-
Poslednjih 5 pesama
- Srdjan Jul - Koketa
- Prljavo Kazalište - Ako tražiš nekoga
- Dino Dvornik - Ljubav se zove imenom tvojim
- Marija - Pozuri, Pozuri
- Hari Mata Hari - Ne zaboravi
-
Propuštene emisijeOstale emisije
-
PreporučujemoRuska salata sa piletinom i kukuruzom
Isprobajte različite varijante ove fenomenalne salate, uključujući i ovu sa piletinom i kukuruzom, koja nas je sve oduševila.
Aromatični pire od celeraMožda pire od celera nije prva stvar koju ćete poželeti da pripremite kao dodatak uz vaše glavno jelo, a li ipak imajte dve stvari na umu pre nego što odustanete. Pire od celera se služi u mnogim poznatim i visoko rangiranim restoranima i savršeno se uklapa uz meso. Takođe pire od celera je definitivno zdravija verzija.
-
ZdravljeUbrzajte metabolizam uz dva začina koja možete da dodate u kafu
Uz dva začina ne samo da možete da obogatite ukus kafe, već možete i da ubrzate vaš metabolizam.
Naučnici otkrivaju: Posebna ishrana može da uspori starenje mozgaIako za sada ne postoji način da se proces starenja mozga zaustavi, moguće je usporiti njegov pad, a nova studija ukazuje na ključnu ulogu nivoa šećera u krvi u brzini starenja mozga.
-
PutovanjaNajbolje destinacije za putovanja u 2025. godini!
Dvadeset članova redakcije magazina Travel + Leisure odabralo je 50 najboljih destinacija za 2025. godinu, a mi smo sa liste izdvojili deset destinacija koje će vam sigurno biti interesantne i privlačne. I dok su neke prilično udaljene i potrebna vam je ozbiljna organizacija da ih dobro upoznate, još uvek su na listi i one koje se nalaze u Evropi i koje su idealne za produženi vikend.
Najbolje zimske destinacije u Evropi ove sezone!Magazin TimeOut kreirao je listu najboljih destinacija za zimski period. Navodi se da moežete da birate mesta od severa Finske do fantastičnih ulica Španije, pa evo gde biste sve mogli da otputujete ove zime!
-
PreporučujemoPet prirodnih načina da održite svež miris u vašem domu
Ako želite da vaš dom uvek miriše sveže i prijatno, ali želite da izbegnete sintetičke osveživače vazduha, mnogobrojna su rešenja koja možete da isprobate. Evo pet efikasnih metoda za postizanje svežeg mirisa u vašem domu...
Cimet nije samo ukusan začin – isprobajte ga i kao sredstvo za čišćenjeCimet je verovatno jedan od najpopularnijih začina na svetu, cenjen zbog svog bogatog ukusa i mirisa. Dodajemo ga raznim jelima, od slanih do slatkih, ali mnogi ne znaju da ovaj začin ima i primenu u domaćinstvu – može biti vrlo koristan za čišćenje i osvežavanje prostora.
-
Kursna lista
Kupovni Srednji Prodajni EUR 116.18 117.00 117.81 CHF 124.68 125.56 126.44 USD 110.15 110.93 111.70
-
Švarcvald sladoled torta
Napravite letnju varijantu omiljene torte mnogih.
13-06-2017 | 14:32 | Autor/Izvor: Naxi media-gurmanija
Foto: Bigstockphoto-Piyaphat
Sastojci:
Za koru:
150 g gorke čokolade
70 g kornfleksa
Za fil i ukrašavanje:
200 g trešanja
po kesica gotovog krema od vanile i čokolade
200 ml pavlake
30 g prah šećeraPriprema: Čokoladu rastopiti na pari. Pomešati je sa kornfleksom. Pleh (18cm) obložiti hladnom folijom, a krajeve presaviti preko ivica pleha. Masu od čokolade i kornfleksa sipati na dno pleha, malo pritisnuti i poravnati. Staviti u frižider na duže vreme. Trešnje očistiti od peteljki, oprati, pa izvaditi koštice. Oba krema pripremiti prema uputstvu na kesici, te njimanapuniti špric za torte. Oko ivica pleha na kori našpricati prvo venac od vanila krema, na to poređati venac trešanja, zatim venac čokoladnog krema, na to poređati venac trešanja, zatim venac čokoladnog krema, ponoviti. Drugi sloj početi čokoladnim kremom, a završiti trećim slojem, tako da se dobije šah mustra. Gornji deo torte bogato premazati preostalim čokoladnim kremom. Ovu sladoled tortu staviti u zamrzivač i držati je oko 5 sati. Zatim je izvaditi iz pleha, skinuti foliju, pa tortu prebaciti na odgovarajući tanjir. Slatku pavlaku čvrsto umutiti sa šećerom u prahu i time u tanjem sloju premazati celu tortu. Po želji je ukrasiti i čokoladnim ljuspicama, kupicama šlaga, kao i trešnjama.
-
Pročitajte i...Savršena čokoladna torta
Gotovo da ne postoji osoba koja ne voli savršeno kremastu, čokoladnu tortu koja se jednostavno topi u ustima. Ovakvoj jednoj poslastici nije neophodan poseban opis, dovoljno je samo da se uputite u kuhinju, pratite recept i konačno uživate u ovoj čokoladnoj rapsodiji...
Profiterole: Omiljena poslastica!Ovi kolačići jednostavno osvajaju – probajte ih i otkrijte njihov savršeni spoj ukusa, kreme i sočnosti...
Mekane kiflice sa kremomDa li postoji neko ko ne voli kiflice sa kremom? Ako ih ranije niste pripremali, imajte na umu da je ovaj recept veoma jednostavan i da je teško da pogrešite sa njim.
-
Komentari
Komentara: 0
Postavi komentar: