ubrusi salata može da ostane sveža i do pet dana.
Vratite nakitu sjaj: Srebro se najlakše čisti baš ovakoMnogi od nas nakit nose svakodnevno, a čini se da je zaista mali procenat onih koji nakit redovno čiste I održavaju.
-
Kursna lista
Kupovni Srednji Prodajni EUR 116.29 117.11 117.93 CHF 119.14 119.98 120.82 USD 108.60 109.37 110.13
-
Čokoladna torta sa jagodama
Neodoljiva na pogled i prvi zalogaj.
07-07-2016 | 14:17 | Autor/Izvor: Naxi media
Foto: Bigstockphoto-merc67
Biskvit:
- 6 jaja
- 6 kašika šećera
- 4 kašike brašna
- 2 kašike kakao
- 1 pecivo
- 100 g otopljene čokolade
- 3 kašike mleka
Fil:
- 1/2 litre mleka
- 5 kašika brašna
- 150 g šećera
- 2 vanil šećera
- 150 g putera
1/2 kg jagoda
Glazura:
- 4 dl slatke pavlake
- 200 g čokolade za kuvanjePriprema: Umuti penasto jaja sa šećerom pa dodati prosejani kakao, brašno, pecivo, čokoladu i mleko i sve lagano pomešati. Smesu izliti u okrugli kalup i peći na 175 stepeni oko 30 min. Pečeni biskvit izvaditi iz kalupa i kada se ohladi preseći na pola kako bi se napravile 2 kore. Za Fil: Brašno, vanilin šećer razmuti u malo mleka da nema grudvica, a ostatak mleka neka proključa sa šećerom. Dodati smesu od brašna i skuvati. Smesu pokriti tankom folijom i dobro ohladiti. Dobro ohlađen fil izmiksati sa puterom. Jagode očistiti i iseći na četvrtine. Tortu filovati tako što se stavi jedna kora, koja se premaže polovinom fila. Poređati gusto četvrtine jagoda, pa premazati ostatak fila. Pokriti drugom korom. Oko torte staviti oblik od kalupa da bi se mogla istresti glazura. Za glazuru ugrejati pavlaku i staviti čokoladu, isečenu na kockice, te je otopiti u pavlaci. Preliti tortu i ostaviti na hlađenje najmanje 24 sata.
-
Pročitajte i...Tart sa čokoladom i malinama
Sočan, mekan i osvežavajući tart sa malinama savršeno će se uklopiti uz popodnevnu limunadu i kafu. Imajte na umu da recept ne iziskuje da budete profesionalac, a neće vam ni oduzeti mnogo vremena.
Omiljeni kolač: TrilećeZa ljubitelje sočnih i starinskih kolača donosimo recept koji će vas oduševiti.
Recept za domaće proteinske čokoladiceProteinske čokoladice predstavljaju savršenu užinu, a posebno se savetuju osobama koje su fizičke aktivne. Nutritivno su bogate, lako će vas zasititi i dati vam energiju. Kako su kupovne čokoladice prilično skupe, možete ih napraviti u kućnoj varijanti. Evo jednog jednostavnog recepta...
Domaći sladoled od jagode i avokadaUopšte nije teško napraviti domaći sladoled, a prednosti ovakvog deserta su višestruke. Dobićete savršen slatkiš za vašu porodicu, bez veštačkih aroma, prirodnog ukusa koji će vas kupiti za sva vremena...
-
Komentari
Komentara: 0
Postavi komentar: