-
Poslednjih 5 pesama
- Massimo i Nina - Stranac u noci
- Film - Ljubav je zakon
- Djordje Balašević - Jaroslava (Princezo javi se)
- Kemal Monteno - Napiši jednu ljubavnu
- Neverne Bebe - Uzmi boje
-
Propuštene emisijeOstale emisije
-
PreporučujemoRuska salata sa piletinom i kukuruzom
Isprobajte različite varijante ove fenomenalne salate, uključujući i ovu sa piletinom i kukuruzom, koja nas je sve oduševila.
Aromatični pire od celeraMožda pire od celera nije prva stvar koju ćete poželeti da pripremite kao dodatak uz vaše glavno jelo, a li ipak imajte dve stvari na umu pre nego što odustanete. Pire od celera se služi u mnogim poznatim i visoko rangiranim restoranima i savršeno se uklapa uz meso. Takođe pire od celera je definitivno zdravija verzija.
-
ZdravljeUbrzajte metabolizam uz dva začina koja možete da dodate u kafu
Uz dva začina ne samo da možete da obogatite ukus kafe, već možete i da ubrzate vaš metabolizam.
Naučnici otkrivaju: Posebna ishrana može da uspori starenje mozgaIako za sada ne postoji način da se proces starenja mozga zaustavi, moguće je usporiti njegov pad, a nova studija ukazuje na ključnu ulogu nivoa šećera u krvi u brzini starenja mozga.
-
PutovanjaNajbolje destinacije za putovanja u 2025. godini!
Dvadeset članova redakcije magazina Travel + Leisure odabralo je 50 najboljih destinacija za 2025. godinu, a mi smo sa liste izdvojili deset destinacija koje će vam sigurno biti interesantne i privlačne. I dok su neke prilično udaljene i potrebna vam je ozbiljna organizacija da ih dobro upoznate, još uvek su na listi i one koje se nalaze u Evropi i koje su idealne za produženi vikend.
Najbolje zimske destinacije u Evropi ove sezone!Magazin TimeOut kreirao je listu najboljih destinacija za zimski period. Navodi se da moežete da birate mesta od severa Finske do fantastičnih ulica Španije, pa evo gde biste sve mogli da otputujete ove zime!
-
PreporučujemoPet prirodnih načina da održite svež miris u vašem domu
Ako želite da vaš dom uvek miriše sveže i prijatno, ali želite da izbegnete sintetičke osveživače vazduha, mnogobrojna su rešenja koja možete da isprobate. Evo pet efikasnih metoda za postizanje svežeg mirisa u vašem domu...
Cimet nije samo ukusan začin – isprobajte ga i kao sredstvo za čišćenjeCimet je verovatno jedan od najpopularnijih začina na svetu, cenjen zbog svog bogatog ukusa i mirisa. Dodajemo ga raznim jelima, od slanih do slatkih, ali mnogi ne znaju da ovaj začin ima i primenu u domaćinstvu – može biti vrlo koristan za čišćenje i osvežavanje prostora.
-
Kursna lista
Kupovni Srednji Prodajni EUR 116.18 117.00 117.81 CHF 124.68 125.56 126.44 USD 110.15 110.93 111.70
-
Torta od pomorandže
Isprobajte egzotičnu varijantu čiz kejka.
03-09-2015 | 10:10 | Autor/Izvor: Naxi media-stvarukusa
Foto: Bigstockphoto - davinci
Sastojci:
Za podlogu:
- 20 kekseva
- kašika hladno ceđenog ulja od suncokreta
Za fil:
- 400 g mladog sira
- 400 g krem-sira
- 80 g šećera
- 4 kašike gustina
- jaje
- 2 belanceta
- čašica punomasnog jogurta ili pavlake
- rendana kora pomorandže
- 2 kašike soka od pomorandže
Za ukrašavanje:
- 2 kašike marmelade od pomorandže
Priprema: Rernu zagrejte na 160 stepeni. Dno kalupa za tortu (precnika 24 cm) obložite papirom za pečenje, a kalup spolja čvrsto obložite alufolijom. Keks izmrvite, dobro promešajte sa uljem i čvrsto utisnite na dno kalupa. Mladi sir umutite da postane kremast, pa dodajte krem-sir, šećer i gustin. Kratko promešajte i dodajte jaje, belanca, jogurt, sok i koru pomorandže. Promešajte da se svi sastojci dobro povežu, ali ne predugo. Smesu sipajte na podlogu od keksa, pa kalup stavite na okrugli pleh i nalijte toliko vrele vode da bude u nivou smese. Stavite u rernu i pecite 50-60 minuta: torta treba da bude pečena uz ivicu, a u sredini da ostane poput pihtija. Isključite rernu. Uz ivicu kalupa prođite tankim nožem da torta ne bi prianjala i popucala u sredini prilikom hlađenja. Ostavite je jedan sat u rerni sa odškrinutim vratima. Zatim je izvadite i stavite u frižider na 2 sata. Neposredno pre posluživanja na tihoj vatri zagrejte marmeladu i sok od pomorandže da se marmelada istopi. Premažite tortu i ukrasite po želji. (Izvor: stvarukusa) -
Pročitajte i...Kolač sa kokosom i čokoladom!
Ljubitelji kokosa će obožavati ovaj kolač, a oni koji to nisu mogu da naprave izuzetak i ipak isprobaju ovaj desert.
Najsočnija lenja pita!Pripremite čuvenu lenju pitu i uživajte u sjajnom jesenjem desertu koji se savršeno uklapa uz šolju toplog čaja.
Bajadera sa malinama i kokosomRecept kombinuje bogat ukus čokolade i kokosa sa osvežavajućim malinama, što je savršen spoj za ljubitelje slatkiša... Ako volite da eksperimentišete i isprobate nove ukuse obavezno pripremite ovaj savršen desert.
-
Komentari
Komentara: 0
Postavi komentar: