-
Poslednjih 5 pesama
- Moby Dick - Na rubu moje usne
- Van Gogh - Za Godine Tvoje
- Prljavo Kazalište - Široke ulice
- Bojan Marović - Sve Bih Dao
- Magazin - Ginem
-
-
Propuštene emisijeOstale emisije
-
Preporučujemo
Fenomenalna baklava sa orasima
Neodoljiva poslastica bogatog ukusa i raskošne arome, koja vraća uspomene na detinjstvo
Domaća pita sa višnjama
Kišni dani nas prosto mame da popodne provedemo uz knjigu, čaj i naravno uz neki poseban desert, a trenutno ništa lepše ne možemo da zamislimo od domaće pite sa višnjama.
-
Zdravlje
Sezona tikvica: Razlozi zbog kojih bi trebalo češće ih jedemo
Tikvice pružaju mnoge zdravstvene prednosti. Bogate su antioksidansima, promovišu zdravlje probave i očiju.
Tri naučno-podržane dijete koje će vam zaista pomoći da smršate
Popularne dijete, koje se nazivaju i brze dijete, koje slavne ličnosti i uticajni ljudi promovišu, postoje već godinama. Studije ipak sugerišu da oko 80 odsto svih dijeta ne uspe – pri čemu osoba na kraju vrati svu težinu koju je izgubila ili čak dobije više nego što je izgubila.
-
Putovanja
Najbolje destinacije za 2025: Priroda, istorija i potpuni odmor
Booking je kroz 13. izdanje nagrade Traveller Review Awards izdvojio najbolje destinacije za 2025. godinu, zasnovane na više od 360 miliona recenzija korisnika. Ove lokacije oduševljavaju prirodnim lepotama, istorijskim znamenitostima i gostoljubivošću.
Najjeftiniji i najskuplji gradovi u Evropi za hranu i piće
Troškovi prevoza i smeštaja nisu jedini izdaci na putovanju – evo gde možete jesti i piti po povoljnim cenama.
-
Preporučujemo
Kako da pripremite savršen pirinač koji se ne lepi za šerpu?
Pirinač je jedna od najpopularnijih namirnica na svetu. Svoju popularnost duguje činjenici da je odličan dodatak jelima, a ujedno i sastavni deo mnogih neobičnih jela. Međutim, neki izbegavaju da ga prave jer se često lepi za tiganj, dok drugi imaju problem jer ostane raskuvan i loše strukture.
Stručnjaci otkrivaju šta sve možemo da očistimo uz pomoć jedne tablete za za pranje sudova
Kada dođe red na detaljno čišćenje kupatila, počnite tako što ćete ubaciti tabletu za mašinu za sudove u WC šolju. Tablete za mašinu za sudove napravljene su da se izbore sa tvrdokornim mrljama, ostacima hrane i masnoćom, čak i u uslovima tvrde vode. Zato ne čudi što ih sve više ljudi koristi i van kuhinje. A znate li šta sve možete očistiti samo jednom tabletom?
-
Kursna lista
Kupovni Srednji Prodajni EUR 116.34 117.16 117.98 CHF 122.89 123.75 124.62 USD 104.91 105.65 106.39
-
Slani mafini: Odličan deo predjela
Ukoliko ste planirali da ukućane obradujete bogatom novogodišnjom trpezom, oprobajte se u pravljenju slanih mafina, koji ne samo da lepo izgledaju, već mogu trajati i nekoliko dana.
30-12-2015 | 12:57 | Autor/Izvor: Naxi media
Foto: Bigstockphoto- Elena Veselova
Mafini sa šunkom
Sastojci:
- šolja jogurta,
- šolja ulja,
- 4 jajeta,
- 150 g šunke,
- 150 g mladog sira,
- perje mladog crnog luka,
- šolja belog brašna,
- šolja kukuruznog brašna,
- kesica praška za pecivo,
- kašičica suvog biljnog začinaPriprema: U posudu stavite jaja, jogurt, ulje i mladi sir, pa sve dobro izmešajte. Dodajte brašno pomešano s praškom za pecivo i mešajte da se sve sjedini. U masu dodajte šunku isečenu na kockice i oprana, krupno isečena pera mladog luka. Promešajte, sipajte u podmazan kalup za mafine i pecite oko pola sata na 180 stepeni.
Evo i malo egzotičnije kombinacije, za one koji vole da eksperimenrtišu ukusima.
Mafini sa bundevom i kozjim sirom
Sastojci:
- 2 jaja,
- 6 kašika belog brašna,
- 3 kašike heljdinog brašna,
- 3 kašike integralnog pšeničnog brašna,
- 2 manje šoljice za kafu ulja,
- malo soli,
- 1 kesica praška za pecivo,
- 100 ml mineralne, gazirane vode,
- 1 kriška kozjeg sira
- parče očišćene bundeve, izrendane na krupnije rende,
- 2 šake očišćenih suncokretovih semenkiPriprema: Umutiti jaja sa malo soli, dodati sir, narendanu bundevu, ulje, umešati brašno sa praškom. Sipati mineralnu vodu i masu ostaviti da odstoji. Za to vreme zagrejati rernu na 250 °C. Sipati testo u podmazanu modlu za mafine. Po testu posuti semenke suncokreta. Peći desetak minuta na ovoj temperaturi, pa onda smanjiti na 150 °C i peći još 10 min.
-
Pročitajte i...
Neobična krompir salata
Jednostavno jelo koje može da bude kompletan obrok, a često se služi kao prilog uz ribu.
Recept dana: Gulaš sa pečurkama
Zdrav obrok koji će vas sigurno oduševiti. Iako ne sadrži meso, ovo jelo je veoma pikantno i intenzivnog je ukusa.
Irski krompir pire
Tradicionalno, svima poznato jelo može da dobije potpuno novu notu ako ga obogatite posebnim sastojcima.
-
Komentari
Komentara: 0
Postavi komentar: