-
Poslednjih 5 pesama
- Crvena jabuka - Ima nešto od srca do srca
- Bebi Dol - Hajde da
- Bijelo dugme - Šta ima novo
- Željko Joksimović - Ljubavi
- Neverne Bebe - Veliki je Bog
-
Propuštene emisijeOstale emisije
-
PreporučujemoRuska salata sa piletinom i kukuruzom
Isprobajte različite varijante ove fenomenalne salate, uključujući i ovu sa piletinom i kukuruzom, koja nas je sve oduševila.
Aromatični pire od celeraMožda pire od celera nije prva stvar koju ćete poželeti da pripremite kao dodatak uz vaše glavno jelo, a li ipak imajte dve stvari na umu pre nego što odustanete. Pire od celera se služi u mnogim poznatim i visoko rangiranim restoranima i savršeno se uklapa uz meso. Takođe pire od celera je definitivno zdravija verzija.
-
ZdravljeUbrzajte metabolizam uz dva začina koja možete da dodate u kafu
Uz dva začina ne samo da možete da obogatite ukus kafe, već možete i da ubrzate vaš metabolizam.
Naučnici otkrivaju: Posebna ishrana može da uspori starenje mozgaIako za sada ne postoji način da se proces starenja mozga zaustavi, moguće je usporiti njegov pad, a nova studija ukazuje na ključnu ulogu nivoa šećera u krvi u brzini starenja mozga.
-
PutovanjaNajbolje destinacije za putovanja u 2025. godini!
Dvadeset članova redakcije magazina Travel + Leisure odabralo je 50 najboljih destinacija za 2025. godinu, a mi smo sa liste izdvojili deset destinacija koje će vam sigurno biti interesantne i privlačne. I dok su neke prilično udaljene i potrebna vam je ozbiljna organizacija da ih dobro upoznate, još uvek su na listi i one koje se nalaze u Evropi i koje su idealne za produženi vikend.
Najbolje zimske destinacije u Evropi ove sezone!Magazin TimeOut kreirao je listu najboljih destinacija za zimski period. Navodi se da moežete da birate mesta od severa Finske do fantastičnih ulica Španije, pa evo gde biste sve mogli da otputujete ove zime!
-
PreporučujemoPet prirodnih načina da održite svež miris u vašem domu
Ako želite da vaš dom uvek miriše sveže i prijatno, ali želite da izbegnete sintetičke osveživače vazduha, mnogobrojna su rešenja koja možete da isprobate. Evo pet efikasnih metoda za postizanje svežeg mirisa u vašem domu...
Cimet nije samo ukusan začin – isprobajte ga i kao sredstvo za čišćenjeCimet je verovatno jedan od najpopularnijih začina na svetu, cenjen zbog svog bogatog ukusa i mirisa. Dodajemo ga raznim jelima, od slanih do slatkih, ali mnogi ne znaju da ovaj začin ima i primenu u domaćinstvu – može biti vrlo koristan za čišćenje i osvežavanje prostora.
-
Kursna lista
Kupovni Srednji Prodajni EUR 116.18 117.00 117.81 CHF 124.68 125.56 126.44 USD 110.15 110.93 111.70
-
Na koliko stepeni bi trebalo da peremo veš kako bismo se rešili bakterija?
Ovo je pitanje koje nas muči i često smo razapeti između želje da ne oštetimo veš na visokim temperaturama i želje da se u potpunosti otarasimo bakterija. Posebnu pažnju obratite na pranje donjeg veša, ali i majica ukoliko želite da budete sigurni da je sve čisto.
22-05-2024 | 10:33 | Autor/Izvor: Naxi media
Foto: Bigstock, diego cervo
Kako navode iz Nacionalne zdravstvene službe Velike Britanije (NHS), pamučni donji veš bi trebalo da peremo na 60 ili 90 stepeni Celzijusa kako bismo bili sigurni da nismo izloženi riziku od infekcija i sličnih problema.
Philip Tierno, profesor mikrobiologije na Univerzitetu u New Yorku, savetuje da pamučnom vešu dodate i malo izbeljivača.
Takođe je napomenuo da bakterija ešerihija koli može ostati na pamučnom vešu ako ga perete na nižim temperaturama. Naravno, nikada ne bi trebalo da veš peremo sa kuhinjskim krpama i sličnim stvarima.
Ukoliko je donji veš napravljen od viskoze ili čipke, odaberite ciklus pranja za osetljiv veš i perite ga na 40 stepeni. Takođe bi trebalo dodati blagi deterdžent. Nakon pranja ga nemojte stavljati u mašinu za sušenje da ga ne oštetite.
Ako ste nosili donji veš od svile, nikako ga ne perite u mašini. Potopite ga u mlaku vodu i naspite malo antibakterijskog deterdženta. Zatim ga isperite hladnom vodom i stavite da se suši. -
Pročitajte i...Fenomenalni trikovi za PRVOMAJSKI roštilj
Danas će najveći broj nas pripremati roštilj u prirodi, pa nije na odmet da podelimo trikove koji će vam pomoći da klasičan roštilj pretvorite u pravu gozbu.
Uklonite fleke od dezodoransa pomoću sirćetaUpotrebom dezodoransa mogu nastati vidljive fleke na odeći u pazdušnoj regiji. Kako biste uklonili ovakvu vrstu mrlja, možete upotrebiti belo sirće.
Kako da sprečite nestanak čarapa?Pravilo "nestajanja" čarapa nakon pranja poznato je gotovo svakom domaćinstvu. Kako biste izbegli ovaj problem upotrebite jednostavnu tehniku.
Voštane krpice umesto folijePrimena voštanih krpica u čuvanju hrane sve više je zastupljena u svetu, a ono što je najveća prednost ovakvog pomoćnog materijala u kuhinji jeste to da je reč o ekološkoj zameni svih vrsti jenokratnih folija koje inače koristimo u domaćinstvu.
-
Komentari
Komentara: 0
Postavi komentar: