-
Poslednjih 5 pesama
- Zana - Sto ne znam gde si sad
- Massimo - Jugo
- Valentino - Samo sklopi okice
- Boris Rezak - Pokora
- Oliver Mandić - Zbog tebe bih tucao kamen
-
Propuštene emisijeOstale emisije
-
PreporučujemoRuska salata sa piletinom i kukuruzom
Isprobajte različite varijante ove fenomenalne salate, uključujući i ovu sa piletinom i kukuruzom, koja nas je sve oduševila.
Aromatični pire od celeraMožda pire od celera nije prva stvar koju ćete poželeti da pripremite kao dodatak uz vaše glavno jelo, a li ipak imajte dve stvari na umu pre nego što odustanete. Pire od celera se služi u mnogim poznatim i visoko rangiranim restoranima i savršeno se uklapa uz meso. Takođe pire od celera je definitivno zdravija verzija.
-
ZdravljeUbrzajte metabolizam uz dva začina koja možete da dodate u kafu
Uz dva začina ne samo da možete da obogatite ukus kafe, već možete i da ubrzate vaš metabolizam.
Naučnici otkrivaju: Posebna ishrana može da uspori starenje mozgaIako za sada ne postoji način da se proces starenja mozga zaustavi, moguće je usporiti njegov pad, a nova studija ukazuje na ključnu ulogu nivoa šećera u krvi u brzini starenja mozga.
-
PutovanjaNajbolje destinacije za putovanja u 2025. godini!
Dvadeset članova redakcije magazina Travel + Leisure odabralo je 50 najboljih destinacija za 2025. godinu, a mi smo sa liste izdvojili deset destinacija koje će vam sigurno biti interesantne i privlačne. I dok su neke prilično udaljene i potrebna vam je ozbiljna organizacija da ih dobro upoznate, još uvek su na listi i one koje se nalaze u Evropi i koje su idealne za produženi vikend.
Najbolje zimske destinacije u Evropi ove sezone!Magazin TimeOut kreirao je listu najboljih destinacija za zimski period. Navodi se da moežete da birate mesta od severa Finske do fantastičnih ulica Španije, pa evo gde biste sve mogli da otputujete ove zime!
-
PreporučujemoPet prirodnih načina da održite svež miris u vašem domu
Ako želite da vaš dom uvek miriše sveže i prijatno, ali želite da izbegnete sintetičke osveživače vazduha, mnogobrojna su rešenja koja možete da isprobate. Evo pet efikasnih metoda za postizanje svežeg mirisa u vašem domu...
Cimet nije samo ukusan začin – isprobajte ga i kao sredstvo za čišćenjeCimet je verovatno jedan od najpopularnijih začina na svetu, cenjen zbog svog bogatog ukusa i mirisa. Dodajemo ga raznim jelima, od slanih do slatkih, ali mnogi ne znaju da ovaj začin ima i primenu u domaćinstvu – može biti vrlo koristan za čišćenje i osvežavanje prostora.
-
Kursna lista
Kupovni Srednji Prodajni EUR 116.18 117.00 117.81 CHF 124.68 125.56 126.44 USD 110.15 110.93 111.70
-
Sirnica sa spanaćem
Uz kupljene kore, ova pita se priprema brzo i lako. Idealan doručak.
27-03-2018 | 15:50 | Autor/Izvor: Naxi media-recepti
Foto: Bigstock- viperagp
Sastojci:
- 1/2 kg tanjih kora za pitu
Premaz za kore:
- 120 g brašna
- 1 kesica suvog kvasca
- 360 ml mleka
- 180 ml ulja
- 1 kašičica soli
Fil sa sirom spanaćem:
- 400 g kravljeg sira
- 200 g kajmaka
- 700 g spanaća
- 5 jaja
- soPriprema: Prvo pripremiti fil. Spanać oprati i blanširati ga u provreloj vodi (1-2 minuta). Izvaditi ga i odmah preliti hladnom vodom. Ostaviti da se ohladi, pa ga, sitno, iseckati. U odgovarajuću posudu staviti, izmrvljeni, kravlji sir, dodati kajmak, pa viljuškom sjediniti. Ubaciti jaja i, takođe viljuškom, dobro sjediniti sve sastojke. Na kraju dodati, pripremljeni, spanać i promešati. Premaz za kore: U dublju vanglicu staviti mleko, ulje i so. Dodati mešavinu brašna i kvasca. Žicom za mućenje, dobro, sjediniti (da nema grudvica od brašna). Kore podelite tako, da za svaki rolat imate po dve kore. Staviti jednu koru na radnu površinu i premazati je sa 3-4 kašike premaza (premaz nanesite kašikom, a premažite, po celoj kori, četkicom za premazivanje testa). Preklopiti sa drugom korom, koju, takođe, treba premazati. Zatim, preko druge kore naneti deo fila (fil rasporedite da imate, podjednako, za sve rolate). Koru umotati u rolat, saviti je u oblik puža i staviti na sredinu, prethodno uljem, dobro, podmazane, tepsije.Sledeće kore premazivati i filovati na opisani način. Ređati ih u krug, oko postavljene kore, koja je na sredini tepsije. Ostatak premaza preliti preko poređanih kora. Napravljenu pitu prekriti kuhinjskom krpom (pazite da vam se krpa ne zalepi za kore) i ostaviti 1 sat, da odstoji. Rernu zagrejati na 200 stepeni. Staviti pitu da se peče. Pečenu pitu izvaditi, prekriti je kuhinjskom krpom i ostaviti 10-ak minuta, da se prohladi. Zatim je iseći i poslužiti.
-
Pročitajte i...Cepkano svinjsko meso!
Ako imate najavljene goste i nemate ideju šta biste pripremili za ručak ili večeru cepkano meso je uvek dobra ideja. Istina je da se sprema prilično dugo, ali ovaj trud se na kraju zaista i isplati.
Fenomenalan potaž od celera!Sprema se brzo i jednostavno, a gotovo da ne postoji ništa što tako brzo može da vam povrati snagu i okrepi vas bolje od ukusnog potaža ili čorbe. Uzimajući u obzir da je celer izuzetno zdrav, a i da nam uskoro stiže sezona prehlada ovo je recept koji definitivno vredi da se zapiše ili zapamti.
Salata sa tunjevinom i krompiromDivna salata koju možete da poslužite uz tost kao predjelo, a može da posluži i kao kompletan obrok jer je veoma hranljiva.
-
Komentari
Komentara: 0
Postavi komentar: