-
Poslednjih 5 pesama
- Sergej Ćetković - Necu da znam
- Film - Sjećam se prvog poljupca
- Zana - Kum
- Zdravko Čolić - Pamuk
- Valentino - Skloni se sa moga prozora
-
Propuštene emisijeOstale emisije
-
PreporučujemoRuska salata sa piletinom i kukuruzom
Isprobajte različite varijante ove fenomenalne salate, uključujući i ovu sa piletinom i kukuruzom, koja nas je sve oduševila.
Aromatični pire od celeraMožda pire od celera nije prva stvar koju ćete poželeti da pripremite kao dodatak uz vaše glavno jelo, a li ipak imajte dve stvari na umu pre nego što odustanete. Pire od celera se služi u mnogim poznatim i visoko rangiranim restoranima i savršeno se uklapa uz meso. Takođe pire od celera je definitivno zdravija verzija.
-
ZdravljeUbrzajte metabolizam uz dva začina koja možete da dodate u kafu
Uz dva začina ne samo da možete da obogatite ukus kafe, već možete i da ubrzate vaš metabolizam.
Naučnici otkrivaju: Posebna ishrana može da uspori starenje mozgaIako za sada ne postoji način da se proces starenja mozga zaustavi, moguće je usporiti njegov pad, a nova studija ukazuje na ključnu ulogu nivoa šećera u krvi u brzini starenja mozga.
-
PutovanjaNajbolje destinacije za putovanja u 2025. godini!
Dvadeset članova redakcije magazina Travel + Leisure odabralo je 50 najboljih destinacija za 2025. godinu, a mi smo sa liste izdvojili deset destinacija koje će vam sigurno biti interesantne i privlačne. I dok su neke prilično udaljene i potrebna vam je ozbiljna organizacija da ih dobro upoznate, još uvek su na listi i one koje se nalaze u Evropi i koje su idealne za produženi vikend.
Najbolje zimske destinacije u Evropi ove sezone!Magazin TimeOut kreirao je listu najboljih destinacija za zimski period. Navodi se da moežete da birate mesta od severa Finske do fantastičnih ulica Španije, pa evo gde biste sve mogli da otputujete ove zime!
-
PreporučujemoPet prirodnih načina da održite svež miris u vašem domu
Ako želite da vaš dom uvek miriše sveže i prijatno, ali želite da izbegnete sintetičke osveživače vazduha, mnogobrojna su rešenja koja možete da isprobate. Evo pet efikasnih metoda za postizanje svežeg mirisa u vašem domu...
Cimet nije samo ukusan začin – isprobajte ga i kao sredstvo za čišćenjeCimet je verovatno jedan od najpopularnijih začina na svetu, cenjen zbog svog bogatog ukusa i mirisa. Dodajemo ga raznim jelima, od slanih do slatkih, ali mnogi ne znaju da ovaj začin ima i primenu u domaćinstvu – može biti vrlo koristan za čišćenje i osvežavanje prostora.
-
Kursna lista
Kupovni Srednji Prodajni EUR 116.18 117.00 117.81 CHF 124.68 125.56 126.44 USD 110.15 110.93 111.70
-
Zapečena testenina sa sirom i povrćem
Ljubitelji testenine uživaće u ovom jelu.
10-08-2016 | 13:15 | Autor/Izvor: Naxi media
Foto: Bigstockphoto-dolphy
Sastojci:
- 450 g testenine
- 1 glavica karfiola
- nekoliko kašika maslinovog ulja
- 1 veliki paradajz, isečen na kockice
- 3 kašike putera
- po ukusu biber, vegeta, so
- 2 kašike brašna
- 250 ml neutralne pavlake
- 250 ml kisele pavlake
- 150 g krupnije rendanog sira
- 75 g sitnije rendanog parmezan sira
- 1 kašika senfa
- 1 kašičica mlevene ljute paprike
- 2-3 kašike prepečene prezle
- 4-5 čena belog luka
- 1 kašika sitno seckanog peršuna
Priprema: Karfiol očistiti, oprati i iskidati ga na cvetiće. Beli luk očistiti i preseći na pola. U jednu veću zdelu staviti cvetiće karfiola i beli luk, preliti maslinovim uljem, povegetiti i pobiberiti i sve dobro promešati. Peći u rerni i kada malo porumeni, promešati i ostaviti da ponovo porumeni. Pečeni karfiol izvaditi i ostaviti na stranu. U veću šerpu sipati vodu i kašičicu soli, pustiti da provri, sipati makarone, skuvati ih i ocediti. U veći tiganj staviti tri kašike putera, zagrejati, dodati 2 kašike brašna i pržiti na srednjoj temperaturi mešajući da dobijete svetlo uprženu smesu, polako dodajući neutralnu pavlaku, mešajući žicom za mućenje i kuvati oko 4 min, dok vam se bešamel ne zgusne. U zgusnuti bešamel dodati 2/3 sira, dobro sjediniti dok se sir ne otopi, dodati krem ili kiselu pavlaku, pola od narendanog parmezan sira i senf, mlevenu papriku, po ukusu vegetu i biber, sve dobro sjediniti. U posebnoj činiji, izmešati makarone, bešamel i paradajz, isečen na kockice.
U kalup, veličine 33 cm X 22 cm i dubine oko 5 cm, koji ste prethodno malo podmazali uljem ili puterom, sipati pola smese od makarona, preko posuti sav karfiol sa belim lukom, posuti ostatkom sira i pola količine peršuna, sipati ostatak makarona preko karfiola, posuti ostatkom parmezana, malo proprženim hlebnim mrvicama i na kraju posuti ostatkom peršuna. Peći u prethodno zagrejanoj rerni na 175°C oko 30min. Ostaviti da se malo prohladi i poslužiti. -
Pročitajte i...Cepkano svinjsko meso!
Ako imate najavljene goste i nemate ideju šta biste pripremili za ručak ili večeru cepkano meso je uvek dobra ideja. Istina je da se sprema prilično dugo, ali ovaj trud se na kraju zaista i isplati.
Fenomenalan potaž od celera!Sprema se brzo i jednostavno, a gotovo da ne postoji ništa što tako brzo može da vam povrati snagu i okrepi vas bolje od ukusnog potaža ili čorbe. Uzimajući u obzir da je celer izuzetno zdrav, a i da nam uskoro stiže sezona prehlada ovo je recept koji definitivno vredi da se zapiše ili zapamti.
Salata sa tunjevinom i krompiromDivna salata koju možete da poslužite uz tost kao predjelo, a može da posluži i kao kompletan obrok jer je veoma hranljiva.
-
Komentari
Komentara: 0
Postavi komentar: