-
Poslednjih 5 pesama
- Denis & Denis - U ritmu me okreni
- Massimo - Mali Krug
- Poslednja igra leptira - Nataša
- Goran Karan - Kazna mi je sto te ljubim
- Djordje Balašević - Neki novi klinci
-
Propuštene emisijeOstale emisije
-
PreporučujemoRuska salata sa piletinom i kukuruzom
Isprobajte različite varijante ove fenomenalne salate, uključujući i ovu sa piletinom i kukuruzom, koja nas je sve oduševila.
Aromatični pire od celeraMožda pire od celera nije prva stvar koju ćete poželeti da pripremite kao dodatak uz vaše glavno jelo, a li ipak imajte dve stvari na umu pre nego što odustanete. Pire od celera se služi u mnogim poznatim i visoko rangiranim restoranima i savršeno se uklapa uz meso. Takođe pire od celera je definitivno zdravija verzija.
-
ZdravljeUbrzajte metabolizam uz dva začina koja možete da dodate u kafu
Uz dva začina ne samo da možete da obogatite ukus kafe, već možete i da ubrzate vaš metabolizam.
Naučnici otkrivaju: Posebna ishrana može da uspori starenje mozgaIako za sada ne postoji način da se proces starenja mozga zaustavi, moguće je usporiti njegov pad, a nova studija ukazuje na ključnu ulogu nivoa šećera u krvi u brzini starenja mozga.
-
PutovanjaNajbolje destinacije za putovanja u 2025. godini!
Dvadeset članova redakcije magazina Travel + Leisure odabralo je 50 najboljih destinacija za 2025. godinu, a mi smo sa liste izdvojili deset destinacija koje će vam sigurno biti interesantne i privlačne. I dok su neke prilično udaljene i potrebna vam je ozbiljna organizacija da ih dobro upoznate, još uvek su na listi i one koje se nalaze u Evropi i koje su idealne za produženi vikend.
Najbolje zimske destinacije u Evropi ove sezone!Magazin TimeOut kreirao je listu najboljih destinacija za zimski period. Navodi se da moežete da birate mesta od severa Finske do fantastičnih ulica Španije, pa evo gde biste sve mogli da otputujete ove zime!
-
PreporučujemoPet prirodnih načina da održite svež miris u vašem domu
Ako želite da vaš dom uvek miriše sveže i prijatno, ali želite da izbegnete sintetičke osveživače vazduha, mnogobrojna su rešenja koja možete da isprobate. Evo pet efikasnih metoda za postizanje svežeg mirisa u vašem domu...
Cimet nije samo ukusan začin – isprobajte ga i kao sredstvo za čišćenjeCimet je verovatno jedan od najpopularnijih začina na svetu, cenjen zbog svog bogatog ukusa i mirisa. Dodajemo ga raznim jelima, od slanih do slatkih, ali mnogi ne znaju da ovaj začin ima i primenu u domaćinstvu – može biti vrlo koristan za čišćenje i osvežavanje prostora.
-
Kursna lista
Kupovni Srednji Prodajni EUR 116.18 117.00 117.81 CHF 124.68 125.56 126.44 USD 110.15 110.93 111.70
-
Voštane krpice umesto folije
Primena voštanih krpica u čuvanju hrane sve više je zastupljena u svetu, a ono što je najveća prednost ovakvog pomoćnog materijala u kuhinji jeste to da je reč o ekološkoj zameni svih vrsti jenokratnih folija koje inače koristimo u domaćinstvu.
26-10-2021 | 14:54 | Autor/Izvor: Naxi media- Material Girl Quilts YouTube- Simply Klaire YouTube
Foto: Bigstock-oksix
Dakle, reč je o krpicama koje se mogu korisiti za čuvanje različitih namirnica, a čija je upotreba višekratna. Tkanine su od pamuka i premazane pčelinjim voskom, a kada uzmotate hranu u njih, ona će zadržati svežinu i biti sačuvane od bakterija. Zbog voska koji je na njih nanet, odlaganje se odnosi na hranu i namirnice koje nisu tople.
Ovakve krpice su pomak u ekološkom smislu kada je reč o odlaganju hrane, jer smanjuju upotrebu plastike, a održavanje je krajnje jednostavno. Nakon upotrebe mogu se oprati u mlakoj ili hladnoj vodi uz blagu tečnost za pranje ili sapun. Velika prednost je što su lako prijemčive, pa odgovaraju bilo kojem obliku hrane.
Voštane krpice za odlaganje hrane je moguće kupiti, a ukoliko želite, možete ih napraviti i u domaćoj radinosti, na načine koji su demonstrirani u videima ispod.
Ukoliko se odlučite da sami napravite ove krpice, znajte da je rok upotrebe u proseku nekih 3-6 meseci, dok se vosak ne istroši, pa krpica izgubi na lepljivosti.
Za pripremu ovih krpica biće vam potrebne pamučne tkanice koje ste prethodno oprali i isekli u željenim dimenzijama i pčelinji vosak.
Postoje dve varijante pravljenja u zavisnosti od načina na koji se topi vosak, peglom ili u rerni. Ukoliko se odlučite za rernu, tkanine poređajte u pleh, svaki deo pospite pčelinjim voskom i stavite u rernu da se vosak otopi. Kada se vosak kroz otopi, pažljivo izvadite tkaninu i ostavite da se prohladi.
Ukoliko se odlučite za peglu, onda na tkaninu pospite vosak, stavite zaštitni nepromočiv sloj i preko njega vosak topite prelaskom vruće pegle preko njega. -
Pročitajte i...Na koliko stepeni bi trebalo da peremo veš kako bismo se rešili bakterija?
Ovo je pitanje koje nas muči i često smo razapeti između želje da ne oštetimo veš na visokim temperaturama i želje da se u potpunosti otarasimo bakterija. Posebnu pažnju obratite na pranje donjeg veša, ali i majica ukoliko želite da budete sigurni da je sve čisto.
Fenomenalni trikovi za PRVOMAJSKI roštiljDanas će najveći broj nas pripremati roštilj u prirodi, pa nije na odmet da podelimo trikove koji će vam pomoći da klasičan roštilj pretvorite u pravu gozbu.
Iskoristite stari bicikl za dekoraciju u baštiUkoliko imate bicikl koji više nije u upotrebi, možete ga reciklirati i pretvoriti u neodoljiv detalj u vašoj bašti.
Opuštajuća aroma vanile u domuLjubitelji arome vanile često enterijer osvežavaju aromatičnim svećama, no ovaj efekat se može postići i pomoću osveživača koji se može napraviti u domaćoj radinosti.
-
Komentari
Komentara: 0
Postavi komentar: